مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

موشک‌های پرسه‌زن ایران کابوس رژیم اسرائیل

تبلیغات بنری

به گزارش سایت یستا به نقل از روزنامه کیهان، ایران در سال های اخیر در حوزه صنایع نظامی و دفاعی به پیشرفت های زیادی دست یافته و توانسته قدرت خود را در منطقه تثبیت کند. با یکی از مهم ترین پیشرفت ها که ساخت اولین موشک کروز جهان به نام موشک 358 ساخت ایران است آشنا شوید.

ایران در حال حاضر به نقطه‌ای رسیده است که در اختیار شبه‌نظامیان مورد حمایت خود، از جمله حوثی‌های یمن و حزب‌الله لبنان، بمب و موشک می‌گذارد و منابع مورد نیاز را برای آنها فراهم می‌کند. ایران همچنین نقش برجسته ای در ساخت و تولید سامانه های دفاعی مهمی مانند سامانه پدافندی خرداد سوم داشت. طی چند سال گذشته هویت یکی از موشک های دفاعی ایران برای غربی ها فاش شده است زیرا این سلاح قدرتمند به حوثی ها و حزب الله تحویل داده شده است.

موشک 358 که در زبان عربی به شاهین معروف است یک موشک کروز دفاع هوایی است. در اصطلاح نظامی، به مهمات سرگردانی اطلاق می شود که می تواند پس از پرتاب، برای مدت معینی بر فراز منطقه هدف پرواز کند.

به گفته برخی از کارشناسان نظامی، مهمات سرگردان به عنوان پهپادهای انتحاری طبقه بندی می شوند، زیرا می توانند چند دقیقه یا حتی چند ساعت در پرواز منتظر بمانند تا اپراتور آنها هدف را شناسایی و به آن حمله کند. لازم به ذکر است که تمامی پهپادهای انتحاری به این قابلیت مجهز نیستند.

موشک دفاعی 358 ساخت ایران اولین بار در سال 2018 مشاهده شد.

این موشک از نظر ظاهری شبیه موشک های هوا به هوا بوده و طول آن 2.7 متر و وزن کلاهک آن 11 کیلوگرم است. بر روی بدنه موشک پدافندی 358 حدود 12 بال در سه قسمت در اندازه ها و شکل های مختلف دیده می شود.

ارتفاع عملیاتی این موشک 8.5 کیلومتر اعلام شده بود، اما ارزیابی های پنتاگون نشان می دهد که ارتفاع موثر آن کمتر از 6 کیلومتر خواهد بود. فرآیند پرتاب رومر 358 از یک موشک کمکی استفاده می کند و از یک پرتابگر ساده برای پرتاب استفاده می کند. موتور این موشک از نوع توربوجت است که مخصوص موشک های کروز کوچک طراحی شده است.

نسخه ای که نیروی دریایی آمریکا از محموله ایرانی توقیف کرد مجهز به موتور جت ساخت هلند بود. این موشک پس از پرتاب، 358 الگوی پروازی را به شکل 8 در یک منطقه مشخص ترسیم می کند تا اپراتور بتواند با کمک دوربین حرارتی نصب شده در جلوی آن، هدف را شناسایی و روی هدف ثابت کند. به طور کلی این مهمات سرگردان به دو صورت به دشمن حمله می کند: روش خودکار: در این روش پس از قفل شدن دوربین روی هدف، سر موشک به صورت خودکار روی هدف قرار می گیرد و موشک پس از آن به آن اصابت می کند. روش دستی: در این روش موشک توسط اپراتور و به صورت هدایت سنکرون به سمت هدف ارسال می شود. منابع غربی می گویند که به لطف دو روش خودکار و غیرخودکار، این موشک می تواند علیه هر هدفی در آسمان، زمین و حتی در دریا مورد استفاده قرار گیرد. سلاح ایرانی 358 مجهز به فیوز انفجار لیزری است که به محض عبور از نزدیک هدف منفجر می شود.

به نظر می رسد فیوز انفجار لیزری به کار رفته بر روی بدنه این موشک، همان فیوز نصب شده در موشک الاحد باشد. یکی از نکات جالب در مورد مهمات سرگردان این است که آنها به گشت زنی در آسمان به اندازه کافی برای حمله ادامه می دهند. سرعت این موشک 550 کیلومتر در ساعت است و نه تنها در برابر پهپادها موثر است، بلکه بر هواپیماهای جنگی نیز تاثیر بسزایی دارد. تاریخچه فعالیت موشکی 358 گزارش ها نشان می دهد که حوثی های یمن چندین بار از موشک 358 استفاده کرده اند. علاوه بر این گفته می شود که حزب الله از این سلاح کمک گرفته است. 358 موفق شد پهپادهایی مانند MQ1 آمریکایی و هرمس 450 و 900 اسرائیلی را سرنگون کند. این موشک در یمن با دو پایگاه پرتاب دیده شد و به سختی از کار انداخته می شود. موشک 358 اولین مهمات سرگردان و سرگردان در جهان محسوب می شود.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا