وی با اشاره به اینکه در دوره های دیگر معمولاً انتخابات ریاست جمهوری با شور و هیجان همراه بود و رای دهندگان عده ای را پای صندوق های رای می آوردند، تصریح کرد: متاسفانه در این مدت مجازات های گسترده ای برای جلوگیری از حضور مردم در پای صندوق های رای وجود داشت.
رئیس جمهور منتخب افزود: تنها 8 درصد در دور دوم انتخابات مجلس شرکت کردند و این میزان مشارکت بسیار خطرناک بود و اگر حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری به همین منوال پیش برود شرایط حاکم و کل نظام نامطلوب خواهد بود. بد خواهد بود سوال
مدیکیان تاکید کرد: در این شرایط عده ای به من گفتند چرا می گویید آمدم تا مردم پای صندوق بیایند؟ انگار شما نیامده اید که رئیس جمهور شوید، اما من معتقد بودم که اگر مردم بیایند، بنده رئیس جمهور می شوم، پس حتما مردم باید پای صندوق های رای بیایند.
وی با اشاره به اینکه مردم با نگاه بسته و همه جانبه رأی نیاوردند، گفت: در شرایط موجود نتوانستم رئیس جمهور شوم زیرا افرادی هستند که صدای ثابتی دارند. اما به لطف خدا مردم روی صحنه رفتند و به آنها رای ندادند.
رئیس جمهور منتخب اضافه کرد: این گروه نگاه بسته و تفکر توتالیتر داشت و تنها یک گروه و یک جناح را می دید که نتیجه فعالیت این گروه هر روز وخامت همه مسائل کشور بود و کسانی که به آن پایبند بودند. رژیم و حتی انقلابیون عقب نشینی کردند.
پزشکیان گفتند: چگونه دیگران را می پذیرند در حالی که این گروه امثال ما را نمی پذیرند؟ اما نکته این است که اگر آنها در صحنه نباشند، کشور اداره نمی شود، زیرا در واقع کشور تنها با من اداره نمی شود و این نکته کاملاً واضح است. به همین دلیل اعلام کردم که باید نامه بنویسید و مردم را دور هم جمع کنید.
وی با تاکید بر استفاده از ایده ها و سلایق مختلف گفت: قرار شد طبق شاخص ها کار را ادامه دهیم و هرکس به آن اعتراض داشته باشد; یک نشانگر اضافه کنید یا یکی را حذف کنید، و اگر نشانگر درست باشد، مردم از آن مطلع خواهند شد. من از همه مردم اعم از آقای قالیباف، رضایی و حتی جلیلی خواستم افراد خود را معرفی کنید. اگر فکر می کنید شاخص ضعیف است، یک شاخص دیگر به ما بگویید تا آن را اضافه کنیم. با توجه به این شاخص ها همه مردم را جمع می کنیم و از بین آنها بهترین را انتخاب می کنیم و به این ترتیب دستمان پر است.
رئیس جمهور منتخب با اشاره به اینکه افراد بر اساس شاخص ها انتخاب می شوند، تصریح کرد: با توجه به اینکه در این چهل سال افراد را به یک ترتیب منصوب نکرده ایم، امروز با یک سری مشکلات مواجه شده ایم اما در دوره جدید می خواهیم افراد را بر اساس شاخص های مشخص تعیین کنید، پس انتخاب کنید و بگوییم من حزب نیستم، به این معنا نیست که حزب نباید وجود داشته باشد، برعکس، حزب باید وجود داشته باشد، زیرا توسعه اجتماعی با حضور احزاب شکل می گیرد. ما باید نه تنها زبان یکدیگر، بلکه زبان دنیا را نیز درک کنیم، به عنوان مثال، هر فردی که به زبان های بیشتری تسلط دارد، توانایی بیشتری دارد و این نشان دهنده توانایی های فردی است.
پزشکیان در دیدار با روسای ستاد اصولگرایان گفتند: آیا گروه های مهندسین، بازرگانان، صنعتگران و… یک طبقه هستند؟ آیا آنها هدف مشخصی برای زندگی دارند؟ یا نه. متأسفانه همه ما فقط دنبال منافعی هستیم و ربطی به سیستم ندارد. کشور ما از نظر اجتماعی به این توسعه نرسیده است و متاسفانه هیچ حزبی به این هدف نرسیده است، در این شرایط از من می پرسند چرا شما حزب نیستید؟ من به هیچ حزبی نپیوستم چون دیدم هیچ حزبی برنامه ای ندارد. بدنه عقاید و مردم باید در حزب جمع شوند و بگویند اگر به قدرت رسیدیم; مثلاً این سیاست آموزشی، پزشکی یا خارجی را در این کشور اجرا خواهیم کرد.
وی ادامه داد: می گویند مشکل در اداره کشور است، آیا این افرادی که منصوب شدند، مدیر هستند یا دانش و حتی مهارت دارند؟ قطعاً اینطور نبود. کدام قسمت را ساخته اند و به قول خودشان مدینه فاضله کجاست؟ این من هستم، ساده و ساده، اما آیا شما همانی هستید که می گویید؟
رئیس جمهور منتخب درباره برخی انتقادات مبنی بر اینکه پزشکیان برای دولت برنامه ندارند، گفت: در انتخابات گفتم برنامه من سیاست های کلی مقام معظم رهبری است و برخی در انتخابات به من گفتند که شما برنامه ای ندارید و نمی توانید تعریفی از طرح ارائه دهید، اما من مطمئناً بیشتر از آنها در مورد این طرح می دانم. من دوره های مختلفی را در انگلستان، آمریکا، سوئیس و … دیده و اجرا کرده ام، بنابراین می دانم برنامه چیست، اما چگونه می توان برنامه ای خارج از سازمان برای داخل سازمان نوشت؟ در کجای دنیا نرم افزارهای خارج از سازمان را برای داخل سازمان می نویسند و آیا چنین چیزی امکان پذیر است؟ حداقل یک مرجع یا کتاب ارائه دهید و آن جمله را مدام تکرار کنند. طرف گفت طلا یا زمین می دهم، اگر قانون برنامه و بودجه داشته باشیم و طبق این قانون چنین چیزی ممکن نیست، پس آن طلا یا زمین را کجا می خواهید بدهید؟ دروغ نگفتی اگر بنده رئیس جمهور شوم می توانم قانون را زیر پا بگذارم و به قول خود عمل کنم؟
این دکتر اضافه کرد: مشکل کشور ما از این نکات شروع می شود که ما علمی عمل نمی کنیم و بدون اصول و مبنا صحبت می کنیم یک سری چیزها را می گوییم که اصلاً عملی باشد یا نباشد مهم نیست در عین حال فشار زیادی به من وارد کردند تا رای بیاورم، و من باید یک سری حرف میزدم، قول میدادم، اما قول ندادم.
وی در خصوص لزوم تصمیم گیری بر اساس شرایط گفت: معتقدم باید بر اساس شرایط تصمیم گیری شود. قدرت انسان و رفتار انسان به این راحتی قابل تغییر نیست. اول باید مهندسی کنیم و بعد تصمیم بگیریم. اینکه برخی فکر می کنند به من دیکته می کنند اشتباه است و بر اساس آن ها تصمیم می گیریم.
رئیس جمهور منتخب تاکید کرد: وقتی تصمیم می گیریم کاری را انجام دهیم باید به آن هدف و آن مسیر حرف بزنیم و عمل کنیم و در مجموع اگر کسی هست که نمی خواهد باید برود و طبق قانون عمل کند. منشور مشترک است. اگر بخواهیم قانون را تغییر دهیم به کمک متخصصان نیاز داریم. هرکس حرفی برای گفتن دارد با اسناد و مدارک علمی حرف بزند و هرکس خلافش بگوید قبول نمی شود. توده های مردم را نمی توان با حرف های یک نفر اشتباه گرفت.
این پزشکیان در ادامه با بیان اینکه بدون روابط خارجی می توان 8 درصد رشد کرد، گفتند: برخی به هر دلیلی و با هر دلیل علمی این را می گویند. بیش از 1400 سال از ظهور اسلام می گذرد و ما قرآن داریم، بنابراین این قرآن را که کلام خداست اجرا نمی کنیم، اما برخی می گویند تا زمان بحث انتخابات این برنامه را اجرا می کنیم. و ما به آنجا خواهیم رسید. . بین تئوری و عمل فاصله زیادی وجود دارد. صحبت کردن آسان است، اما وقتی عمل می کنیم، می فهمیم که به این سادگی هم نیست. اصلاحات معنای روشنی دارد، اما دلیل ایجاد احزاب زیاد این است که همه می خواهند رئیس جمهور شوند و با هم بجنگند و وقتی نمی توانند به تفاهم مشترک برسند، همه حزب تشکیل می دهند.
وی تصریح کرد: همه مشکلات و دعواها بر سر “رئیس جمهور می شوم” است و نبرد خودخواهی است و به همین دلیل در دولت جدید شاخص تعیین می کنیم و هرکس وزن بیشتری روی شاخص ها داشته باشد ارتقا می یابد و وجود خواهد داشت. دیگر جنگ نباشد
رئیس جمهور منتخب ادامه داد: مشکل این است که اگر با هم باشیم، حتی اگر برنامه ضعیفی داشته باشیم، می توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر برنامه قوی داشته باشیم، متاسفانه با هم نباشیم. ما نمی توانیم به اهداف خود برسیم.
وی در خصوص ورود بدون پشتوانه خود به عرصه انتخابات گفت: انشالله به میدان انتخاباتی آمدم وگرنه حمایت مالی، حزبی و خانوادگی نداشتم. رقبا امکانات بیشتری نسبت به ما داشتند اما انشالله ما آمدیم و البته نظر مقام معظم رهبری و فرمایشاتی که در خصوص کنترل پول صادر کردند قطعا تاثیرگذار بود.
وی در پایان درباره رابطه حقوق و اصلاحات گفت: از ابتدا هم گفتم که بدون اصلاح نمی توان برای احقاق حق قدم برداشت. ما باید جهت، ظاهر، مهارت هایمان را تغییر دهیم و یاد بگیریم که با هم کار کنیم. ما نمی دانیم چگونه به عنوان یک تیم کار کنیم، یکدیگر را تحمل کنیم و شروع به جریان دائمی کنیم.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)