وی افزود: باید از حسنات آنها الگوبرداری کنیم. ما درجات زیادی به این دو شهید بزرگوار داریم، شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم الله اکبر.
خطیب جمعه تهران به موفقیت تیم دانش آموزی ایران در المپیاد نجوم اشاره کرد و گفت: تیم المپیاد دانش آموزی ایران در هفدهمین المپیاد جهانی نجوم که با حضور 250 دانش آموز از 53 کشور جهان برگزار شد، مقام اول را کسب کرد. کسب 5 مدال طلا و این مایه مباهات جوانان ایران، جوانان و آموزش و پرورش کشور است.
وی افزود: آمریکا، رومانی و کانادا به ترتیب در رتبه های دوم، سوم و چهارم قرار گرفتند. این تعبیر را می توان از سخنان همیشگی امام که بارها از زبان مبارک مقام معظم رهبری شنیده ایم، کرد.
وی ادامه داد: می توانیم در رقابت جهانی با کشورهایی که با بهره برداری از کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای جنوبی به قدرت اقتصادی دست یافته اند، جایگاه خود را در دنیا ثابت کنیم. نیاز به عزم و اراده دارد. دیدگاه طولانی توصیه پیامبر اعظم.
ابوترابی فرد گفت: یکی از مهمترین وظایف شورای اسلامی که نقش بسیار مهمی در کارآمدی نظام حکومتی و تشکیل دولت دارد، بررسی خط مشی و اصول کلی دستور کار و برنامه های دولت است. ارائه شده توسط وزرای پیشنهادی به رای اعتماد. به گفته مقام معظم رهبری، کسب چند رای وزیران از مجلس دوازدهم، توفیق بزرگ دولت و مایه قدردانی است.
وی افزود: جناب رئیس جمهور و اعضای محترم دولت باید نسبت به این اقدام که حاکی از تعامل منطقی و علمی مجلس محترم نمایندگان با دولت است و هدف آن افزایش انعطاف پذیری دولت است، آگاه باشند. و مجلس نمایندگان». مجلس و ارتقای کارآمدی نظام با هدف عبور از تنگناهای اقتصادی، فرصتی برای دولت چهاردهم است.
وی تصریح کرد: با مراجعه به معارف قرآن و سخنان پیامبر اعظم درمی یابیم که اسلام دین قدرت است و قدرت برگرفته از علم سلطان است، علم قدرت آفرین. علوم این که می بینید جهان اسلام در عرض چند دهه به اوج اقتدار رسیده و با دانش و علوم خود دنیا را تحت تأثیر قرار داده است، تحقق اندیشه ناب قرآنی است. حاصل فرموده پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) است که می فرمایند: ای علی، هر که می خواهد با کار نیک به خدا نزدیک شود، با عقلانیت به خدا نزدیک شود. .
خطیب نماز تهران گفت: دولت باید با تمام توان علمی، تخصص، نیروی انسانی پیشرفته و توانمندی های گسترده در زمینه زیرساخت ها، امنیت و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی به آموزه های قطعی قرآن کریم بنگرد. . وی گفت: وحدت اسلامی و موقعیت ژئوپلیتیک کشور از این امر برای تبدیل تهدیدها به فرصت استفاده می کند و حکومت وحدت ملی باید در راستای ارتقای شایسته سالاری تلاش کند. نخست وزیر همچنین به نخست وزیر توصیه کرد که معیارهای تغییر باید تنها شاخص مهم کارایی باشد.
ابوترابی فرد خطاب به اعضای هیات وزیران گفت: به وزرا می گویم مردم تصمیمات شما را قضاوت، تحلیل و ارزیابی کنند.
اقتدار ملی به افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی بستگی دارد
وی با بیان اینکه برای القای شایستگی باید شایستگی را به عنوان شاخص قرار دهیم، تاکید کرد: نگاه جامع و بلندمدت مبتنی بر شایستگی پشتوانه اقتدار ملی تلقی می شود و اقتدار ملی در گرو افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی است. به نظر می رسد این دستاورد مهم بهبود کیفیت حاکمیت اقتصادی است.
