مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

معاون بانک مرکزی: پرداخت موبایلی تا پایان سال ۱۴۰۳ اجرایی می‌شود

تبلیغات بنری

به گزارش یستا نوش آفرین مومن واقفی امروز (14 دی ماه 1403) در مراسم افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و پرداخت گفت: بحث فعلی ما اکوسیستم فین تک است که اگر به آن توجه نکنیم با مشکلات عدیده ای مواجه خواهیم شد. سیستم ها مسائل فنی راه حل های مشخصی دارند و تک بعدی هستند و تحلیل آسان تری دارند، اما شکل گیری اکوسیستم به دلیل نیاز به حل مشکلات با همکاری مشترک همه بازیگران است. در واقع باید دید مشترکی داشته باشیم و این نوآوری تنها با همکاری و رقابت می تواند شکل بگیرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر اکوسیستم مالی خوب نیست و دارای چالش ها و بن بست هایی است که اگر مردم در این همایش به عنوان فعالان این اکوسیستم راه حلی برای آنها پیدا نکنند در آینده با مشکلات جدی تری مواجه خواهیم شد.

مومین واقفی افزود: مواردی مانند قوانین، سیاست ها، فرهنگ، سیستم ها، ترجیحات بازار و مشتریان، مقررات و سیاست ها نیز باید در نظر گرفته شود، در غیر این صورت فقط در مورد مسائل فنی صحبت می کنیم. تا به حال بیشتر روی حوزه فنی تمرکز کرده ایم و کمتر به معیارهای دیگر توجه کرده ایم. اکوسیستم فین‌تک با سایر اکوسیستم‌ها مانند اکوسیستم‌های سلامت و بهره‌وری تعامل دارد، بر آن تأثیر می‌گذارد و تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی گفت: تنها در حوزه پرداخت و تسویه که یکی از سامانه های فناوری مالی است، در سال 1402 هجری شمسی تعداد تراکنش های انجام شده در شبکه شطب 70 میلیارد، 49 میلیارد تراکنش بوده است. شاپرک و 89 میلیون چک در ساتنا (در مقایسه با سال قبل 25 درصد)، پایا 3.3 میلیارد و چکاک 98 میلیون چک انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: در دهه 1470 تمرکز بر سیستم های پایه بانکی بود و در حال حاضر توسعه بسترها و ظهور بانک های جدید مورد توجه قرار گرفته است. در حال حاضر، ما باید به توسعه اکوسیستم بانکداری دیجیتال برسیم، جایی که فناوری‌های نظارتی بانکداری باز، جعبه‌های شنی و فناوری‌های فرعی در حال توسعه هستند.

مومن واقفی گفت: چالش های اکوسیستم فناوری مالی در کشور در شاخص های سلامت و سرزندگی اکوسیستم فناوری مالی منعکس می شود. شاخص‌های میزان بقا، کهنگی محدود، استحکام ساختاری، تداوم تجربه مشتری و قابلیت پیش‌بینی پایداری اکوسیستم را نشان می‌دهد.

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی افزود: در حوزه سرمایه گذاری روند خوب به نظر می رسد و اکوسیستم از نظر اقتصادی مولد است، اما در حوزه نوآوری جایگاه خوبی نداریم و مدل کسب و کار بانک مرکزی و اکوسیستم مالی در زمینه نوآوری عقب مانده است.

وی ادامه داد: در بحث تنوع جایگاه خوبی نداریم و باید برای تنوع بخشیدن به اکوسیستم برنامه ریزی کنیم. تنها تقریباً 25 درصد از بازیگران اکوسیستم با یکدیگر تعامل و همکاری دارند که نشان می‌دهد در حوزه تعامل و همکاری بین اعضای اکوسیستم نیز مشکل داریم. وضعیت سالم و پرنشاط اکوسیستم فناوری مالی کشور مناسب نیست و برای حرکت به سمت ارتقای شاخص های این حوزه باید درک درستی از مفهوم نوآوری واقعی داشته باشیم.

مومن واقفی تاکید کرد: روندهای کلان، نظام فعلی فناوری مالی و لانه فناوری سه محور اکوسیستم فناوری مالی در کشور است و برای برنامه ریزی برای بهبود باید به هر سه محور و ارتباط آنها توجه شود. به هر یک از آنها. آخرین

وی بیان کرد: در حوزه نظارتی بانک مرکزی باید سه سیاست اصلی دنبال شود. ابتدا در حوزه سندباکسینگ باید روی اقدامات مختلفی کار کنیم تا حوزه های موضوعی و تعداد تماس ها را گسترش دهیم. در سیاست دوم نیازمند یک مرکز نوآوری در حوزه نوآوری مالی هستیم. ما نیاز فوری به بازیکنان جدید در زمینه هایی مانند Ragtech داریم. شاید مشکل در عدم شناسایی یک مدل کسب و کار سودآور و پربازده در این زمینه باشد. باید دپارتمان انتقال دانش را با سایر کشورهای دنیا در این زمینه فعال کنیم.

مومن واقفی گفت: عدم توجه به موقع به حوزه بانکداری باز موجب عقب ماندن حوزه نظارتی و نظارتی از تحولات فنی می شود. یکی از محورهایی که بانک مرکزی در سال آینده روی آن تمرکز دارد، خدمات باز بانکی است و انتظار داریم تا پایان سال آینده بتوانیم به طور کامل آن را مستقر کنیم.

وی ادامه داد: نسخه بعدی ریال دیجیتال است. در ریال دیجیتال، دوره آزمایشی به پایان رسیده و نرم افزار به مقیاس پذیری و کاربردی رسیده است. در حوزه پرداخت های بین المللی نیز طرح میرشتاب اجرا شد. در این زمینه پرداخت بر اساس NFC و توکن سازی انجام می شد. در حال حاضر تقریبا 75 درصد از بانک های منتخب کشور در طرح میرستاب فعال هستند و تا پایان دی ماه 30 درصد از فعالان پذیرش را به این طرح اضافه می کنیم تا امکان خرید از کشور فراهم شود. فروشگاه ها با کارت بانک روسیه.

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در حال حاضر همه بانک های کشور پذیرش می کنند و ۱۶ بانک وجود دارد که چک الکترونیکی را می پذیرند و صادر می کنند. امیدواریم تا پایان سال کل شبکه بانکی به طور کامل در حوزه چک الکترونیکی فعالیت کند. توسعه چک الکترونیکی برای اشخاص حقوقی نیز یکی از اقدامات در حال انجام است. علاقه به اعتبارسنجی و تقویت فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی یکی دیگر از رویکردهای اعمال شده توسط بانک مرکزی است.

منبع: مهر

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری shahraranews