مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

نقش امام سجاد(ع) در زنده نگهداشتن قیام عاشورا

تبلیغات بنری

گروه فرهنگ یستا: کتب تاریخی نمونه های زیادی از نقش فعال امام سجاد (علیه السلام) در تاریخ شیعه ذکر کرده اند. برخی از مورخان معتقدند که امام زین العابدین علیه السلام در زمان حادثه خونین کربلا 24 ساله بوده و برخی دیگر سن مبارک آن حضرت را 22 سالگی می نویسند. محمد بن سعد در کتاب خود می گوید:

«علی بن الحسین علیه السلام در واقعه کربلا با پدرش بود و در آن زمان فرزندش امام محمد باقر علیه السلام 23 سال داشت – سجاد (علیه السلام) با پدرش از کربلا تا زمان شهادت سه چهار ساله بود در آن زمان امام زین العابدین به دلیل بیماری در جهاد شرکت نکرد و خداوند او را برای هدایت مسلمانان حفظ کرد. و اولاد رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از حضرت فاطمه سلام الله علیها عبور کرده اند ذریه امام حسین علیه السلام منحصر به امام سجاد علیه السلام بوده اند. بر او و فرزندانش باد.

شیخ مفید در این باره می گوید: «همین که امام حسین علیه السلام شربت شهادت را نوشید، شمر به قصد کشتن امام سجاد علیه السلام حمله کرد. امام زین العابدین (علیه السلام) بر بستر بیماری خود بود و حمید بن مسلم از حمله شمر دفاع کرد و مانع از آن شد. عمر بن سعد آن حضرت را در حالی که بیمار بود با خانواده اش به کوفه منتقل کرد.

امام سجاد (علیه السلام) در جریان قیام خونین کربلا مدت کوتاهی – به فضل الهی – بیمار شد و پس از بهبودی، 35 سال به امامت و امامت جامعه مسلمین ادامه داد.

نقش امام سجاد (علیه السلام) در احیای قیام عاشورا
از زمان شهادت سیدالشهدا، حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) و یاران بزرگوارش، به طور کلی آثار مخربی بر حکومت بنی امیه داشته و مشروعیت آن را نیز زیر سؤال برده است مصیبت فراموش نمی شود امام چهارم با گریه بر شهدای نینوا و زنده نگه داشتن آنها، اهداف شهدای کربلا را ادامه دادند. تاریکی واقعه کربلا و قیام جاویدان عاشورا چنان دلخراش بود که شاهدان آن مصیبت بزرگ تا زنده بودند آن را فراموش نکردند.

امام هر گاه می خواست آب بنوشد اشک از چشمانش جاری می شد تا چشمانش می افتاد. وقتی از او پرسیدند چرا گریه می کنی، گفت: چگونه گریه نکنم که یزیدیان آب را برای وحوش و وحوش بیابان گذاشتند، اما آن را بر روی پدرم بستند و در حالی که تشنه بود او را کشتند؟

خطیب بزرگ قیام عاشورا حضرت امام سجاد علیه السلام با خطبه ها و خطبه های آتشین خود توانست نهضت صالح شهدا را از هجوم تحریف نجات دهد. اکنون پس از گذشت پانزده قرن، این قیام باشکوه و جاودانه باقی مانده است.

 

 

امام زین العابدین (علیه السلام) به قیام مختار نزدیک شد

امام سجاد (علیه السلام) حضور در صحنه سیاسی و قیام هایی را که بر ضد یزید رخ داد را بیهوده می دانست و می دید که برای این است که جامعه تغییر نکند و پایه های ایمان مردم مستحکم نشود. و تقویت شد. برای اینکه آنان به ذات مقدس اهل بیت علیهم السلام معرفت پیدا نکنند، حضور در صحنه سیاسی مساوی است، از طریق خودباختگی و ادامه حکومت جباران.

از طرفی امام سجاد (علیه السلام) می خواهد از آن افرادی کوته فکر بسازد که حاضر نبودند امام حسین (علیه السلام) را یاری کنند و اکنون تحت تأثیر گفتار یا احساسات دیگران هستند. موضوع را در دست بگیرد. آغوش تو، تا بفهمی که باید به موقع عمل کنی و دلیل خدا بر یاری تو این است که قدم کورت به نابودی تو می انجامد و حکومت ظالمان بنی امیه را تقویت می کند.

بر این اساس امام سجاد (علیه السلام) حتی در جریان انقلاب حرّه از مدینه خارج شدند و نظر مثبتی نداشتند، زیرا اینها همان کسانی هستند که امام حسین (علیه السلام) را یاری نکردند. بر او) و اکنون می خواهند با یزید زیر پرچم عبدالله بن حنظله مقابله کنند. امام سجاد (علیه السلام) این قیام را بی ثمر دانستند، زیرا این قیام بر اساس معرفت نبود، بلکه بر اساس احساسات و بدون هدف مشخص و رهبری روشن صورت گرفت.

وسوسه زباریان
انقلاب عبدالله بن الزبیر که اهل سنت در کتاب های خود آن را فتنه ابن الزبیر می نامند، انقلابی انحرافی بود. درست است که او مخالف یزید بود، اما عبدالله بن الزبیر فردی منحرف بود که عطش قدرت او را به عروج سوق داد وگرنه به مبانی اسلام و امام سجاد (علیه السلام) اعتقادی نداشت. ) معراج و پیوستن او را صحیح ندانست.

موضع سیدالعبدین در قبال قیام مختار چه بود؟
قیام مختار با سایر قیام ها متفاوت است. زیرا هدف مختار خونخواهی امام حسین (علیه السلام) بود. قولی از امام سجاد علیه السلام داریم که می فرماید: بنده محارب اگر هم به خون اهل بیت ما برود، ما از کارش راضی هستیم. در این صورت غلام زنگی از خود اختیاری ندارد و تابع دستورات ارباب خود است.

امام سجاد علیه السلام در صدد رساندن علم به جامعه و احیای بینش و آرمان هایی بود که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در بین مردم ایجاد کرد، اما در اثر هجوم امام زمان (عج) از بین رفت. جهان اسلام توسط مسلمانان متجاوزین مردم از نظر روحی به شدت تخلیه شده بودند.

از این رو امام می خواست این معارف را پرورش دهد و در قالب دعا و مناجات و راز و نیاز در جامعه رواج دهد تا مردم به تحول معنوی دست یابند. پس جانشینی جابران بر آنها سنگینی نمی کند. با این رویکرد، قیام مختار مورد تأیید معظم له قرار گرفت.

 

 

 

پیام تسلیت به مناسبت شهادت امام سجاد (علیه السلام)

رهبر انقلاب/ پیرمردی 250 ساله امام سجاد علیه السلام (سخنرانی)

 

سید احمد الدرستانی/ مرده ای به معجزه امام سجاد (علیه السلام) زنده شد.(داستان)

 

حاج حسن خلج/ من هرگز شام و شراب را فراموش نمی کنم.

 

محمدرضا طاهری/ دفتر افضل السجادات تعطیل شد(سوگواری)

 

محمود کریمی/ تام زوگام یادگار شما (نوحه)

 

تهیه کننده: حسام الزبیراوی

 

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا