مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

«مرگ فروشنده»، روی صحنه مشهد | ماجرای تلخ تبلیغ رؤیای آمریکایی

تبلیغات بنری

به گزارش یستامرگ فروشنده اثر آرتور میلر یکی از مهم ترین و تأثیرگذارترین نمایشنامه های قرن بیستم به شمار می رود که به بررسی مفهوم «رویای آمریکایی» می پردازد. این نمایشنامه داستان ویلی لومان، فروشنده میانسالی را روایت می‌کند که در جستجوی موفقیت و خوشبختی با واقعیت‌های تلخ زندگی‌اش روبرو می‌شود. میلر با استفاده از شخصیت ها و موقعیت های مختلف، انتقادات اجتماعی و اقتصادی را نسبت به جامعه آمریکا مطرح می کند. ویلی لومان نماد نسل های تحت فشار اقتصادی و اجتماعی است که خود را در تلاش برای رسیدن به موفقیت گم کرده اند. «مرگ فروشنده» بارها در ایران اجرا شده و هر بار تعابیر جدیدی از آن ارائه شده است. کارگردانان ایرانی با توجه به سوابق فرهنگی و اجتماعی خود، این نمایش را به گونه ای اجرا کردند که ضمن حفظ اصل داستان، به مسائل روز جامعه ایران نیز پرداختند. «مرگ فروشنده» این روزها با داستانی جدید از دو کارگردان جوان صحنه ای در پردیس تئاتر مستقل عرضه می شود. حال با محمدحسین اعتیدیان مقدم یکی از کارگردانان این نمایش گفت وگویی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.

نمایش «مرگ فروشنده» مربوط به جامعه امروزی است

محمدحسین اعتیدیان مقدم درباره موضوع و هدف این نمایش توضیح می دهد: ما به دنبال نمایشی نزدیک به فضای جامعه امروزی بودیم. یعنی هدف ما گفتن حرف هایمان در قالب این ارائه بود و مرگ فروشنده این نزدیکی را با جامعه ایران داشت. در سال 1948، آگهی های مهاجرت به آمریکا اعلام کرد: “اگر سخت کار کنید، به رویاهای خود خواهید رسید.” این اتفاق برای شخصیت اصلی داستان ما نمی افتد و تبلیغات در نهایت به او آسیب می رساند. داستان رویای آمریکایی به شرایطی که امروز در آن زندگی می کنیم نزدیک است.

وی با اشاره به بازیگران این نمایش می گوید: در ابتدا قصد داشتیم گروهی از بازیگران باتجربه و اولین حضور داشته باشیم اما در نهایت تصمیم گرفتیم از بازیگران جوان در نمایش مرگ فروشنده استفاده کنیم. آخرین بار آقای کمال علوی از پیشکسوتان تئاتر مشهد نمایش “مرگ فروشنده” را ارائه کرد.

کارگردان فیلم «مرگ فروشنده» درباره چالش های این نمایش می گوید: در این نمایش با توجه به ماهیت سنگین فیلمنامه، با چالش های زیادی مواجه شدیم و با فیلمنامه ای سخت، نکات مهمی را بگوییم و در نهایت امیدوارم تماشاگران از این نمایش استقبال کنند.

همدلی در عمل

آیدیان مقدم درباره چالش حضور دو کارگردان در یک نمایش می گوید: زمانی که تصمیم گرفتیم این نمایش را توسط دو کارگردان بسازیم، بازخوردهای جالبی دریافت کردیم. از آنجایی که قرار بود آقای زری نقش شخصیت اصلی نمایش را بازی کند، از طرفی به دلیل مشغله کاری زیاد نتوانست کارگردانی و بازیگری را همزمان مدیریت کند، من هم به کمک او آمدم و کارگردانی را بر عهده گرفتم. از این نمایش تعامل خوبی داشتیم و سعی کردیم حرف ها و دیدگاه ها یکسان باشد. برای این نمایش با در نظر گرفتن شرایط و با احتساب دو ماه پیش تولید، حدود 9 ماه تمرین کردیم و همدلی امروز ما هم ناشی از دو ماه پیش تولید و تحلیل فیلمنامه بود.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری شهرآرا نیوز