امیر بن یعقوب نویسنده این گزارش گفت: چند ماه پیش هکرهای خارجی به سامانههای مربوط به وزارت دادگستری نفوذ کردند که طی آن دهها هزار سند محرمانه و مکاتبات حساس در اینترنت منتشر شد و چندین لینک منتشر شد. در اینترنت منتشر شده است. پلتفرم تلگرام برای دانلود این لوت های ارزشمند قرار گرفت اما پس از مدتی این پست ها حذف و کانال های هکرها در تلگرام فیلتر شد.
بر اساس این گزارش، اسرائیل از زمان عملیات حماس در معرض موج بیسابقهای از حملات سایبری قرار گرفته است که در نتیجه آن حسابهای کاربری مقامات عالی رتبه، سرورهای شرکتهای خصوصی، صنایع نظامی و مراکز حساس و محلی از بین رفت. موسسات، بیمارستان ها و موسسات رسمی هک شده اند و افکار عمومی تنها تعداد کمی از این موارد را می دانند.
طبق معمول این رسانه های عبری، عملیات هک با هدایت و حمایت ایران انجام شده و هدف آن جمع آوری اطلاعات، تخریب زیرساخت ها، توقف فعالیت های خدماتی در اسرائیل و از همه مهمتر تحقیر سایبری بوده است. اسرائیل قدرت بود و انتشار اطلاعات به جامعه نقطه پایانی تهاجم سری بود که مدتی انجام شده بود.
منابع آگاه در صنعت اینترنت به هاآرتص گفتند که حتی مسئولان این موضوع از میزان واقعی خسارات وارده اطلاعی ندارند، در حالی که پیامدهای اقتصادی و امنیتی این اقدامات هنوز به طور کامل مشخص نشده است.
به گفته این منابع و با وجود تلاش های شدید دفاع سایبری، باید اذعان داشت که حمله اخیر یکی از خطرناک ترین امواج انتشار اطلاعات حساس در تاریخ اسرائیل را به همراه داشت و در واقع می توان آن را توصیف کرد. به عنوان یک غارت بی سابقه داده های مختلف اطلاعاتی.
در بخشی دیگر از این گزارش آمده است که (با توجه به عدم موفقیت اسرائیل در جلوگیری از هک و نفوذ به ساختار داده های اسرائیل)، سازمان ها در تلاش هستند تا پس از این شکست از انتشار رایگان اطلاعات سرقت شده در شبکه مجازی جلوگیری کنند تا از آسیب های جانبی دائمی به اسرائیل جلوگیری کنند.
منابع متعدد به هاآرتص گفتند که تل آویو در حال حاضر با کمک ابزارهای بصری منحصربفرد خود در حال انجام تلاش های شدید در چندین جبهه برای شناسایی سایت هایی است که اطلاعات سرقت شده را منتشر می کنند و با استفاده از ابزارهای مختلف سعی در حذف آنها دارد و پلتفرم های ارتباطی یکی از این تلاش هاست و در برخی موارد جواب داد.
به عنوان مثال، روزنامه هاآرتص به حذف کانال تلگرامی که یک گروه معروف هکری اطلاعات خود را در آن منتشر می کرد و تعداد زیادی از خبرنگاران بین المللی در آن عضویت داشتند، اشاره کرد.
به گفته این رسانه ها، اسرائیل از نفوذ و ارتباطات سیاسی خود برای جلوگیری از انتشار اطلاعات هک شده خود استفاده می کند، اما به گفته منابع آگاه که با هاآرتص گفتگو کرده اند، موفقیت هایش در این زمینه بسیار ناچیز بوده است.
به گفته این منابع، اگرچه اسرائیل موفق به دریافت دستور حذف اطلاعات منتشر شده توسط هکرها در برخی کشورها شد، اما هکرها اطلاعات خود را به سایت هایی در کشورهایی که با اسرائیل همکاری نمی کنند، منتقل کردند، بنابراین این بازی موش و گربه به کندی ادامه یافت.
در بخشی دیگر از این گزارش تاکید شده است که برخلاف آمریکا و تعدادی از کشورهای جهان که مثلاً با افشاگرانی مانند ادوارد اسنودن سر و کار دارند و آنها را محکوم می کنند، اسرائیل سعی می کند اجازه دسترسی به نهادها، خبرنگاران و … را بدهد. نهادها مردم از ارائه این اطلاعات خودداری کردند و در همین راستا در چند ماه گذشته حداقل 10 کانال در اپلیکیشن تلگرام را که اطلاعات هک شده سایت وزارت دادگستری رژیم صهیونیستی را منتشر می کردند مسدود کردند.
موسسات اسرائیلی با استفاده از قوانین داخلی پلتفرمهای مختلف سعی میکنند آنها را مجبور به بستن و حذف این کانالها کنند و بهویژه قوانین مربوط به کپی رایت، انتشار و دانلود فیلم و سریال برای حذف اطلاعات حساس آنها از شبکههای اجتماعی استفاده میشود.
به گزارش هاآرتص، در ابتدای جنگ (عملیات طوفان الاقصی) مشخص شد که تلگرام یکی از کانال های اصلی نفوذ حماس (در میان افکار عمومی جهان) است، اما اسرائیل برای مقابله با این اقدام از سوی حماس با مشکل مواجه شد. حماس
مقامات فناوری اطلاعات در اسرائیل توانستند با پاول دوروف، موسس تلگرام که در امارات زندگی می کند، تماس بگیرند و تلاش کردند تا اطلاعات منتشر شده در این پلتفرم را متوقف کنند، اما تلگرام با وجود مسدود کردن کامل کانال های حماس، از حذف این اطلاعات خودداری کرد. از اسرائیل
با این حال، تلاش های جاسوسی اسرائیل این بار با شکست مواجه شد و مقامات اسرائیلی به صراحت اعلام کردند که تلگرام برخلاف سایر شبکه ها در بسیاری از موارد با درخواست های اسرائیل همکاری نمی کند و رویکرد روشنی برای واکنش به چنین مواردی ندارد.
به گزارش روزنامه هاآرتص، در پی هک و افشای اطلاعات سرور وزارت دادگستری رژیم صهیونیستی، این وزارتخانه تاکنون توانسته 44 هزار سند مربوط به این رویه را از شبکه اجتماعی فیسبوک و 20 هزار سند را از تیک تاک حذف کند، اما تنها 1400 سند را از شبکه اجتماعی فیسبوک حذف کند. از تلگرام حذف شده اند.
در پایان این گزارش همچنین مشخص میشود که اقدامات اسرائیل در واقع پس از فرار اسبها از اصطبل صورت میگیرد و سایتهای مختلف برای افشای این اسناد زنده و فعال هستند و مطالب زیادی در رسانههای خارجی با استفاده از نشت در حالی که وزارت دادگستری اسرائیل از انتشار این اطلاعات توسط روزنامه نگاران اسرائیلی جلوگیری کرد، اسناد فاش شده هنوز در وب سایت ها و پایگاه های داده عبری زبان موجود است.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد