ریحان الموسوی یستا; هنرمندان از طریق خلق آثار خود به بحث در مورد موضوعاتی چون «مقاومت مردم لبنان و فلسطین»، «بی تفاوتی برخی دولتها و شیوخ عرب» و «حضور نسل جوان در اروپا و آمریکا» میپردازند. سمت راست دنیا.” تاریخ» و همچنین «جهانی شدن مطالبه مقاومت برای برکت دادن به خون مردم» در لبنان و غزه. گفت وگوی ما با برخی از هنرمندان حاضر در رویداد هنری «پرچم به زمین نمی افتد» درباره اهمیت پرداختن به مقوله هنر مقاومت را در ادامه می خوانید.
شهدای مقاومت در پناه مسجد الاقصی هستند
حسین رزاقی نقاش پیشکسوت مشهدی درباره آثار خود گفت: بیت المقدس و مسجدالاقصی را که از نمادهای فلسطین هستند در آثارم به تصویر کشیدم. در کنار آن سایبانی بر این گنبد آویزان است که به خیمه ای تبدیل شده است که شهدای فلسطین و سید حسن نصرالله در آن پناه گرفته اند.
وی افزود: آزار و اذیت افرادی که با فداکاری کشته شدند و با تعهد توانستند برنامه های انسانی و اسلامی خود را متحول کنند، دیگران را نسبت به آن بی تفاوت می کند.
این پیشکسوت هنر مشهد بر اهمیت توجه و حمایت مسئولان از هنرمندان جبهه مقاومت تاکید کرد و گفت: این رویداد تاثیر بسزایی در روند هنر مقاومت دارد و تداوم آن تحول، تفکر و تحول را به همراه خواهد داشت.
ماندگارترین آثار بزرگ باید بارها و بارها خلق شوند و وارد موزه ها و مجموعه های هنری دائمی شوند تا در صحنه بین المللی مورد توجه قرار گیرند.
اهمیت بازتاب جهانی آثار هنری مقاومت
مهدی اونداش نقاش معروف مشهدی برای مراسم «پرچم به زمین نریز» اثری به ابعاد یک و نیم متر خلق کرد. وی توضیح داد: در کارم روی نشان دادن آقای حسن نصرا… و درخت سرو (نماد پرچم لبنان) تمرکز داشتم و رنگ سبز نیز نماد زندگی است. وی افزود: ما همه برادر هستیم و این اتفاق در هر جای دنیا ممکن است بیفتد. ما میتوانیم جنایاتی را که در حق ملتهای مظلوم فلسطین و لبنان انجام میشود، هنرمندانه روایت کنیم و بر همه مردم جهان تأثیر بگذاریم.
این هنرمند تصریح کرد: این اتفاق و حضور هنرمندان و احساس ارتباط بسیار خوب است اما مهم انعکاس جهانی آن است که کار را کامل می کند. اگر می خواهیم هنر مقاومت ادامه پیدا کند، نباید خود را به برگزاری این رویداد محدود کنیم. این گونه رویدادهای هنری باید همیشه ادامه داشته باشد تا نهضت مقاومت فراموش نشود و در اذهان بماند.
تشویق از هنر
روح ابوالفضلی خوشنویس حاضر در این مراسم درباره فعالیت خود گفت: در این مراسم وظیفه خودم است که برای هر یک از هنرمندان اگر در کار خود نیاز به خوشنویسی دارند این کار را انجام دهم. علاوه بر این، اگر فرصت کمک کند، من یک کار ارائه خواهم کرد.
وی افزود: با حکم رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم جهاد، اگر بتوانیم برای کمک به مستضعفان به جبهه بشتابیم، کار بسیار خوبی است. در غیر این صورت سعی می کنیم به شیوه خودمان از کاروان عقب نمانیم و مایه دلگرمی مردم غزه، فلسطین و همه مردم لبنان باشیم.
این هنرمند با اشاره به اینکه همکاری هنرمندان متخصص برای تداوم هنر مقاومت بسیار مهم است، گفت: باید به دنبال نیروی مستعد و علاقه مند باشیم. گاهی یافتن چنین فردی بهتر از صد شاگرد بی طرف است. بسیار مهم است که درباره مبانی هنر و اینکه چرا کار را انجام میدهید، گفتوگو کنید، و وقتی اینها روشن شد، هر هنرمندی تمام تلاش خود را میکند.
ابوالفضلی با اشاره به اینکه این اتفاقات منجر به تشکیل تشکلی در بین هنرمندان شد، گفت: چندی پیش در نمایشگاهی با عنوان «هنوز طوفان» در حوزه هنری تهران حضور یافتیم که در آن 320 اثر از 82 هنرمند وجود داشت. از پنج قاره وقتی به کارهایشان نگاه کردیم، متوجه شدیم که آنها از نظر دیدگاه، تفکر و سبک کار بسیار جلوتر از ما هستند. این نشان دهنده ضرورت زبان هنر است.
وی در پایان گفت: فرمت فونتی که در اینجا استفاده می کنم، خط سوم ترکی عربی است. زیرا چسبندگی و نرمی خوبی دارد. از آنجایی که این یک رویداد بین المللی است، ممکن است نیاز به نوشتن نسخه خطی عربی باشد. باید در چند خط تخصص داشته باشیم تا بتوانیم در جای مناسب از آنها استفاده کنیم. «به امر تو ای نصره…» و «الف… در عرصه»، «به یقین سنسار رژیم نیست»، «نهان الخمینون» و «ای صدیقین در وعده» از جمله این عبارات است. که من به ترتیب استفاده از فراخور استفاده می کنم.
تقویت روحیه حزب لبنان
حسین فردوسیان، طراح و گرافیست جوان که در مراسم «پرچم به زمین نمی افتد» حضور داشت، محوریت کار خود را برای الهام بخشیدن به بچه های حزب الف بیان کرد… پس از شهادت آقای حسن نصرا.. هنرمندان و اصحاب رسانه از جهاد تبیین صحبت می کنند تا بتوانیم مفهوم کار خود را از زبان هنر و رسانه به گوش جهانیان برسانیم.
وی افزود: امیدواریم آینده هنر مقاومت بتواند وظیفه و رسالت خود را به درستی انجام دهد. این رویداد بسیار خوب برگزار شد. از آنجایی که اساتید در رشته های مختلف هنری حضور دارند، فرصتی است که به صورت هنرمندانه و حرفه ای روی آثار کار شود.
جلوه ای از کودک کشی صهیونیست ها در قالب هنر
جلیل صبری، کاریکاتوریست و مدرس دانشگاه که در این مراسم چهره نتانیاهو را کشیده بود، در این باره گفت: در این اثر یکی از انگشتان نتانیاهو به موشک تبدیل شد. این عکس همچنین نوزادی را نشان می دهد که دست نتانیاهو روی آن است که نشان دهنده نسل کشی در غزه است. بخشی از خون استفاده شد که مفهوم کودک کشی و نوزادکشی را نیز نشان می دهد. ابعاد کار من 50*70 سانتی متر است و از تکنیک های آبرنگ و مداد استفاده می کنم.
وی با اشاره به اینکه هنر تصویر بیانگرتر از زبان های دیگر است، افزود: هنر می تواند بدون حرف زدن به همه دنیا چیزهای زیادی بگوید. علاقمندان به هنر باید راه خود را از پایه بیابند و به درستی هدایت شوند تا آیندگان بتوانند عملکرد بهتری داشته باشند. چنین اتفاقاتی باعث دیده شدن اثر می شود و هنرمندان را از انزوا خارج می کند.
این کاریکاتوریست در پایان افزود: چند سالی است که در این زمینه فعالیت می کنم و نمایشگاهی در این باره برگزار خواهم کرد. از این منظر، حضور در رویداد “علم به زمین نمی افتد” را فرصت خوبی برای آزمایش و به چالش کشیدن خودم می دانستم.
سلاح هنرمندان هنر آنهاست
آزاده قربانی که چهره آقای حسن نصرا را با رنگ روغن نقاشی می کند، گفت: با توجه به شرایط کنونی جهان به ویژه مردم مظلوم فلسطین و لبنان، هر انسان آزاده ای از توان خود برای ابراز عقیده خود استفاده کرده است. سلاح هنرمندان نیز هنر آنهاست. ما از طریق کار خود از این سلاح استفاده می کنیم و می خواهیم پیام خود را به مردم برسانیم. هر کسی با هر توانایی می تواند در این راه حضور داشته باشد. مثلاً مادر می تواند این اتفاقات را در قالب داستان برای فرزندش تعریف کند.
و به یاد داشته باشید: این رویداد برای ایجاد انگیزه بسیار مهم است. همه ما به عنوان مسلمان و حتی بیشتر به عنوان انسان آرمان هایی داریم که می خواهیم در دفاع از مردم مظلوم فلسطین و لبنان به جهانیان برسانیم. اگر در هر گوشه ای از دنیا اتفاقی بیفتد دیگران ساکت نمی نشینند و مردم از این جنایات بیدار می شوند.
توانایی بالا در هنر مقاومت
سید احمد بگمن، گرافیستی است که در رویداد «پرچم به زمین نمی افتد» اثری هنری خلق کرد. وی در این رابطه گفت: ایده این کار حول یک درگاه ظهور می چرخد که از ایران شروع شده است و مردم از سراسر جهان به این ظهور نزدیک می شوند و این مفهوم را تا زمانی که به ظهور منتهی می شود پی می برند. ابعاد این اثر که به سبک بیانی است یک متر در یک و نیم متر می باشد.
وی افزود: انسان باید آزاد باشد. وقتی می بینند در آن سوی دنیا از بازیگر گرفته تا خواننده و استاد دانشگاه همه به هنر مقاومت روی می آورند، امکان ندارد هنرمند نسبت به این اتفاق بی تفاوت باشد و نسبت به آن واکنش نشان ندهد. برگزاری چنین برنامه هایی بسیار سودمند است و باید در مراکزی باشد که نوجوانان و جوانان بتوانند به آنجا مراجعه کنند. پس از اتمام کار، آثار باید در جایی نمایش داده شوند. رسانه ها نیز که بازوی قوی این اثر هستند می توانند به بهتر دیده شدن این رویداد کمک کنند.
بیگمن افزود: هنر مقاومت پتانسیل بالایی دارد و امکان ندارد اتفاقات خوبی در آن رخ ندهد. آرزوی هر هنرمندی این است که بتواند از نظر اخلاقی و فرهنگی به گونهای که خواست اوست بنویسد.
مطالب مرتبط
سالانه چهار میلیارد دلار سوخت وارد کشور می شود
ارتقای سیمای رسانهای مشهد یکی از دستاوردهای مهم نشان مشهدالرضا(ع) است
اعضای جدید هیات مدیره استقلال مشخص شدند| نظری جویباری جانشین سمیعی