سردار باقرزاده در این دیدار گفت: بازگشت شهدا فرصتی برای شناخت دشمن است. شهدا با کدام نوع فساد مبارزه کردند؟ وقتی این وقایع را مرور می کنیم، می توانیم تصویر دقیق تری از موقعیت خود در برابر دشمن بدست آوریم.
وی در خصوص کشف پیکر شهید حسین سمیع مقدم از شهدای ارتش پس از 44 سال گفت: در آن حادثه دموکرات ها پادگانی را در غرب تصرف کردند و همه چیز را غارت کردند.
باقرزاده با اشاره به اینکه زمانی که نظام سیاسی جمهوری اسلامی به طور کامل تثبیت نشده بود، ضدانقلاب به دنبال جدایی بودند، افزود: اگر بخواهیم شهید سامی مقدم را بشناسیم باید دید با چه دشمنان بی منطقی مبارزه کرد.
وی گفت: زمانی که مردم ایران شعار جمهوری اسلامی سر دادند، مردم کردستان نیز بر اساس اسناد تاریخی همین شعارها را سر دادند و بارها با امام خمینی (رضوان الله علیه) بیعت کردند، اما متاسفانه با پیروزی انقلاب عده ای سودجو می خواستند این افراد را به انحراف بکشانند و آنها را دچار مشکل کنند.
باقرزاده گفت: 11 ارتشی که قرار بود با صدام بجنگند ناگزیر در کردستان مستقر شدند تا امنیت منطقه را گسترش دهند و با ضدانقلاب مبارزه کنند.
وی گفت: شهید سامی مقدم نیز در این منطقه حضور داشت. او فردی بود که در کنار چابکی و شجاعت، سابقه مبارزه با رضا پهلوی را نیز داشت. این شهید فرمانده پادگان نیروی دریایی خارک بود و با جریان قاچاق مبارزه می کرد. اما چون مافوقش دستی در قاچاق داشت با او برخورد کرد و حتی شهید سامی مقدم را کتک زد اما او را نپذیرفتند و تبعیدش کردند.
مسئول کمیته جستجوی مفقودین ادامه داد: شهید سامی مقدم در دوران انقلاب فرمانده گردان لشکر 28 سنندج بود. او در زمان شاه با اعزام نیرو به عمان مخالف بود و ظلم حتی یک مأموریت را هم تحمل نمی کرد، همان سربازانی که برای امور شخصی فرماندهان انتخاب می شدند.
وی با اشاره به اینکه این شهید بسیار مفسد ستیز و دارای انگیزه درخشانی بود، خاطرنشان کرد: همه این ویژگی ها باعث شد تا شهید مراحل شناخت صحیح دشمن را پشت سر بگذارد و به رهبری قدرتمندی چون کاوه تبدیل شود و به شهادت رسید. دستان جوخه های مرگ در 44 سالگی با … 6 تن از همرزمانش در زندان دولتو بودند و جسدش 44 سال بعد پیدا شد.
باقرزاده با اشاره به اینکه تلاش برای شناسایی بقیه یاران شهید همچنان ادامه دارد، افزود: شهید حسین سامی مقدم دست و پایی بسته پیدا شد اما روحش سرود آزادی می سراید. او یکی از فرزندان سمیرم است. این افراد در حال مبارزه با رضا شاه هستند و امیدواریم مراسم تشییع و وداع به خوبی برگزار شود.
وی همچنین با اشاره به برگزاری مراسم یادواره شهید، گفت: روز چهارشنبه 19 مردادماه پیکر این شهید در سنندج تشییع و سپس به تهران منتقل می شود. روز پنجشنبه 20 مردادماه مراسم وداع با پیکر شهید برگزار می شود و سه فرزند پسر شهید که هر سه پزشک هستند پدر خود را در آغوش می گیرند.
مسئول کمیته جستجوی مفقودین ادامه داد: پس از اقامه نماز جمعه در مصلی تهران، مراسم تشییع پیکر این شهید در تهران برگزار می شود. روز شنبه مراسم صبحگاهی در نیروی زمینی ارتش برگزار می شود و همرزمانش با پیکر او تجدید میثاق می کنند. پیکر این شهید روز یکشنبه به اصفهان می رود و بعدازظهر همان روز پیکر مطهر برای خاکسپاری به شهر سمرم منتقل می شود.
وی افزود: مراسم سوم و هفتم شهید حسین سمیع مقدم نیز سه شنبه 25 مردادماه در مسجد ارتش برگزار می شود.
باقرزاده با اشاره به حادثه شهادتش گفت: پس از کمین ضد انقلاب در محور فیض آباد – سنندج یکی از فرماندهان ارتش که در منطقه بود به نام شهید نصرت زاد به شهادت رسید. همرزمانش مانند شهید سامی مقدم می روند تا او را برگردانند. درگیری پیش می آید و همرزمانش به شهادت می رسند اما شهید سامی مقدم زنده اسیر می شود. آنها او را به زندان دولاتو منتقل می کنند که یکی از غم انگیزترین مکان هایی است که هنوز به درستی تحت درمان قرار نگرفته است.
او گفت: «دموکراتها پس از شکست نتوانستند زندانیان را آزاد کنند، به همین دلیل آنها را به داخل انبار بردند و با حداقل امکانات برای مدت طولانی گروگان گرفتند». از ابتدایی ترین نیازهای انسانی محروم شده اند. در مقطعی این زندان توسط عراق با همکاری دموکرات ها بمباران شد. چون نتوانست دموکرات ها را آزاد کند و از طرفی به خاطر افکار مردم نمی توانست همه را فورا بکشد، لذا با عراق همکاری کردند و اجازه دادند که بمباران شود و حدود 90 نفر شهید شدند. تعدادی اجساد پیدا شد، اما جستجو همچنان ادامه دارد. البته عده ای هم فرار کردند مثل همسر شهید فاطمه اسدی.
در ادامه این نشست خبری رئیس کمیته جستجوی مفقودین به ارائه آماری از فعالیت این کمیته پرداخت و گفت: طی مدت اخیر در سه محور جنوب، غرب و در مجموع 25 شهید کشف شده است. شمال غرب از جمله 8 شهید دفاع مقدس و در مناطق اکتشافی مرزی و بقیه به دست گروهک ها در عملیات های داخلی در کردستان و آذربایجان غربی به شهادت رسیدند.
وی افزود: این شهدا با همکاری مردم بومی، بادیه نشینان و برادران قهرمان کردستان پیدا شدند که اگر راهنمایی های آنها نبود ما شهدا را پیدا نمی کردیم.
باقرزاده ادامه داد: طی مدت اخیر 3 شهید در محور غربی داخل و خارج از مرزها در محورهای مهران، مندلی و سومر کشف شد و تاکنون 66 شهید در محور جنوبی پیدا شده است. هم اکنون 122 شهید آماده انتقال به داخل کشور هستند و برنامه زمانبندی پذیرش شهدا متعاقبا اعلام خواهد شد.
وی بیان کرد: از سال 90 تاکنون نتیجه تلاش همرزمانمان در کمیته جستجوی مفقودین کشف پیکر 4700 شهید بوده و 4000 پیکر عراقی نیز پیدا و تحویل داده شده است. هنوز نیاز به حفاری 2200 جسد در خاک عراق و بخشی از خاک ما وجود دارد.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)