
به گزارش یستا; دیابت وضعیتی است که در آن سطح قند خون (گلوکز) بیش از حد بالا است و زمانی رخ می دهد که لوزالمعده نتواند انسولین کافی برای بدن تولید کند. علاوه بر این، لوزالمعده ممکن است اصلاً انسولین تولید نکند یا بدن به خوبی به اثرات انسولین پاسخ ندهد.
هر بیمار دیابتی باید در طول درمان و مراقبت از تمام دستورالعمل های پزشکی از جمله مصرف داروها، رژیم غذایی مناسب و ورزش در برنامه زندگی خود پیروی کند. متأسفانه برخی از افراد به این مشکل توجه نمی کنند و باعث می شود که فرد مبتلا به عوارض غیر قابل درمان از جمله “زخم پای دیابتی” مبتلا شود.
زخم پای دیابتی چیست؟
دکتر حمیدرضا رحیمی استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص پزشکی مولکولی در گفت و گو با یستا با اشاره به این عوارض اظهار داشت: زخم پای دیابتی معمولاً به دلیل گردش خون ضعیف و قند خون بالا در افراد ایجاد می شود. که از دیابت رنج می برند. دیابت. این زخم ها علاوه بر پاها می توانند در سایر قسمت های بدن نیز ظاهر شوند. این زخم ها با روش هایی مانند رژیم غذایی، ورزش و انسولین درمانی کنترل نمی شوند. بنابراین مراقبت صحیح از پا و رعایت روش های پیشگیری می تواند به پیشگیری از این علائم کمک کند.
وی ادامه داد: زخم پا یکی از عوارض شایع دیابت است که در اثر ترک خوردن بافت پوست و قرار گرفتن لایه های زیرین آن به وجود می آید. این زخمها بیشتر در زیر انگشتان بزرگ و کف پا ایجاد میشوند و میتوانند تا استخوانهای پا نیز گسترش یابند. همه افراد دیابتی ممکن است دچار زخم پا شوند. اما مراقبت مناسب از پاها می تواند به پیشگیری از این عارضه کمک کند.
رحیمی افزود: کوچکترین تغییراتی که در پای شما ایجاد می شود را به پزشک بگویید تا مطمئن شوید مشکل جدی نیست. زیرا زخم های عفونی در صورت نادیده گرفتن می توانند منجر به قطع عضو شوند.
این دکتر و استاد دانشگاه تایید کرد که بارزترین علامت زخم پا وجود بافت سیاهی است که به آن «اسکار» نیز میگویند که در اطراف زخم ایجاد میشود. این اسکار به دلیل عدم جریان خون سالم در ناحیه اطراف زخم ایجاد می شود.
مطالب مرتبط
تحریمهای جدید وزارت خزانهداری آمریکا علیه ایران (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
شیخ نعیم قاسم: دشمن نمیتواند ما را از معادله خارج کند
پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | روز عرضه یا تقاضا؟