مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

معاون اول قوه قضائیه در مشهد: دستگاه قضا به سمت رسیدگی‌های برخط پرونده‌ها حرکت خواهد کرد

تبلیغات بنری

به گزارش یستاحجت الاسلام والمسلمین حمزه در مراسم اختتامیه مسابقات سراسری دادگاه مجازی (مووت کورت) که امروز (25 دی ماه 1403) و همزمان با روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد. خلیلی معاون اول قوه قضائیه گفت: پیامبران به میان مردم آمده اند و دل ها را به هم نزدیک می کنند. ائمه معصومین نیز در عآنها در این مسیر حرکت کردند و فلسفه امامت بر وحدت و اتحاد بین امت تاکید دارد.

وی افزود: ملتی که وحدت و اخلاص نداشته باشد، جامعه اسلامی علوی نخواهد بود. جامعه علوی جامعه ای است که اعضای آن عمیقاً و عمیقاً به هم وابسته اند. بگذار دیگران خودشان را ببینند و دیگران خودشان را ببینند. درد دیگران را درد خودش می دانست و نمی توانست آن را تحمل کند. انبیا و امامان نیز آمدند تا میان مردم وفاق و وحدت ایجاد کنند و بر اساس آموزه های قرآنی آنقدر ارزش دارد که گاه حتی اگر به تعطیلی توحید منتهی شود، باید ایجاد شود. زیرا قرآن امت واحده می خواهد.

ما نمی توانیم مفهوم عدالت را تغییر دهیم

نماینده اول قوه قضائیه در بخشی دیگر از سخنان خود به ضرورت برقراری عدالت در جامعه اشاره کرد و گفت: به تعبیر شهید مطهری، حساسیت امیرالمومنین (علیه السلام) بر این بود. عدالت و وحدت و می گفت: این دو موضوع را در طول زندگی و جایگاه اجتماعی خود در اولویت قرار داده است و صرف نظر از تعریفی که از عدالت داریم، خواه با قرار دادن هر چیزی در جای خود باشد یا انصاف و تعادل. مفهومی ثابت که در زمان، مکان و فرهنگ جایی ندارد. این یک مفهوم ثابت و تغییر ناپذیر است و هیچکس نمی تواند مفهوم عدالت را تغییر دهد.

وی افزود: عدالت قابل تغییر نیست اما آنچه قابل تغییر است روش های تحقق عدالت است که در هر عصر و زمانی قابل تغییر است. روش های سنتی تحقق عدالت ارزش دارد و باید باقی بماند و البته باید تجدید شود و باید به این فکر کرد که چگونه با عدالت واقعی برخورد کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین خلیلی تاکید کرد: باید راه های گذشتگان را مطالعه کنیم. با بررسی روش های قبلی، در صورت نیاز به تغییر و جایگزینی روشی جدید، به آن فکر کرده و آن را اجرا کنیم. هیچ کس نگفت که روش ها باید ثابت بماند. با استفاده از روش های جدید می توانیم به عدالت واقعی تری دست یابیم.

وی خاطرنشان کرد: هر انسانی صرف نظر از نظر و گرایشی که دارد وقتی عدالت را می بیند چون عدالت از مقوله زیبایی است فطرت خود را تحسین می کند و زیبایی آن را می بیند. شهید مطهری هم فرمودند عدالت در مقوله اخلاق نیست. از مقوله زیبایی است و باید در مسیری حرکت کرد که زیبایی خود را در متن جامعه نشان دهد.

معاون اول قوه قضائیه بر عادلانه بودن رویه ها تاکید کرد و گفت: هر حرف منصفانه ای که به دست ما می رسد بر اساس رویه عادلانه است. تساوی در برابر شاکی و متهم و ترجیح ندادن هر یک از طرفین بر دیگری در دادرسی عادلانه به معنای دادرسی عادلانه است.

وی افزود: امروز وقتی می گوییم دادگاه الکترونیک داریم و تشریفات از طریق اینترنت انجام می شود یعنی نظارت کلی بر دادگاه وجود دارد. اگر نظارت بر مجمع و نظارت های اجتماعی به دادگاه بیاید، رویه ها عادلانه خواهد بود. خیر، اگر در دادگاه و با حضور چند نفر برگزار شود، آن چیزی که شایسته شنیدن است اجرا نمی شود. انسان‌ها این فناوری را آزمایش کرده‌اند و سیستم قضایی به سمتی حرکت می‌کند که دادرسی در دادگاه‌ها را به صورت آنلاین انجام می‌دهد و همه می‌توانند قضاوت کنند که آیا این دادرسی عادلانه است یا خیر.

حجت الاسلام والمسلمین خلیلی با اشاره به حضور هیئت منصفه در محاکم مطبوعاتی گفت: اینکه می گوییم هیئت منصفه در محاکم مطبوعاتی وجود دارد یک دستاورد در رویه است. ما معتقدیم که روش های معامله باید تجدید شود.

وی به لزوم تعامل بیشتر دانشگاه و قوه قضاییه اشاره کرد و افزود: ارتباط قوه قضاییه و دانشگاه می تواند عمیق و گسترده باشد و این چیزی است که امروز به آن نیاز داریم. با تفکر دانشگاهی می توانیم رویه ها را عادلانه تر کنیم.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری shahraranews