در این ماه ذخایر نعمت های خداوند و نورهای جمال او بر زمین نازل شد. زیرا میلاد رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در این ماه است و می توان گفت از اولین آفرینش زمین رحمتی مانند آن بر زمین نازل نشده است زیرا برتری این رحمت بر سایر رحمت های الهی مانند برتری رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بر بقیه خلق است. “
اعمال و حوادثی که در ماه ربیع الاول رخ داده است، چون سومین ماه قمری است.
شب اول:
این شب را «شب شبانه» مینامند، در این شب، یعنی در سال سیزدهم بعثت، رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از مکه خارج شد به مدینه رفتند و در غار تور پنهان شدند. دشمنان
آیه شریفه: «وَ مِنْ النَّاسِ أَنْفَسَهُ مِنْ رَحِیمُ اللَّهِ الرَّحْمَنِ وَ اللَّهَ الرَّحِیمُ عَلَیْهِ بِالْبَادِهِهِ»؛ إِنَّ النَّاسِ عَلَیْهِ فِی الْمُخْصِلُونَ خداوند و خداوند نسبت به بندگانش مهربان است.»
سال هجرت رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) آغاز تاریخ مسلمانان است و تحول بزرگی در جهان اسلام رخ داد.
1- روزه شکر برای سلامتی پیامبر اعظم و امیرالمومنین از کفار و مشرکان در روز اول ربیع الاول.
2- خواندن حج پیامبر (صلی الله علیه و آله) و علی (علیه السلام) در این روز.
روزه که فضیلت فراوانی دارد، از جمله آنچه در احادیث ائمه معصومین علیهم السلام آمده است: هر که روز هفدهم ربیع الاخر را روزه بگیرد، خداوند ثواب روزه اش را برایش ثبت می کند. یک سال.
روز هشتم:
بنا بر این گزارش، در روز هشتم ربیع الاول سال 206، امام حسن عسکری علیه السلام به شهادت رسید و از همان روز به امامت حاکم وقت حجه رسید. بن علی. الحسن – با شتاب به آخر عمر – آغاز کرد.
در این روز مناسب است که حج امام حسن عسکری علیه السلام را بخوانند.
البته بسیاری معتقدند روز نهم ربیع آغاز امامت آقا امام زمان (عج) است. قول معروف را نقل کردیم و این طور نیست که فردای شهادت امام یازدهم، آغاز امامت امام دوازدهم باشد، بلکه شهادت امام، آغاز امامت باشد. امام بعدی امام، چون امامتش معلوم بود.
روز دهم:
روز ازدواج رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) با خدیجه کبری (سلام الله علیها) است.
روز دوازدهم:
به عقیده مرحوم شیخ الکلینی و مسعودی که در بین اهل سنت نیز شهرت دارد، این روز ولادت با سعادت پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) است.
در این روز نیز رسول خدا صلی الله علیه و آله پس از دوازده روز مسافرت در راه مکه و مدینه وارد مدینه شد. همچنین روز انقراض حکومت بنی مروان در سال 132 است.
روز چهاردهم:
در چنین روزی در سال 64 یزید بن معاویه کشته شد.
پس از سه سال و نه ماه خلافت که با جنایات سنگینی همراه بود که مهمترین آن واقعه کربلا و شهادت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) و یارانش بود، به زندگی ننگین خود پایان داد. سی و هفت سالگی در منطقه «حاوران» و در دمشق به خاک سپرده شد، اما اکنون اثری از او نیست.
شب هفدهم:
در روایات معروف شیعه آمده است که شب میلاد حضرت خاتم الانبیاء پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) است و شب بسیار مبارکی است.
1) وضو گرفتن به نیت در روز هفدهم ربیع الاول. (فلاح الساقیل ص 61)
2) روزه: فضیلت های زیادی برای آن ذکر شده است، از جمله در روایات ائمه معصومین علیهم السلام آمده است: هر که روز هفدهم ربیع الاخر را روزه بگیرد، خداوند ثوابش را برایش ثبت می کند. برای روزه اش برای یک سال. (الاقبال ص 603)
3) صدقه و انفاق و شادی مؤمنان و رفتن به زیارت منظره مقدس.
4) زیارت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از راه دور و نزدیک در روایتی در مورد آن حضرت آمده است: هر که قبر مرا بعد از مرگم زیارت کند مانند کسی است که در زمان حیاتم به سوی من هجرت کرده است. اگر نمی توانی از نزدیک به من سر بزنی، از دور (که به من می رسد) برایم آرامش بفرست.
5) مستحب است در این روز با همان حجتی که امام صادق (علیه السلام) در این روز در کنار مرقد شریفش زیارت کردند، زیارت کنند. (این حج در باب حج مفاتح آمده است).
6) تکریم و زانو زدن و بزرگداشت این روز برای مرحوم سید بن طاووس در حضور، در تکریم و تعظیم این روز به دلیل ولادت اولین انسان در عالم امکان و رب الامکان بسیار مناسب است. و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله توصیه اکید کرد
همچنین یک سال قبل از هجرت رسول خدا صلی الله علیه و آله معراج آن حضرت در شبی مشابه صورت گرفت.
روز هفدهم:
همانطور که گفتیم در میان علمای امامیه مشهور است که هفدهم ربیع الاول روز ولادت با سعادت رسول خدا، محمد بن عبدالله (صلی الله علیه و آله و سلم) است. معروف است که در مکه به دنیا آمد و زمان ولادتش در طلوع فجر روز جمعه سال فیل بود.
همچنین در چنین روزی در سال 83 هجری قمری، امام صادق (علیه السلام) به دنیا آمد و به همین دلیل بر اهمیت این روز افزوده شده است.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد