محمد میری دسفانی در گفت و گو با خبرنگار یستا وی بیان کرد: سطح زیر کشت باغات گردو در استانداری بالغ بر 6 هزار و 128 هکتار است که از این میزان 412 هکتار غیر بارور و 5 هزار و 716 هکتار بارور است.
به گفته وی، در سال 1403 هجری شمسی با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر فصل بهار، تگرگ و بارش شدید باران در برخی شهرهای تولید کننده این محصول و در نتیجه خسارت و کاهش عملکرد، پیش بینی می شود که حدود 5500 تن محصول تولید شود. گردو از باغات گردو در استانداری مصرف و برداشت می شود.
مری ادامه داد: لازم به ذکر است که برای افزایش بهره وری محصول در سال های اخیر به کشت و توسعه سایر ارقام با بهره وری بالا و سازگار با شرایط اقلیمی مانند چندلر، فرانکت و ورنر توجه شده است.
معاون تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استانداری تصریح کرد: در چند سال گذشته و در راستای توسعه ارقام مذکور، طرح اصلاح و نوسازی جایگزینی باغات قدیمی و سنتی گردو و تبدیل به اجرا درآمد. باغات جدید، مدرن و متراکم و اجرای طرح جوجه کشی با ارقام جدید با کارایی بالا در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قرار دارد.
وی افزود: یکی از مشکلات باغات گردو در استانداری تغییر اقلیم به ویژه تداوم خشکسالی است که باعث افزایش فعالیت آفت کرم در باغات گردوی استان شده است.
به گفته وی، باغداران برای مبارزه با این آفت در گام اول باید با اصلاح روش های آبیاری درختان گردو و تغذیه صحیح درختان و در کنار این اقدام از سموم مجاز نیز درختان را تقویت کنند. و سایر روشهای فنی مناسب جهت مبارزه با آفت مذکور و جلوگیری از توسعه آن جهت به دست آوردن باغات سالم و پربار.
مری تصریح کرد: خراسان رضوی پس از استان های آذربایجان شرقی، چهارمحال بختیاری، فارس و آذربایجان غربی رتبه پنجم را در عرصه کشت گردو به خود اختصاص داده است.
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)