وی افزود: باید بپذیریم که اقتصاد ایران به سمت بانک ها است نه مانند اقتصادهای پیشرفته که متکی به بورس هستند و در چنین نظام اقتصادی هر تغییری در اقتصاد به اراده و اراده مردم بستگی دارد. بانکها یعنی سیاستگذاران کلان اقتصادی، سیاستها را به بانکها ابلاغ میکنند و اگر بانکها درست عمل کنند، اگر این سیاستها را نداشته باشند، به درستی اجرا نمیشوند.
یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس دوازدهم تایید کرد: امروز مردم از فساد یا رانت هایی که در شبکه بانکی وجود دارد، آشفته شده اند و می خواهند با این گونه فسادها و رانت های نهادهای نظارتی، دولت و سیاست گذاران کلان اقتصادی برخورد کنند.
انارکی محمدی به راهکارهایی برای مقابله با فساد و رانت در شبکه بانکی اشاره کرد و گفت: گاهی در برخی بانک ها مشاهده شده است که سال هاست برخی مدیران وابسته به سمت مدیریت هستند. این روش از گردش نخبگان جلوگیری می کند و فساد و رانت را نیز به همراه دارد. در اغلب موارد مدیریت بلندمدت علاوه بر جلوگیری از تزریق افکار جدید به سیستم بانکی، ممکن است منجر به فساد مدیر یا اطرافیان وی شود.
وی تصریح کرد: روسای دستگاه های بالادستی و ارشد دولت و نظام بانکی باید همگی به گردش نخبگان احترام بگذارند و اجازه ندهند مدت زمان مدیریت ها طولانی شود. مدیریت امانتی است که بر عهده افراد است و هیچکس نمی تواند آن را حق خود بداند. مدیران بانک ها باید در یک چرخه زمانی مشخص تغییر کنند و از توانایی های آنها در کل ساختار نظام بانکی استفاده شود تا انگیزه کار در بانک ها افزایش یابد و از این طریق امکان ظهور ایده های جدید و جلوگیری از فساد و رانت فراهم شود. به دنبال خواهد بود
این نماینده مجلس در نهایت گفت: وقتی یک مدیر 20 سال در سمت خود بماند معلوم است که به راحتی نمی توان او را عوض کرد و از طرفی خودش و افراد تحت امرش می توانند فساد کنند. و اجاره. دپارتمان ها در بانک ها باید جدول بندی شود و دارایی های مدیر بانک مشخص شود، یعنی مشخص شود که در زمانی که مدیرعامل یا قائم مقام بانک شده چه اموالی داشته و زمانی که می خواهد میزان دارایی هایش را داشته باشد. واگذاری مدیریت به این ترتیب از پولشویی و سایر انواع فساد جلوگیری می شود.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد
افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیمسکه یک میلیون تومان گران شد!