مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

همکاری سه نهاد کنترل کیفیت برای اجرای هم‌زمان فرایند سنجش محصولات صنایع خراسان رضوی

تبلیغات بنری

سید حسین دوستدار یستا; در ششم شهریور ماه سال جاری در گزارش میزگرد تخصصی شهرآرا به بررسی مشکلات و دغدغه های مدیران صنایع غذایی پرداختیم. از جمله تقاضای گسترده مبنی بر اینکه چندین نمونه باید توسط سازمان های کنترل کیفیت مرجع تنظیم شوند، که هزینه های قابل توجهی را به تولید کنندگان تحمیل می کند.

شکایت مدیران صنایع غذایی بر حفظ عدم تقریب بین سازمان های دولتی متمرکز بود و از این رو از سازمان غذا و دارو گرفته تا اداره کل استاندارد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سایر نهادها اقدامات جداگانه ای برای نمونه برداری انجام داده اند. و کیفیت محصولات را بسنجند و هر بار واحدها موظفند بابت ثبت کیفی مبلغ 50 میلیون تومان و بیشتر عوارض دولتی بپردازند.

اجرای تفاهم نامه جدید از اول تیرماه

این موضوع را از سید محمد سجادی عطار، مدیرکل استاندارد خراسان رضوی پیگیری کردیم که در پاسخ از انعقاد تفاهم نامه سه جانبه جدید بین دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سازمان غذا و دارو و اداره کل استاندارد به منظور ابلاغ شد. استاندارد کردن فرآیند نمونه گیری

سجادی تصریح کرد: جلسات هماهنگی تکمیل این طرح از زمستان 1402 هجری شمسی آغاز شد و در نهایت این سه مجموعه دولتی به عنوان نهادهای اصلی سازمان کنترل کیفیت در خرداد ماه سال جاری تفاهم نامه همکاری امضا کردند تا در این خصوص اساساً از اوایل تیر 1403 هجری قمری نظارت بر همه … محصولی که حداقل هشتاد نمونه نهایی از آن باید قبل از ورود به بازار و مستقیماً در هنگام بسته بندی وارد سبد توزین شود و هر مؤسسه باید سبد کالا را بر اساس بازرسی کند. بر اساس استانداردهای کیفیت خودش

به گفته وی، اگرچه آغاز اجرای توافقنامه جمع آوری نمونه طبق برنامه زمان بندی رسمی از ابتدای تیرماه آینده خواهد بود، اما از آنجایی که 290 هزار واحد صنفی در استانداری از کارخانه های تولید قطعات خودرو گرفته تا صنایع غذایی حضور دارند و مشمول می شوند. این طرح، طول می کشد. مدتی طول می کشد تا این فرآیند تکمیل شود. همه صنایع زمینه اجرا پیدا می کنند. در این حوزه معتقدیم تا پایان سال جاری تمامی واحدها بتوانند از مزایای اجرای این تفاهم نامه بهره مند شوند.

36% تخفیف برای محصولات رد شده

مدیرکل استانداری خراسان رضوی افزود: در مواردی که سازمان استاندارد به عنوان دادستان اعطای نشان موظف به استفاده از استاندارد وزنی به ویژه در حوزه صنایع غذایی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد است، لازم است. زیرا بر سنجش کیفیت محصول نهایی تمرکز دارد و از سوی دیگر سازمان غذا و دارو به فرآیند تولید و کیفیت مواد خام توجه دارد. به همین دلیل، ما بر این باوریم که می‌توان دغدغه‌های همیشگی تولیدکنندگان محصولات غذایی را برطرف کرد تا این سه موسسه بتوانند با یک بار نمونه‌برداری در هر فصل (چهار بار در سال)، به مشکل مورد نظر خود به نتیجه برسند.

سجادی گفت: از ابتدای سال جاری و طی 6 هزار و 700 بازدید کیفی، بیش از 5 هزار و 572 نمونه از صنایع مختلف از جمله تولیدکنندگان فرآورده های غذایی نمونه برداری شده است که این نظارت مستمر منجر به کاهش 54 درصدی محصولات رد شده در بازار شده است. ابتدای سال و در شرایط فعلی به کمتر از 18 درصد رسیده است.

آزمایشگاه استاندارد، معیارهای اعلام نظر نهایی

علاوه بر تعدد نمونه ها توسط نهادهای کنترل کیفیت، صاحبان صنایع غذایی استانداری نیز از بی اعتمادی اداره کل استاندارد به آزمایشگاه های موجود و مدیران کنترل کیفیت در هر واحد گلایه داشتند. سجادی در پاسخ به سوال شهرآرا در این خصوص گفت: قانون تکلیف در این زمینه را به صراحت مشخص کرده و تایید می کند که نه تنها اداره کل استاندارد، بلکه تمامی نهادهای کنترل کیفیت باید در آزمایشگاه های تخصصی وابسته به این اداره به وظایف خود عمل کنند. و مستقل از آن آزمایشگاه های موجود در واحد بحث بی اعتمادی نیست، مسئله اصلی تکلیف قانونی است.

وی ادامه داد: مدیران کنترل کیفیت در کارخانجات از آنجایی که از نظر کارکنان یک نیروی واحد محسوب می شوند ممکن است با ارائه اطلاعات نادرست فرآیند سنجش کیفیت توسط بازرس استاندارد را مخدوش کنند و به همین دلیل ماده سه استاندارد جامع و قانون. مقرر می‌دارد که آزمایشگاه‌های مستقر وظیفه نظارت بر کیفیت محصول واحدها را بر عهده دارند و ادارات مشخصات عمومی هر استان برای اظهار نظر به آزمایشگاه‌های تخصصی خود متکی هستند.

تبلیغات بنری