مبردها و صنایع منسوخ فناوری مهمترین دلیل رکوردشکنی ایران در مصرف برق است.
بر اساس آمار التوانیر 12 درصد نیاز مصرف کنندگان کشور در ساعات پیک تامین نشد و قطعی برق در قالب برنامه مدیریت مصرف بین مشترکین اداری و صنعتی توزیع شد. در تابستان سال 1400، 24 درصد از پیک مصرف برق کشور برآورده نشد به ازای هر گیگاوات پیک مصرف برق، 5 میلیارد دلار کالا تولید می شود، در حالی که ترکیه با همین میزان تولید 22 میلیارد دلاری را به ثبت می رساند. از برق
بر اساس گزارش دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ظرفیت بالای تولید برق ایران، برگ برنده کشور در عرصه سیاسی و امنیتی نیست و ایران به جای تبدیل شدن به قطب انرژی در غرب آسیا، دچار عدم تعادل برق شده است.
جواد نوروزی کارشناس انرژی به هدر رفت برق در شبکه اشاره کرد و معتقد است که زیرساخت های صنعت برق در ایران قدیمی است و همین موضوع کشور را با عدم تعادل برق مواجه کرده است.
اما سروش معتمدی عمر، یکی دیگر از کارشناسان انرژی، تأسیسات صنعت برق ایران را نیمی از کشورهای اروپایی می داند و عدم وجود طرح توسعه صنعتی و تعرفه های نادرست مصرف برق را دلیل نارضایتی می داند.
تحقیقات انجام شده توسط موسسه توسعه صنعتی آسمان دانشگاه هاروارد، نبود برنامه توسعه صنعتی و شکل گیری صنایع ایرانی مبتنی بر انرژی آزاد نامحدود را مهم ترین دلیل شکل گیری ناهماهنگی عنوان کرده و معتقد است اصلاح نرم افزاری در برق ایران. صنعت می تواند برگ برنده ای در روابط اقتصادی در غرب آسیا باشد. این اصلاحات شامل افزایش ظرفیت تبادل انرژی، توسعه بازار انرژی و تغییر نظام تعرفه صنعت آب و برق است.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ دی ۱۴۰۳) | افت دلار به کانال ۸۰ هزار تومان
مزایای خرید از داروخانه آنلاین داروشهر: چرا آنلاین خرید کنیم؟
گلبانگ محراب تا بانگ مضراب | یادی از مرحوم جواد بدیعزاده، موسیقیدان و آهنگساز خوشنام ایرانی