خطیب جمعه تهران گفت: از رئیس جمهور و تیم اقتصادی انتظار می رود سطح حاکمیت اقتصادی را ارتقا دهند و این امر در صورتی محقق می شود که نگاه بلندمدت مبنای تصمیم گیری دولت باشد. اگر امور روزمره تمام وقت وزرا را به خود اختصاص دهد، قطعاً مسائل اساسی و کلان پشت سر گذاشته می شود.
بهبود کیفیت حکمرانی راه را برای بهبود شاخص های کلان اقتصادی هموار می کند
ابوترابی فرد گفت: ارتقای کیفیت حکمرانی زمینه را برای ارتقای شاخص های کلان اقتصادی فراهم می کند. چالش ها و مسائل حاکمیتی به عنوان یک شبکه در هم تنیده و به هم پیوسته اند. همه دستگاه های اجرایی، قوای سه گانه و نهادهای خارج از قدرت باید برای درک و حل مسائل اساسی کشور بسیج شوند. مناسب است که رهبران قدرت به مسائل به صورت بخشی نگاه نکنند، بلکه به صورت ملی نگاه کنند. منابع کشور محدود است و با این منابع محدود باید اولویت های اساسی کشور رصد شود و هزینه های جاری کشور تا حد امکان مدیریت و کنترل شود.
وی ادامه داد: وزارتخانه های متولی مانند بهداشت، آموزش و پرورش، علوم و سایر وزارتخانه ها و نهادها باید نگاه ملی داشته باشند. وزرای آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و کلیه وزرا باید مسائل را از منظر ملی نظارت، بررسی و تصویب کنند.
وی با اشاره به اینکه برای رشد اقتصادی، رشد اقتصاد دیجیتال و رشد شرکت های دانش بنیان باید اولین موضوع دولتمردان باشد، گفت: این نقشه راه باید برای حوزه های مهم تهیه شود.
ابوترابی فرد گفت: اولین موضوع اصلاح ساختار عدم تعادل بودجه است. بودجه کشور نامتعادل است. در 3 ماهه اول 25 درصد منابع مورد انتظار دریافت می شد که حدود 17 درصد آن وصول شد، در حالی که بیش از 93 درصد از هزینه های جاری تکمیل شد، یعنی منابع دریافت نشد، اما هزینه شد. در حوزه ساخت و ساز باید 25 درصد منابع تامین می شد، اما 4 درصد تخصیص یافت و این یعنی بودجه همخوانی ندارد!
وی تاکید کرد که دولت و مجلس نمایندگان باید بدانند که با رشد غیرمنطقی و بدون دفاع از مصارف، عدم تعادل اصلاح نمی شود، بلکه عدم تعادل بودجه افزایش می یابد.
امام جمعه موقت تهران گفت: موضوع دوم اصلاح ناهماهنگی نظام بانکی و پولی است که در سیاست های کلی نظام بر این موضوع تاکید شده است، اما چقدر با آن فاصله داریم؟ آیا نباید کانون فکری ویژه ای برای مسائل مهم زیر نظر شخص رئیس جمهور، تیم اقتصادی کشور و نخبگان سیاسی و علمی تشکیل شود؟ آیا مردم نباید از واقعیت اقتصاد، کاستی ها، ضعف ها و راه های برون رفت از آن آگاه باشند؟ آیا رسانه ملی نباید بستری برای این مسائل شود؟
وی در پایان مشکل سوم را اصلاح عدم تعادل انرژی دانست و گفت: این موضوع در سیاست های کلی نظام نیز آمده است. اگر همان موارد ذکر شده در سیاست های کلی نظام اجرا شود، شاهد تحولی ریشه ای در کشور خواهیم بود.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد
افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیمسکه یک میلیون تومان گران شد!