نتایج این برنامه ها این بود که بانک جهانی در آخرین گزارش خود از وضعیت فقر در ایران اعلام کرد که نرخ فقر بر اساس استاندارد 3.65 دلار و 6.85 دلار در روز طی سه سال گذشته کاهش یافته است که این یک شاخص است. بهبود توزیع درآمد به دلیل رشد همه جانبه و پرداخت های حمایتی.
روزنامه وطن درباره آن روز می نویسد: در سال های 1399-1400 و 1402-1401،
نرخ فقر بر اساس استاندارد ۶.۸۵ دلار آمریکا در روز از ۲۹.۳ درصد به ۲۱.۹ درصد کاهش یافت و ۶.۵ میلیون ایرانی از خط فقر خارج شدند. این در حالی است که در سه سال پایانی دولت دوازدهم دقیقاً روندی برعکس در این حوزه دنبال شد و نرخ فقر از 21.6 درصد به 29.1 درصد رسید.
اگر ضریب جینی به یک نزدیکتر باشد نشان دهنده نابرابری بیشتر است. روند ضریب جینی بر اساس آمار مرکز آمار ایران نشان میدهد که در سالهای 1400 و 1401 نرخ نابرابری در کشور کاهش یافته و به کمترین میزان خود در سالهای اخیر یعنی 0.3877 رسیده است.
یکی از نکات مهم و جالب این است که طبق آمار اولیه بانک مرکزی در سال 1402 هجری شمسی، ضریب جینی به 0.36 رسید که کف تاریخی این شاخص است. به عبارت دیگر مجموعه سیاست های اتخاذ شده توسط دولت سیزدهم نابرابری درآمدی را در کشور به حداقل تاریخی رسانده است.
نکته مهم این است که نه تنها عملکرد سه سال اخیر در زمینه کاهش فقر و بهبود توزیع درآمد کاملا مثبت بوده است، بلکه پیش بینی بانک جهانی از روند نرخ فقر ایران نیز کاهشی بوده است به طوری که نرخ فقر و فقر ایران پیش بینی می شود طی سه سال آینده حدود 3 واحد درصد کاهش یابد، بنابراین دولت سیزدهم اقتصادی را به دولت بعدی تحویل می دهد که پتانسیل رشد اقتصادی مثبت و پتانسیل کاهش نرخ فقر را به سطوح زیر سطح کل داشته باشد. دهه گذشته
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)