مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

پشت پرده قاچاق سازمان‌یافته سوخت

تبلیغات بنری

به گزارش یستا به نقل از روزنامه های جام جم، بیداد مرگبار تیراندازی به خودروها در جاده های کشور به یکی از دغدغه های این روزهای پلیس تبدیل شده است. از سوی دیگر، تفاوت قیمت سوخت در ایران و آن سوی مرز، قاچاقچیان سوخت را بر آن داشت تا جاده های استان های کرمان، سیستان بلوچستان و هرمزگان را به جهنم آتش با وقوع تصادفات فوتی تبدیل کنند. این کامیون های حامل سوخت با هزاران لیتر گازوئیل در جاده های جنوب و جنوب شرق کشور تردد می کنند و سرعت زیاد آنها با کوچکترین برخوردی باعث انفجار آنها می شود و مردم بی گناه را قربانی سود خود می کند.


چهار تانکر نفت در یک تصادف جان باختند
در جدیدترین تصادف آتشین و فوتی رانندگان سوخت قاچاق که هفته گذشته در سیستان و بلوچستان رخ داد، بر اثر برخورد دو دستگاه خودروی نیسان و پژو 405 در جاده شهر راسک، 3 پسر جان باختند. در میان کشته شدگان این حادثه دو جوان 19 و 22 ساله اهل شهر راسک و روستاهای اطراف نیز دیده می شوند. یکی از شاهدان این حادثه به پلیس گفت: رانندگان دو خودرو پس از برخورد قصد پیاده شدن از خودرو را داشتند که موفق نشدند و به دلیل اینکه حامل سوخت قاچاق بودند، دو خودرو دچار آتش سوزی و سوختن شدند. . در یکی از تصادفات دلخراش که در جاده میناب – بندرعباس رخ داد، یک دستگاه خودروی نیسان حامل سوخت با یک دستگاه خودرو سمند برخورد کرد و آتش گرفت. در این حادثه چهار نفر کشته شدند که سه نفر از یک خانواده بودند. پس از این حادثه اهالی در اعتراض به تردد کامیون های حامل سوخت قاچاق در این جاده و اتفاقات خونین دست به تجمع زدند و برای ساعتی راه را بستند. با حضور پلیس و مسئولان محلی و قول برخورد با سوخت‌گیران، مردم از جاده خارج شدند و تردد در این جاده مهم شرق به غرب هرمزگان باز شد.


تصادفات مرگبار کامیون سوخت
در تصادفی که سوم تیرماه سال جاری در جاده کهنوج به جیرفت در استان کرمان رخ داد، یک راننده کامیون نیسان سوخت با خودروی سواری تصادف کرد و در این حادثه پنج نفر مجروح شدند. بر اساس اعلام پلیس راه جنوب کرمان، تنها در پنج روز گذشته 9 نفر بر اثر تصادف کامیون های حامل سوخت در جنوب کرمان جان خود را از دست دادند. در حادثه ای که سال گذشته در خراسان جنوبی رخ داد، یک دستگاه خودروی حامل سوخت با خودروی پژو حامل اتباع غیرمجاز برخورد کرد که در جریان این آتش سوزی 12 تبعه خارجی کشته شدند.


128 نفر در حادثه قاچاق سوخت جان باختند
تصادف مرگبار تانکر سوخت در استان هرمزگان صدای فرمانده انتظامی این استان را درآورد. سردار جاویدان با اشاره به تصادفات فوتی کامیون های حامل سوخت در جاده های این استان گفت: امسال 48 نفر و در سال گذشته 80 نفر در تصادفات کامیون های حامل سوخت جان خود را از دست دادند. به گفته فرمانده انتظامی هرمزگان، طی یک ماه گذشته 100 دستگاه کامیون حامل سوخت شناسایی و توقیف شد و کار برای شناسایی آنها همچنان ادامه دارد. 100 میلیون لیتر سوخت قاچاق قبل از انتقال از طریق کامیون های حامل سوخت در انبار سوخت یک روستا کشف و ضبط شد. وی از خانواده ها و افراد معتمد خواست تا خطرات کار در پوشش قاچاق سوخت را به جوانان آموزش دهند و اجازه ندهند جوانان به این شغل غیرقانونی و کشنده بپردازند. سرهنگ علی رضا رضایی رئیس پلیس راه خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه فشار ناشی از حمل کالای قاچاق باعث رفتار پرخاشگرانه راننده می شود، گفت: رفتار پرخاشگرانه و فشار ناشی از دستگیری توسط پلیس باعث می شود تیراندازان از خودداری کنند. ماشین های خود را به طور معمول رانندگی می کنند و به همین دلیل تصادفات و فراوانی آنها خطرناک است. به گفته وی، اکثر این رانندگان با سوخت قاچاق راهی مرز شرقی می شوند و پس از تخلیه محموله، مسافران غیرمجاز را سوار و برمی گردند.


سود زیاد ناشی از طمع جوانان است
تفاوت قیمت سوخت بین ایران و کشورهای همسایه منجر به تشکیل باندهای قاچاق سوخت در استان های جنوبی و جنوب شرقی کشور شده است به همین دلیل باندهای قاچاق با پرداخت حقوق های بالا و جذاب به جوانان بیکار باعث شده اند. قاچاقچی سوخت شوند و جانشان را با یک لقمه نان با هیچ چیز عوض کنند، آنچه برایشان مهم است رساندن محموله به مقصد است و خودشان و دیگران را فدای آن می کنند. سود کلان به دست آمده از قاچاق و ثروت یک شبه باعث شده بسیاری از جوانان مدرسه را رها کرده و به این شغل بپردازند. اگر در میان کارگران سوخت نگاهی بیندازید، افراد تحصیلکرده ای را می بینید که پس از اتمام تحصیل یا ترک تحصیلات عالی، از روی ناامیدی و طمع کسب درآمد میلیونی به شغل کارگران سوخت روی آورده اند.


سود سودآور
بررسی قیمت های قاچاق سوخت دلیل ترک تحصیل و روی آوردن به این تجارت سودآور را تایید می کند. هر بشکه گازوئیل در پمپ بنزین با قیمت مصوب 60 هزار تومان به فروش می رسد. اکنون قیمت این بشکه که در 50 متری ایستگاه قرار دارد، چهار میلیون تومان است. اگر این بشکه گازوئیل به میناب برسد قیمت چهار میلیونی آن دو برابر می شود. این میزان سوخت قاچاق در دریا به 18 میلیون تومان می رسد. قاچاقچی که با خودروهای نیسان دیزلی جابه‌جا می‌شود، برای هر سرویس بین 20 تا 25 میلیون تومان یا تنها با دو سرویس روزانه حدود 50 میلیون تومان درآمد دارد که معادل چند برابر حقوق ماهیانه مدیر است. این درآمد برای ناهار میلیاردی به دلیل حمل و نقل کالا است.

ترفندهای عجیب قاچاقچیان
مجتبی القهرانی سرپرست بخشدار هرمزگان در این باره می گوید: این مشکل تنها با روال قضایی و نیروی انتظامی قابل حل است و سایر نهادها نیز باید تلاش کنند و به بحث اقتصادی موضوع توجه کنند. در استان تمام توان خود را در این زمینه به کار گرفتیم و برنامه های پیشگیرانه را اجرا کردیم.

به آیین نامه رفتیم و ستاد پیشگیری و مبارزه با قاچاق در استانداری تشکیل دادیم. اخیرا پلیس اقدامات خوبی را در میدان انجام داده است اما حجم کار زیاد است. از جنوب کرمان ورود 1000 خودروی نیسان به هرمزگان را دریافت می کنیم. روزانه حدود 5000 خودروی سنگین در دارستان سوخت گیری می شود و برخی از آنها سوخت خود را می فروشند. این حجم از خودروهای قاچاق باعث ناامن شدن جاده های استان شده است. تیم های پیاده را در مرکز استان مستقر کردیم.

مکان هایی که قبلاً صف های طولانی داشتند، اکنون با حضور تیم Paish خلوت شده اند. این نشان دهنده هدف این رانندگان از ایستادن در صف های طولانی برای سوخت است. وی همچنین با اشاره به ترفندهای قاچاقچیان خاطرنشان کرد: آنها گاهی از یک خانه در عمق دریا لوله می کشند و با استفاده از پمپ سوخت را از داخل خانه به دریا می فرستند و در ناهار حمل می کنند.

گاهی از کیسه های مار استفاده می کنند. کیسه های حاوی حدود 100000 لیتر سوخت در کیسه های ناهار بسته بندی شده و به دریا منتقل می شوند. برخی خودروهای سواری نیز فضای داخل خودرو را با تفنگ می پوشانند و آن را با سوخت قاچاق پر می کنند.

آنها از هر روش ممکن استفاده می کنند. با توجه به تفاوت قیمت سوخت در ایران و خارج از مرزها، به نظر می رسد قاچاق سوخت به دلیل سودآوری بالا روندی را در پیش گرفته و همچنان شاهد تصادفات فوتی مرتبط با آن هستیم که برخورد با آن عزم ملی را می طلبد. امری که فارغ از اقدامات منفی مستلزم ایجاد فرصت شغلی برای جوانان این استان هاست.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا