مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

وقتی سعودی‌ها درباره ساسانیان فیلم می‌سازند

تبلیغات بنری

به گزارش سایت یستا ، عربستان سعودی مانند ترکیه با پشتوانه فکری خارج از مرزها فیلم ها و سریال های به اصطلاح استراتژیک تولید می کند تا توجه بخشی از عرب زبانان منطقه و حتی جهان را به خود جلب کند. آثار آن


عربستان سعودی در این سال ها تلاش کرده به طور جدی وارد عرصه تولید فیلم شود، اما از آنجایی که قرار است پول سعودی ها در این زمینه کارساز باشد، به نظر می رسد این کشور از لحاظ ماهوی، زمام تولید فیلم را در جایی خارج از کشور رها کرده است. مرزهای آن مرز. اما چه بسا این کشور نیز مانند ترکیه که حتی 10 سال پیش سابقه ای در تولید فیلم و سریال نداشت، اما به یکباره مخاطبان خود را در منطقه و جهان پیدا کرد، بتواند با فکر و نیروی انسانی خارجی در این زمینه گام بردارد. بردار



زمانی که مقامات ایرانی از تجربه مرحوم سلحشور استفاده نکردند


اولین سریال معروف ایرانی که در منطقه و جهان مورد توجه قرار گرفت سریال حضرت یوسف (علیه السلام) مرحوم فرج الله سلحشور بود اما از آنجایی که این کار با یک نگاه و پشتوانه راهبردی دولت در ایران انجام نشد. ، صرفاً یک حرکت آتش بر اساس صلاحدید یک فرد بود و احتمالاً تبدیل به یک پروژه اصلی در حال انجام برای تولید فیلم و سریال در ایران نمی شد، ترکیه با هوشیاری خود به سرعت قطب تولید سریال در منطقه را تسخیر کرد. یا بدون هیچ سابقه ای برای آن هزینه شده است. جالب اینجاست که ایران با وجود تاریخ و امکانات و نیروی انسانی عظیم نتوانسته از تجربه موفق یوسف پیامبر بهره مند شود و به قطبی در تولید فیلم ها و سریال های باکیفیت در منطقه و جهان تبدیل شود. . جهان اما این تأخیر و سستی در خارج از مرزهای ایران توسط برخی کشورهای تازه وارد مانند پادشاهی عربستان سعودی در حال شکل گیری نامطلوب است.

سعودی ها مثل ما منفعل نماندند و با اینکه تجربه و نیروی انسانی ماهر ندارند اما در این زمینه تلاش می کنند و اشتباه می کنند. ساخت فیلمی با عنوان «جنگجوی صحرا» با موضوع جنگ اعراب و ایران با هزینه سرسام آور ۱۵۰ میلیون دلاری حکایت از ورود جدی سعودی ها به این عرصه دارد.



جنگ ایران و اعراب از نگاه سعودی ها


عربستان سعودی با استفاده از تیمی از بازیگران برجسته هالیوود فیلمی با عنوان «جنگجوی صحرا» تولید کرد که روایتی بحث برانگیز از علل جنگ ایران و اعراب در دوران ساسانیان ارائه می‌کند.


خبر تولید «جنگجوی صحرا» برای اولین بار در نوامبر 2021 اعلام شد، فیلمی که با مشارکت استودیو MBC، بخش تولید تحت حمایت پادشاهی عربستان سعودی تولید شده است.


این فیلم توسط رابرت وایات، اریکا پنی، دیوید سلف و گری راس نوشته شده است و رابرت وایات نیز کارگردانی آن را بر عهده دارد و گروهی از بازیگران مشهور هالیوود از جمله آنتونی مکی و بن کویگزلی به همراه آیشا هارت، شارلوت کوپلی و … غسان مسعود در این فیلم جلوی دوربین رفت.


در آنچه به طور رسمی درباره داستان فیلم «جنگجوی صحرا» منتشر شده، گفته شده که این فیلم حول محور یاغی مرموز می گذرد که پس از کمک به شاه فراری و شاهزاده در بیابان، خود را به دشمن خسروپرویز تبدیل می کند. پادشاه فراری امپراتور ایران باستان در عصر ساسانیان.



نظر سعودی ها در مورد ساسانیان


داستان فیلم بر اساس برداشت‌های غیرمستند تاریخی از آنجا شروع می‌شود که خسروپرویز پادشاه ایران (با بازی بن کینگزلی) از نعمان سوم (غسان مسعود)، پادشاه لخمیس که تحت حکومت او بود، می‌خواهد تا دخترش هند را به او بدهد. (عایشه هارت) به او، اما با اکراه نعمان، خسروپرویز دستور کشتن او را داد و در ادامه شخصیت هند، با خونخواهی پدر، با اتحاد قبایل عرب در جنگ ذوکار، شکست سختی را بر ساسانیان وارد کرد.


این فیلم یکی از اولین فیلم های بزرگ انگلیسی زبان است که توسط استودیو ام بی سی تولید شده است و گران ترین فیلم تولید شده در عربستان سعودی است. ام‌بی‌سی معتقد است که این فیلم نقطه عطفی برای صنعت فیلم نوظهور در منطقه است و گفته می‌شود که گروه تولید روزانه فیلم بین 450 تا 500 نفر است.


فیلمبرداری اصلی در سپتامبر 2021 در صحرای NEOM عربستان سعودی آغاز شد و در فوریه 2022 به پایان رسید. این فیلم یک دوره طولانی پس از تولید را پشت سر گذاشت و هنوز تاریخ دقیق اکران آن اعلام نشده است.



کارگاه بازیگری سینمای عربستان


خبرگزاری ایسنا در این باره می نویسد: منابع تاریخی درباره علت حذف مامان سوم، پادشاه لخمی توسط خسروپرویز، گمانه زنی های مختلفی ارائه می کنند و یکی از دلایل برکناری نعمان از سوی خسروپرویز، به مسیحیت شدن او اشاره می کنند. دین این پادشاه عرب به این معناست که او با رومیان که در آن زمان دشمن بالفعل یا بالقوه ایران بودند، همدیگر شد.


برخی دیگر دلیل احضار نعمان توسط خسرو پرویز را اسلحه‌ها و سلاح‌هایی می‌دانند که نعمان به‌عنوان پادشاهی تابعه و به دور از چشم خسرو و مرزبانانش در دفاع از منافع ساسانیان در میان اعراب، تهیه و ذخیره کرده بود.


فیلم «جنگجوی صحرا» محصول عربستان سعودی با بودجه ای هنگفت، تلاشی برای بازنویسی تاریخ بحث برانگیز و ارائه تصویری خواندنی به زبان عربی از ایران باستان است که به عنوان رقیب سنتی مطرح می شد. برخی رسانه ها گزارش دادند که این فیلم با استفاده از بازیگران مطرح هالیوود و استفاده از داستانی غیرمستند چهره ای متفاوت و مخدوش از جنگ های اعراب و ایران را به نمایش می گذارد و همه منتظر اولین اکران فیلم برای سنجش این موضوع هستند. با توجه به سطح تولید بالا و بودجه هنگفت این پروژه، به نظر می رسد این فیلم در سطح جهانی مخاطبان زیادی را به خود جذب کند.


با توجه به اینکه این فیلم هنوز اکران نشده، باید منتظر ماند و دید که داستان در نسخه نهایی فیلم چگونه و از چه زاویه ای روایت می شود. تاریخ اکران «جنگجوی صحرا» هنوز اعلام نشده است، اما به احتمال زیاد این فیلم پیش از اکران عمومی در یکی از جشنواره های معتبری چون برلین، کن و ونیز عرضه خواهد شد.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا