مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

پزشکیان: پشتوانه محکم سیاست خارجی دولت، وفاق ملی در داخل کشور است

تبلیغات بنری



به گزارش یستا; مسعود مازیکیان عصر سه شنبه در دیدار با جمعی از اساتید سیاست خارجی و روابط بین الملل، پس از استماع نظرات، پیشنهادات و راهکارهای کارشناسان حوزه سیاست خارجی، به تشریح ایده دولت چهاردهم برای تعامل پرداخت. با دولت جهان و نظام بین الملل، ایجاد وفاق و همبستگی در داخل کشور است. وی گام دولت در راستای اجرای برنامه های سیاست خارجی در نظام بین الملل را برشمرد.

وی از برگزاری جلسات مستمر کارشناسی با حضور کارشناسان و اساتید در تمامی حوزه ها استقبال کرد و وظیفه اولیه اساتید دانشگاه را ایجاد ایمان و درک عمیق نسبت به مسائل پیچیده کشور دانست و گفت: گفتگوها و مواضع دانشگاه است متخصصان و اساتید مبتنی بر اعتقاد علمی هستند و این باور علمی می تواند واسطه ای سخاوتمند و دقیق برای درک مسائل پیچیده و کل نگر و ایجاد باور و درک اجتماعی در بین مردم باشد.

وی با بیان اینکه امروز «وحدت ملی» نقطه اتکای اصلی ما برای حل و فصل نه تنها مسائل سیاست خارجی، بلکه همه مشکلات دردسرساز کشور است، افزود: نباید خواسته یا ناخواسته به شکاف اجتماعی و دعواهای سیاسی در جامعه دامن بزنیم. . دولت برای اینکه بتواند در عرصه سیاست خارجی و نظام بین الملل از حمایت قوی برخوردار شود، ابتدا باید بتواند وفاق ملی را در داخل کشور و بین مردم ترویج دهد.

وی با تاکید بر اینکه عرصه سیاست خارجی بیش از همه مسائل نیازمند وحدت ملی، انسجام و وفاق است، گفت: همه جریانات سیاسی کشور باید بدون ایجاد دعوا و متهم کردن یکدیگر به خیانت و حکومت، بر یک نقطه مشترک توافق کنند. اجرای آن نسخه درمانی تا بتوانیم مشکلات مردم و کشور را حل کنیم. اگر کشور را متحد کنیم، آمریکا نمی تواند ما را دچار مشکل جدی کند.

وی انتخاب استانداران قومیتی را یکی از مصادیق ایجاد «وحدت ملی» در کشور عنوان کرد و گفت: برای اولین بار در دوران انقلاب اسلامی توانستیم استانداران کرد، بلوچ و عرب را برای استان های کردستان منصوب کنیم. سیستان و بلوچستان و خوزستان با رهنمودهای مقام معظم رهبری. ملت را که یکی از بزرگترین سرمایه های ملی کشور است انتخاب و تقویت کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت از همکاری همه نیروهای توانمندی که می توانند بدون توجه به گرایش سیاسی به کشور کمک کنند، استقبال می کند، گفت: به دنبال این نیستیم که شرکت ها و صندوق های بازنشستگی کشور را به کسی واگذار کند. شرکت های مالی سودآورتر شدند. متأسفانه به جای تنبیه و عزل، تکریمشان کردند و حقوق اضافی از جیب ملت به آنها پرداختند.

وی با تاکید بر اینکه از هر فردی که توانایی سودجویی و ارائه راهکارهایی برای خروج نهادهای مالی و اقتصادی کشور از مشکلاتی مانند ضرر و زیان و ورشکستگی را داشته باشد حمایت می کنیم، گفت: برای من کاری ندارم که وابستگی سیاسی فعلی مردم به چه کسی است. می‌خواهد کشور برای خدمت به کجا برگردد؟» یکی از مشکلات ما این است که با نامزدهای سیاسی، فرقه ای، مذهبی و غیرمذهبی کشور را از خبرگان خالی کرده ایم. همه کسانی که بر اساس سند چشم انداز و قوانین مندرج در قانون اساسی و سیاست های کلی نظام به کشور خدمت کنند نقطه قوت من هستند و از حضور ایشان در دولت استقبال خواهم کرد.

رئیس جمهور در جمع بندی این قسمت از سخنان خود از پیشنهاد دولت برای تشکیل شورایی برای حل مشکلات شرکت های زیان ده کشور خبر داد و گفت: در گفت و گو با مسئولان دستگاه های مختلف نظام پیشنهاد کردم که شورایی با اجماع کسانی که این شرکت ها را که به وضعیت فعلی منجر شده و باعث ضرر و زیان کشور شده اند، تشکیل شود و جای خود را به مدیران و کارشناسان قوی بدهند. ضرورت تشکیل این شورا به این دلیل است که در صورت برکناری مدیر نالایق بر اساس جهت گیری، نمی توان دولت را متهم به اقدام سیاسی کرد.

پزشکیان در بخشی دیگر از سخنان خود خاطرنشان کردند: تحریم های ظالمانه آمریکا حتی بر رفتار کشورهای دوست و همسایه تأثیر می گذارد و برخی کشورها را به عقب نشینی از تعهدات قبلی خود سوق می دهد و ما از آنها استقبال خواهیم کرد. اما تحریم های آمریکا را نمی توان در رفتار کشورهای دیگر که تعهدات اجرایی و سازندگی با ما دارند پنهان کرد.

پزشکیان با اشاره به برخی نظرات مطرح شده در این جلسه مبنی بر اینکه ایده دولت چهاردهم تعامل با دنیا از طریق پرهیز از تنش و درگیری است، تصریح کردند: حضرت امام علی (علیه السلام) در مالک الشتر فرمودند. وصیت کرد: اگر به صلح دعوت شدی، او را دفن نکن، زیرا امنیت لشکر بر تو باد، اگر تسلیم شدی، از دشمن برحذر باش که مبادا به تو نزدیک شود.

در ابتدای این جلسه مهدی سنایی مشاور سیاسی رئیس جمهور ضمن خیر مقدم به اساتید دانشگاه، این امر را فرصتی برای دولت دانست و گفت: بر این باوریم که لازم است از نظرات اساتید بهره مند شویم. سیاست خارجی و روابط بین الملل به منظور ارتقای اهداف رژیم در عرصه سیاست خارجی. نظرات متضاد راه حل های مناسبی در حوزه سیاست خارجی ایجاد خواهد کرد.

سینا همچنین از ادامه برگزاری جلسات مشابه با اساتید سایر رشته ها خبر داد.

در ادامه این نشست 17 نفر از اساتید دانشگاه در حوزه سیاست خارجی و روابط بین الملل به بیان نظرات، دغدغه ها و پیشنهادات خود پرداختند.

لزوم بازگشت کشور به جریان اصلی جهانی، نگاه واقع بینانه دولت به کشورهای بریکس و سازمان همکاری شانگهای، جلوگیری از تحلیل و تهی شدن منابع و ذخایر استراتژیک کشور مانند نیروی انسانی پیشرفته، تدوین گفتار و سند راهبردی سیاست خارجی، شکل گیری سازوکارهای هماهنگی در حوزه سیاست خارجی دولت، ارتباط مستمر دولت با دانشگاهیان، لزوم توجه همه جانبه دولت به مسائل سیاست خارجی، توجه به توانمندی های ژئواکونومیکی ایران و تدوین استراتژی چهاردهم توافقی دولت در این زمینه. سیاست خارجی در تعامل با دیگران نهادهای تصمیم گیر کشور، دفاع صریح دولت از مواضع خود در عرصه سیاست خارجی، پیوند دادن ایران به زنجیره ارزش جهانی و بهره مندی از پتانسیل کشورهای همسایه و منطقه خلیج فارس از جمله این موارد بود. مهمترین نکات در این جلسه ذکر شد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری shahraranews