ماهواره شمران 1 با موفقیت تزریق شد
رئیس سازمان فضایی با اشاره به اینکه معمولا روزانه یک ردیابی الگوی ماهواره ای و در شب یک ردیابی الگو داریم و این ردیابی ممکن است دو بار در روز متوالی اتفاق بیفتد، اظهار داشت: در حال حاضر بر اساس 2 ردپایی که روزانه داشتیم، ماهواره شمران 1 با موفقیت تزریق شد سیگنال های اولیه ماهواره نشان می دهد که زیرسیستم منبع تغذیه ماهواره به درستی کار می کند. همچنین داده های GPS ماهواره را به دست آوردیم و مدار تزریق شده تایید شد، به طوری که زیرسیستم تثبیت کننده ماهواره بر اساس اطلاعاتی که در دو روز متوالی به دست آوردیم، به نظر می رسد که به درستی کار می کند.
وی ادامه داد: ردیابی بعدی ما در شب انجام می شود و شبانه روز به طور مداوم به ماهواره متصل هستیم و تست سلامت زیرسیستم های ماهواره معمولاً چند روز طول می کشد. البته این چند روز ممکن است تا یک هفته طول بکشد. از آنجایی که این ماهواره یک ماهواره تحقیقاتی است، باید مراحل عملیاتی مورد مطالعه یعنی کنترل مداری از طریق ماهواره را طی کنیم.
ماموریت شمران 1 آزمایش زیرسیستم های کنترل حالت و تصحیح موقعیت مداری است
سالاره ضمن اشاره به اینکه ماهواره تحقیقاتی شمران 1 توسط گروه ساایران وزارت دفاع و با همکاری مجموعه ای از شرکت های دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی از جمله پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم ساخته شده است، خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی این ماهواره آزمایش سیستم های فرعی برای کنترل وضعیت و تنظیم موقعیت مداری آن است. تصحیح موقعیت مداری ماهواره های ما بسیار مهم است زیرا در آینده نزدیک بحث “ساخت سیستم” خواهیم داشت و چندین ماهواره در مدار قرار می گیرند و موقعیت این ماهواره ها نسبت به یکدیگر کنترل می شود.
گام بسیار مهمی در توسعه صنعت فضایی در زمینه ساخت سیستم ها برداشته شده است
رئیس سازمان فضایی با اشاره به اینکه «مانور فاز» معمولاً یکی از پرکاربردترین و پرهزینه ترین مانورهایی است که توسط ماهواره ها انجام می شود، گفت: این بدان معناست که ماهواره موقعیت خود را در یک هواپیمای مداری جابجا می کند. در واقع اولین آزمایش ها بر روی این ماهواره انجام می شود و از آن در فرآیند طراحی و ساخت ماهواره های آینده استفاده می شود. از این رو ماهواره شمران 1 برای مقاصد آزمایشی و تحقیقاتی طراحی و ساخته شد و گامی بسیار مهم در توسعه صنعت فضایی در زمینه ساخت سیستم ها محسوب می شود.
آماده سازی برای ساخت ماهواره ها و اجرام بزرگتر در فضا
وی افزود: یکی دیگر از زمینه هایی که در آن از این مانورها استفاده می شود، ساخت اجسام بزرگ در فضا از قسمت های کوچکتر است که ابتدا در مدار در فضا قرار می گیرند و به یکدیگر متصل می شوند که به آن فرآیند «داکینگ» می گویند. این فناوری در کشورهای دیگری که دارای فناوری ماهواره هستند استفاده می شود. در واقع برای اینکه بتوانیم این روند را در کشور آغاز کنیم، نیازمند ماهواره ها و عملیات تحقیقاتی هستیم تا دانش این فناوری در کشور نهادینه شود تا انشاءالله در آینده نزدیک بتوانیم قادر به ساخت ماهواره های بزرگتر و اجرام بزرگتر در کشور، بیایید از فضا استفاده کنیم.
به گزارش مهر، ماهواره سوخت جامد موجود 100 که توسط متخصصان نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طراحی و ساخته شده بود، توانست در دومین عملیات مداری خود عملیات مداری ماهواره شمران 1 را با موفقیت به پایان برساند.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد