مجله گاردین در مقاله ای به عناصر بصری اشاره می کند که می توان از آنها برای تشخیص جعل عمیق استفاده کرد.
ناهنجاری های اطراف دهان یا چانه
در ویدئوهای طنز عمیق، ناحیه اطراف دهان یک فرد می تواند بزرگترین سرنخ باشد. چینهای پوستی و جزئیات اطراف دهان ممکن است کمتر یا چانه تار باشد. هماهنگی ضعیف بین صدا و حرکت دهان فرد نیز می تواند نشانه دیگری باشد.
عناصر عجیب گفتار
اگر شخص حاضر در ویدیو خطای کلامی داشته باشد، احتمالاً از ابزار تبدیل متن به گفتار بدون بررسی اینکه آیا مطابق با الگوهای گفتار عادی است استفاده شده است. علاوه بر این، سیگنال هایی در تن وجود دارد. برای تأیید صحت ویدیو، صدا، رفتار و ژستها را میتوان با ویدیوهای ضبط شده واقعی فرد مقایسه کرد تا مشخص شود که آیا مطابقت دارد یا خیر.
هماهنگی بین صورت و بدن
در ویدیوهای جعلی عمیق، اندازه سر ممکن است با بقیه بدن نامتناسب باشد یا رنگ پوست گردن و صورت متفاوت باشد. بدن ثابت نیز نشانه بارز جعل عمیق یا چیزی است که به آن عروسک گردانی می گویند، زیرا بدن از گردن به پایین حرکت نمی کند.
عدم انسجام و وقفه در ویدیو
گاهی ممکن است رنگ لباس افراد در طول فیلم تغییر کند. چشم انداز هوش مصنوعی مولد و در نتیجه، شاخص های دیپ فیک به سرعت در حال تغییر است. اما در هر صورت، همیشه باید از ترکیبی از عقل سلیم و مقداری شک و تردید در هنگام تماشای ویدیوها استفاده کنید، به خصوص زمانی که ویدیو ادعاهای عجیب یا غیرمحتمل دارد.
انگشتان، دست ها و اندام های اضافی
انگشتان، پاها، بازوها و دست های اضافی با اشکال عجیب و غریب را در تصاویر ثابت ایجاد شده توسط هوش مصنوعی پیدا کنید.
دستورات تایپ شده در ابزارهای ایجاد تصویر ممکن است بر روی افراد متمرکز شوند – اغلب نام افراد مشهور – و منجر به یک تصویر خروجی شود که چهره را برجسته می کند. در نتیجه، مصنوعی بودن تصویر اغلب در جزئیات دیگری مانند دستها یا چیدمان فیزیکی پسزمینه آشکار میشود.
حروف و اعداد پراکنده
ابزارهای هوش مصنوعی برای تولید تصاویر در بازتولید اعداد و متن مشکل دارند. اعداد و متن معمولاً به وضوح مشخص نمی شوند زیرا هوش مصنوعی تولید شده نمادها را درک نمی کند، بنابراین معمولاً متن و اعداد مخدوش یا ناخوانا تولید می کند. در صورت وجود متن یا اعداد در تصویر، با بزرگنمایی می توان تشخیص داد که آیا تصویر با استفاده از هوش مصنوعی ایجاد شده است یا خیر.
ویرایش ناهموار ویدیو
برخی از تصاویر دستکاری شده غیرحرفه ای جمع آوری شده اند تا به راحتی قابل تشخیص باشند. این نوع سرقت ادبی که به عنوان “سرقت علمی عمیق ارزان” شناخته می شود، اغلب از نرم افزارهای ساده ویرایش ویدیو و سایر روش های بی کیفیت استفاده می کند.
parseek به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)