مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

پرچم فلسطین و عکس شهدای خدمت در پیاده‌روی اربعین

تبلیغات بنری

به گزارش یستا به نقل از خبرگزاری مهر، امسال هوا بسیار گرم است و ممکن است زائران کمتری بیایند. این جمله ای است که از آخر ماه محرم از زبان همه شنیده ام اما راهش همین است عاشق امام حسین گرمی نمی شناسد.

با افزایش بازدیدکنندگان از اربعین حسینی در این سال ها، ایرانیان و عراقی ها خدمات بیشتری به زائران ارائه کردند.

همچنین مرزهای مهران دیگر مانند سال های گذشته نیست و مکان های استراحت و خدمات رسانی به زائران بسیار بیشتر و با کیفیت تر شده است. اگر زائران نیمه شب به مهران برسند در کسری از ثانیه از مرز خارج می شوند.

در آن سوی مرز و در عراق نیز مانند ایران ناوگان حمل و نقل متعددی برای خدمات رسانی به بازدیدکنندگان وجود دارد.

در عراق هزینه حمل و نقل شامل 10 دینار برای مینی بوس، 15 دینار برای مینی بوس و 20 تا 23 دینار برای اتوبوس است.

تقریباً از ابتدای مسیر، می توانید افرادی را در هر سنی ببینید که به سمت قطعه ای از بهشت ​​می روند. اما پذیرایی از عراقی ها. مثل هر سال هیچ خانه ای نیست که در بسته باشد، هرکس به قدر ثروتش، نوکر حسین شده است. در قسمت دیگری از مسیر، زائران در بطری های کوچک عطر اباعبدالله را استشمام می کنند. انگار سن و سال مانعی برای سوار شدن به کشتی اربعین حسینی نیست. در قسمتی دیگر از جاده، زن و شوهری تخم مرغ آب پز کردند و با نان بین زائران تقسیم کردند.

عراقی ها برای چهل پس انداز دارند
در کوچه پشتی نجف خانه ای روباز است. صاحب آن نیز مانند سایر خانه ها از زائران می خواهد که چند ساعتی را در آنجا برای استراحت بگذرانند. ما هم مثل بقیه احساس خجالتی می کنیم و مدتی می مانیم. خوشبختانه خانم صاحبخانه مادر ایرانی دارد و تنها کاری که باید انجام دهید این است که خبرنگار باشید. آیا ممکن است این موضوع را از دست بدهیم؟

در وقت استراحت با حرف هایش می نشینم. مردی با دستان پینه بسته می گوید: من و خانواده ام هر سال به امید اربعین زندگی می کنیم و پذیرای زائران امام حسین هستیم و هر روز برای رسیدن اربعین روز شماری می کنیم.

او دختر جوانی به نام اسماء را صدا می‌زند که با دوستانش در وسط راه ایستاده‌اند و صدای آنها، لب یا گل، در جاده می‌پیچد. چیزی به عربی به او می گوید که من نمی فهمم و چند دقیقه بعد با قلک برمی گردد.

مردی که خود را هاشم معرفی می کند می گوید: ما قلک مخصوص اربعین داریم و همه عراقی ها به جز اربعین در همه روزهای سال نیستند و هزینه پذیرایی از زائرین جدا از بقیه است. هزینه ها پذیرایی از زائران امام حسین برای ما افتخار است و بر برکت ما می افزاید.

تمام راه
امسال هوا بسیار گرم است و شاید زائران کمتری بیایند. هیچ کمبودی در مسیرهای پیاده روی وجود ندارد. یکی از خادمین با استفاده از اسپری آب زائران را از گرمای هوا خنک می کند.

آن طرف پیرمرد عراقی با دستی روی سینه خم می شود و راه زنان را می بیند. در عربی می‌گوید «خواب زنان». در مورد دیگری، برای مثال، مردی که یک قاشق بزرگ در دست دارد در حالی که می خندد، می خواهد بازدیدکنندگان را تهدید کند که نوشیدنی ای را که او درست کرده است بخورند. عراقی‌ها ضرب‌المثلی دارند که می‌گوید: «غبار پای حجاج، چشمان ما را قرمز می‌کند».

امسال هوا بسیار گرم است و شاید زائران کمتری بیایند. این جمله دوباره به ذهنم می رسد؛ مسیر پیاده روی مثل همیشه پر از خانواده های ایرانی است که با نوزادان و بچه های خردسال آمده اند و سرور می داند چقدر گرم است. جانبازان، معلولان و ویلچرنشینان عصایی در دست، یکی از آذربایجان و دیگری از هند، افغانستان، کویت، لبنان، روسیه، پاکستان و دیگران.

یکی از آنها با تنها گوسفندش برای قربانی به کربلا می رود، دیگری یک دستمال کاغذی می آورد و بین زائران تقسیم می کند و خادم دیگری در ظرفش چند آلو می غلتاند و در وسط ندا می دهد: یاری زائران. از جاده به طور خلاصه معجزات و شگفتی های زیادی در این مسیر وجود دارد. چیزی که ناگفته مانده این است که تمیزی بیش از هر زمان دیگری مهم است، زیرا سطل های زباله تقریباً در همه جای مسیر پیاده روی هستند و خدمه از لیوان های یکبار مصرف برای توزیع نوشیدنی به بازدیدکنندگان استفاده می کنند.

فلسطین نیز به حسین
اربعین حسینی امسال با سال های گذشته متفاوت است و همچنین خاطره مظلومان فلسطین است. تقریباً در طول مسیر، زائران بنرهای مختلفی به یاد مسلمانان غزه حمل می کنند، پرچم فلسطین را به لباس یا کوله پشتی خود سنجاق می کنند و در برخی از قسمت های مسیر نیز ندای مرگ بر اسرائیل به گوش می رسد.

عشق شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نیز مانند سال های گذشته در میان عراقی ها ظاهر می شود، اما جالب اینجاست که امسال قاب عکسی به عکس شهدای موکب اضافه شد و آن شهید سیزدهمین است. شهید ریاست جمهوری شاید دلیل این علاقه، تلاش دولت سیزدهم برای حمایت از مسلمانان مظلوم غزه باشد.

پذیرایی رایگان فقط برای حج امام شهید
در راه مرد جوانی را می بینیم که در کوله پشتی خود تابلوهای وطن خود را حمل می کند. او از روسیه آمده بود و من مدتی را با او گذراندم. او تازه مسلمان بود و نام علی را برای خود انتخاب کرد.

علی می گفت: این مسیر برای من خیلی عجیب است، هیچ جای دنیا به شما خدمات رایگان نمی دهند. چه غذاهای مختلف، اینجا همه چیز را به شما تقدیم می کنند فقط به این دلیل که به زیارت امام شهیدتان می روید.

علی راست می گوید زائر در راهپیمایی اربعین گرسنه و تشنه نمی شود و صف غذا نمی ماند، اگر باشد قابل احترام است. از خیاطی و آرایشگری تا ماساژ و تعمیر کیف، کفش، کوله پشتی، کالسکه و کالسکه؛ نیازی به تعمیر آن در جاده نیست. عراقی ها نیز پس از سال ها با ذائقه و اخلاق و شخصیت ایرانی ها آشنا شدند و اکنون همه وسایل آسایش و آرامش را برای آنها فراهم می کنند. همچنین کولرهای بزرگ در سرتاسر مسیر وجود دارد و تمامی رژه ها به صورت 24 ساعته فعال هستند و گرما را قابل تحمل می کنند.

اینجا هم به فکر کمبود آب و برق بود و بیشتر موکب ها چندین منبع بزرگ آب و مولد برق دارند تا گرما و کمبود آب مشکل ساز نشود حالا این که می بیند کجاست جاده با وجود سختی‌اش «شیرین‌تر از عسل» شده است؟
اربعین حسینی سرشار از شور و شعور است. محبت اباعبدالله وصف ناپذیر است و با کلمات این گزارش قابل توصیف نیست و باید آنجا بود، دید و این راه را طی کرد.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا