اما بر خلاف اخبار فوق، مشاهدات حاکی از ادامه فعالیت بازار در یک فضای نزولی است.
فعالان بازار از حمایت بازارساز از پول ملی برای توجیه کاهش فضای بازار می گویند. به گفته آنها، بانک مرکزی که متکی به ذخایر ارزی خود است، ارزهای شاخص را به بازار پمپاژ می کند و اجازه رشد مورد انتظار نرخ ارز را نمی دهد. در ماه های اخیر رسانه های داخلی و خارجی اخبار مختلفی در رابطه با بهبود صادرات نفت کشور منتشر کرده اند.
درآمد حاصل از بهبود روند صادرات نیز به بانک مرکزی ارائه شد. در نتیجه این نهاد می تواند در صورت لزوم از نوسانات بازار ارز جلوگیری کند. روابط عمومی مرکز مبادلات ارزی و طلای کشور طی روزهای اخیر در گزارشی بهبود درآمدهای ارزی را تایید کرد. به گزارش روابط عمومی این مرکز، تحولات تجارت خارجی نشان می دهد که در سه ماهه نخست سال جاری، صادرات نفتی و غیرنفتی کشور بالغ بر 25.5 میلیارد دلار بوده که نسبت به 21.5 میلیارد دلار در مدت مشابه 18.6 درصد افزایش داشته است. ” همچنین در این گزارش وضعیت تراز تجاری این ایالت به شرح زیر است: «در سه ماهه نخست سال جاری، مازاد تراز تجاری ایالت به 11.2 میلیارد دلار رسیده است که نسبت به 7.4 میلیارد دلار در سال گذشته 51.4 درصد افزایش داشته است. ” سه ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل.
در نتیجه می توان گفت یکی از دلایل کاهش قیمت دلار، بهبود تراز تجاری کشور است. همچنین وجود انتظارات مثبت از رویکرد دولت جدید را نیز میتوان یکی دیگر از نیروهای کاهش دهنده بازار دانست.
دیروز قیمت هر اسکناس دلار آزاد با 500 تومان کاهش نسبت به روز گذشته 57 هزار و 500 تومان معامله می شد. اسکناس یورو نیز با 700 تومان کاهش 62 هزار و 750 تومان فروخته شد.
این در حالی است که برخلاف روند نزولی بازار ارز، قیمت سکه همزمان با افزایش قیمت جهانی اونس طلا در روزهای اخیر با نوساناتی همراه بوده است. هر قطعه سکه طلا با طرح جدید عصر دیروز با 150 هزار تومان افزایش نسبت به نرخ روز گذشته 40 میلیون و 600 هزار تومان معامله شد.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)