ایشان با مرور نکات ارزشمندی از بیانات مهم آیت الله العظمی محمدتقی بهجت رحمه الله به بیان معارف غدیر از زبان این عالم برجسته و بنده خدا پرداختند. همانطور که آیت الله بهجت در سخنان خود خاطرنشان کرد، عید غدیر بر تمام اعیاد اسلامی مقدم است، پس هر که به ولایت اعتقاد دارد، به اسلام ایمان دارد و بالعکس.
پاسخ غم انگیز معلم مصری درباره غدیر
بهترین عید اسلام
آیا انسان می تواند از روی ظاهر بشناسد؟ [عید غدیر]آیا بیش از همه این تعطیلات در تعطیلات شما وجود دارد؟ چگونه او می تواند بالاتر از این همه تعطیلات باشد؟ با اینکه اعیاد اسلامی هستند، این عید شیعه است، عید رسانه است، عید ولایت است.
چطوری بلند شدی؟ بر این اساس که: «از زمانی که صد نفر آمدند، با ما نیز نود.» با توجه به اینکه هر که به ولایت معتقد باشد به اسلام ایمان دارد و بالعکس. هر که این روز را تعطیل بداند آن سه (عید قربان و فطر و جمعه) را تعطیل کرده است. از طرفی خاص بالاتر از عام است.
پنج فرمان حضرت علی (علیه السلام) برای عید
امیرالمؤمنین علی علیه السلام در بخشی از خطبه غدیر می فرماید:
وقتی همدیگر را ملاقات کردید، به هم سلام کنید، دست بدهید و در این روز به همدیگر هدیه بدهید، بگذارید کسانی که این حرف ها را شنیده اند به کسانی که نبودند برسند، و ثروتمندان به سراغ فقرا می روند و اراده قوی. ای پیامبر به این چیزها دستور داده شده است.
کتاب الغدیر
وقتی مرحوم الامینی (علم عبدالحسین بن احمد التبریزی الامینی) جلد اول کتاب الغدیر را در نجف الاشراف منتشر کرد و به بازار عرضه کرد، مصر از وزیر عراق درخواست کرد. اطلاعات و فرهنگ برای جلوگیری از انتشار آن. فرمود: هر چه در آن است از کتابهای شماست.
مرحوم سید عبدالحسین شرف الدین (علم بزرگ عبدالحسین بن یوسف شرف الدین الموسوی عاملی) و سید محسن امین در اقوال و عقاید خود زحمت زیادی می کشیدند و مقامشان بسیار بالا بود. از علمای متأخر، مرحوم امینی، مؤلف الغدیر، میگوید: برای تألیف الغدیر صد هزار کتاب مشهور (از اهل سنت) مطالعه کردم.
رابطه زیبای غدیر عید و اربعین اباعبدالله علیه السلام
چند روایت صحیح از اهل سنت درباره امیرالمومنین علیه السلام
برخی از احادیثی که مردم در مورد فضیلت حضرت عامر (علیه السلام) نقل کرده اند، در رتبه اول و عالی قرار دارند، مانند: تو در خاندان هارون جز موسی نیستی و جز تو پیامبری نیست.; تو برای من مثل هارون نسبت به موسی هستی، جز اینکه بعد از من پیامبری نیست.
و همچنین روایت تایر گریلز: «خدایا آتنی عشق آفرینش، با تو از این پرواز بلند می خورم «خدایا عزیزترین مردم را با من بخورند… ناگهان علی سلام! بر او آمد.»
و همچنین روایت: «من شهر علم و درب درها هستم.; من شهر علم هستم و علی علیه السلام بر در آن است».
همچنین این روایتی که صاحب السویق المحرق از کتب خود، و انتساب آن به خلیفه اول نقل کرده، این است که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «خانه من مانند خانه پروردگارم است; مقام و مقام او نزد من همان مقام من نزد پروردگارم است.
و نیز این حدیث از پیامبر صلی الله علیه و آله در روز غدیر خم: “آیا شما اولین نفر از روح من هستید؟” گفتند: بله. او صلوات الله علیه و آله و سلم فرمود: اگر معلم نیستی معلمی. خدا یکی است و یکی است. آیا من لایق زندگی تو نیستم؟ گفتند: بله. فرمود: هر که را من قرار دادم و مولای او بودم، علی علیه السلام مولای اوست. خدایا هر که او را مولای خود بداند او را دوست دارد و دوستش دارد و هر که با او دشمنی کند دشمن اوست.
آنها همه چیز را نقل می کنند و در مورد آخرین رمان می گویند: «اگر او خلافت را میخواست، پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم میفرمود: «علی خلافت است».; اگر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم قصد خلافت را داشت قطعاً می فرمود: علی علیه السلام خلیفه و جانشین من است.
ادامه مطلب
نظر علما و مراجع به بزرگ ترین عید مسلمانان
جشن الهی در عید غدیر چگونه است؟
دو واقعه مهم و بزرگ در تاریخ اسلام رخ داد که یکی پیام و دیگری امامت بود. حادثه اول بعثت پیامبر اسلام (ص) بود و حادثه دوم در 18 ذی الحجه سال دهم هجری در راه بازگشت از حجه الوداع رخ داد.
در این روز بزرگ، رسول گرامی اسلام (ص) حضرت علی (ع) وصی و جانشین خود را در راه بازگشت از مراسم حج تقدیم همگان کرد. در واقع انتصاب حضرت علی (علیه السلام) به امامت در واقعه غدیرخم، در ادامه رسالت مهم رسول گرامی اسلام بود. بنابراین، روز غدیر و امامت امیرالمومنین (علیه السلام) کمتر از روز بعثت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) نیست.
نقل شده است که امام حسن علیه السلام در روز عید غدیر در کوفه مهمانی بزرگی برپا می کرد. حضرت علی علیه السلام پس از نماز برای شرکت در مجلس و پس از پایان مهمانی امام حسن علیه السلام با فرزندان و جمعی از یاران خود به منزل امام حسن علیه السلام می رفتند. رضی الله عنه به مردم هدیه می داد. این قدم امام حسن (علیه السلام) مردم را به عید غدیر عادت داد.
پس شایسته است این نعمت بزرگ الهی را گرامی بداریم و حرمت امیرالمومنین علی علیه السلام را گرامی بداریم و عید غدیر را در خانواده و جامعه ای بزرگ برگزار کنیم و از این نعمت بهره مند شویم. برکت معنوی برای این روز عزیز.
مجموعه ای از کریسمس خوانی های مشام مطیعی به مناسبت عید غدیر خم منتشر شد:
نماهنگ حیدر با صدای صابر الخراسانی به مناسبت عید غدیر خم
علی را صدا کن سید مجید بنی فاطمه
نه کامپیوتر بود و نه خودکار/ حاج محمود کریمی
بیشتر بخوانید:
تهیه کننده: حسام الزبیراوی
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد
افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیمسکه یک میلیون تومان گران شد!