به گزارش یستا چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر در سال 1403 هجری شمسی با دعوت از خرداد و ثبت نام از 15 تا 30 مرداد ماه برگزار شد. این دوره از جشنواره فیلم های ایرانی با حضور کارگردانان مطرح و فیلمسازان جدید در بخش های مختلف همچنان به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی و هنری کشور شناخته می شود. در ادامه جزئیات تغییرات و اسامی فیلم های احتمالی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را می خوانید.
چهل و سومین جشنواره فیلم فجر چه تغییراتی ایجاد کرد؟
با توجه به تفکیک بخش بینالمللی و ملی، آثار خارجی ثبتشده در جشنواره بینالمللی مستقل که تاریخ برگزاری آن اعلام میشود و فیلمهای ایرانی تولید شده در سال گذشته (بر اساس قوانین و مقررات) مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. شرکت در جشنواره های بین المللی و همچنین می توانند برای شرکت در بخش ملی اقدام کنند. از دیگر تغییرات این دوره جشنواره می توان به داوری آثار متقاضیان بخش نگاه نو در بخش سینمای ایران اشاره کرد که در این بخش علاوه بر اهدای جوایز بخش نگاه نو، به نمایندگان این آثار جوایزی نیز تعلق خواهد گرفت. . به همراه فیلم های بخش سودای سیمرغ توسط داوران ارزیابی می شود.
این در حالی است که حدود 3 ماه تا آغاز جشنواره فیلم فجر در چهل و سومین دوره آن باقی مانده است، اما برگزاری این دوره با جشنواره سال های گذشته متفاوت است. رائد فریدزاده در 30 مهرماه رئیس بنیاد سینمایی شد که پیش از این محمد خزاعی ریاست آن را بر عهده داشت. 26 آبان ماه فریدزاده منوچهر شاهسواری به عنوان کیوریتور این جشنواره منصوب شد. این انتصاب در حالی صورت گرفت که در دوره های گذشته دبیر جشنواره در نیمه اول سال منصوب می شد و از نظر برنامه ریزی، دبیر جشنواره امسال نسبت به سال های گذشته فرصت کمتری دارد.
طبیعتا این تغییرات تاثیری بر روند تولید آثار سینماگران نگذاشت و با نزدیک شدن به جشنواره، نام کارگردانان و تهیه کنندگان مطرحی را می شنوید که تلاش می کنند آثار خود را به جشنواره فیلم فجر برسانند. نام کارگردانان مطرحی چون ابراهیم حاتمی کیا، بهروز افخمی، رسول صدر عاملی، فریدون جیرانی، مسعود ده نمکی، حامد نعمت الله، محمدحسین فرحبخش، مهران احمدی، ابوالقاسم طالبی، محمدحسین لطیفی، پرویز شهبازی و … به چشم می خورد. . احسان علیخانی، پیمان معادی، محمود رضوی، منوچهر شاهواری، علی اوجی و… نام های آشنای تولید با پروژه هایی در دست تولید هستند.
اسامی فیلم های نامزد حضور در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
تاکنون 44 فیلم برای حضور در جشنواره فیلم فجر 1403 ارسال شده است و باید دید هیات انتخاب چه فیلم هایی را برای چهل و سومین دوره جشنواره انتخاب می کند. بر اساس پیگیری های انجام شده، 9 اثر به نام «صیاد» به کارگردانی جواد افشار و تهیه کنندگی محمدرضا شفیعی، «کمپ سیری» به کارگردانی دانمارکی قبشفی و تهیه کنندگی مرحوم جلیل شعبانی، «مردم آن طرف». از رودخانه.” به کارگردانی و تهیه کنندگی حبیب احمدزاده، «بیمارستان الشفاء» به کارگردانی و تهیه کنندگی مرتضی شعبانی، «زیبا صدیم کین» به کارگردانی رسول صدر عاملی و تهیه کنندگی سید مازیار هاشمی، «هرشی تو بیجی» به کارگردانی و تهیه کنندگی مرتضی آتش زمزم. “بامبولک” به کارگردانی آرش میریان و تهیه کنندگی بهروز مفید، “دشتر برقی” به کارگردانی و تهیه کنندگی حسین زوانت، “رکسانا” به کارگردانی پرویز شهبازی برای حضور در جشنواره درخواست دهید.
سازمان سینمایی سورت 5 فیلم در نظر دارد که البته ممکن است 2 فیلم به جشنواره راه پیدا نکنند. «تاکسی دارمی» به کارگردانی محمد بدیبر و تهیه کنندگی محمدجواد وحید، «طبیعت دشت» به کارگردانی محمدرضا خردمندان و تهیه کنندگی مهدی فرجی و «قرارگاه نصرت» به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه کنندگی مجتبی فرورده آثاری هستند که سوره از آنها استفاده کرد. . سازمان سینمایی جشنواره.
سازمان اوج با دو فیلم «مقر سیری» به کارگردانی دانش قبشفی به تهیه کنندگی جلیل شعبانی و «خدای جنگ» به کارگردانی حسین دارابی و تهیه کنندگی سعید سعدی متقاضی حضور در چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر است.
این جدول گزارش روزنامه فرهختگان از حضور احتمالی فیلم هایی در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به سردبیری منوچهر شاهواری است. البته این نکته باید مورد توجه قرار گیرد، اسامی ذکر شده تنها گزینه های احتمالی هستند و ممکن است در ماه های آینده آثار دیگری به این لیست اضافه شوند.
ثبت نام فیلم های ارسالی برای شرکت در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر که از ۲۴ آبان ماه آغاز شده بود تا ۹ آبان به پایان رسید.
متقاضیان شرکت در این دوره از جشنواره می توانند اطلاعات فیلم خود را تا روز چهارشنبه 9 آبان ماه در سامانه جشنواره به نشانی fajrfilmfestival.com امتیاز
مطالب مرتبط
چطور از بهترین نمایشهای تئاتر مطلع شویم؟
تکذیب افزایش قیمت گازوئیل (۱۵ دی ۱۴۰۳)
فیلمهای بخش مسابقه کوتاه داستانی جشنواره فجر مشخص شد (۱۵ دی ۱۴۰۳)