مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

قَبای گران مدارس بر تن دانش‌آموزان | نارضایتی والدین از قیمت زیاد و کیفیت پایین لباس فرم مدارس

تبلیغات بنری



به گزارش یستا«استفاده بدون مانع از لباس دانشجویی در سال گذشته»؛ این جمله را مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان می کند و به صراحت می گوید: اگر مدرسه ای مجبور به تهیه لباس فرم مدرسه شود، قطعا تخلف است و باید پیگیری شود.

اگرچه طبق اعلام مدیرکل آموزش و پرورش استان انتظار می رفت همه مدارس به این قانون پایبند باشند، اما گزارش های میدانی خبرنگار یستا نشان می دهد که برخی مدارس به صورت مستقل والدین را مجبور به تهیه لباس فرم برای دانش آموزان خود کرده اند. نظم و یکنواختی مدرسه

چرا نظارت نمی شود؟

در حالی که یکی از والدین از عدم نظارت صحیح در این زمینه گلایه می کند، می گوید: لباس فرم دانش آموزان لباسی نیست که بتوان در جای دیگری پوشید. بنابراین برای خرید پوسته جدید چه نیازی وجود دارد؟

یکی دیگر از والدین می گوید: چرا مدارس به جای علم آموزی، روی ظاهر یکدست دانش آموزان تمرکز می کنند؟ اگر خرید لباس فرم مدارس اجباری نباشد، همه مدارس باید رعایت کنند. چرا برخی مدارس نیازی به رعایت قوانین آموزشی ندارند؟ آیا نظارت وجود دارد؟

وی ادامه می دهد: قیمت لباس فرم دخترم یک میلیون و 600 هزار تومان است. همچنین یکی از بدترین انواع پارچه است زیرا بیش از سه یا چهار ماه کار نمی کند. این در واقع به این معنی است که ما پول خرید لباس فرم مدارس را حذف کرده ایم.

مشاغل طراح لباس

لباس سرمه ای رنگ با کلاه بنفش و نشان بزرگ آبی مدرسه روی کاپوت برای تبلیغ مدرسه شاید در نگاه اول عجیب به نظر برسد، اما حقیقت دارد. چه طراح یا سازنده ای بدون در نظر گرفتن هماهنگی رنگ تصمیم می گیرد؟

یکی دیگر از ایرادات یونیفرم برخی دانش آموزان به غیر از رنگ و بد مزه ای که در طرح آن ها اعمال می شود، کیفیت پایین پارچه است.

در حالی که لباس های فرم مدرسه روزانه پوشیده می شوند و ممکن است نیاز به شستشوی روزانه داشته باشند، باید کیفیت بالایی داشته باشند تا پس از چندین بار شستشو پاره نشوند. این موضوعی بود که امسال سازندگان از آن غفلت کردند.

حالا با این وضعیت، کاملاً مشخص نیست که آیا کیفیت و کارایی لباس فرم مدارس استاندارد است یا اینکه لباس فرم مدارس صرفاً وسیله ای برای درآمدزایی است!

تولید کنندگان لباس مدرسه

اگر نمی خواهیم یک طرفه به سراغ داور برویم، باید به حرف تهیه کنندگان گوش کنیم. یکی از تولیدکنندگان لباس فرم مدارس در مشهد در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: آموزش و پرورش در برگزاری جلسات مربوط به لباس فرم مدارس با تاخیر مواجه شد و در نهایت عقد قرارداد و شروع کار به تعویق افتاد لباس فرم در روزهای پایانی تابستان، از بین رفتن تمام قطعی های برق و کاهش قیمت ها از جمله عواملی است که باعث تاخیر در تحویل به موقع لباس ها شده است.

اومی می گوید به عنوان مثال، ما در روز اول 100 سفارش دریافت کردیم و اکنون 200 سفارش وجود دارد. بسیاری از خانواده ها به دلیل سفر و دلایل دیگر به تاخیر افتادند. از طرفی ده تا پانزده روز طول می کشد تا پارچه انتخاب شده و سفارش داده شده به دست ما برسد. به همین دلایل اگرچه یک ماه است که شبانه روز به شدت کار می کنیم، اما پاسخگویی به مردم برایمان سخت است.

این تولید کننده لباس مدارس می گوید: والدین و معلمان به دلیل هزینه های مدرسه و تحمیل نکردن هزینه های گزاف به خانواده ها ترجیح می دهند لباس ارزان تری بخرند و به دنبال لباس با قیمت مناسب هستند و سبک و کیفیت مناسب در اولویت های بعدی قرار دارد.

قیمت مصوب لباس فرم مدارس

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک در مشهد در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه اختصاص سهمیه برای هر محصول بستگی به بازاریابی شرکت تولیدکننده دارد، می گوید: تایید واحد تولیدی، بازرسی و نظارت بر مسئولیت فعالیت و مجوزهای آن بر عهده اتحادیه تولیدکنندگان است و پس از تصویب فهرست بها و اعلام کلیه شرکت های تولیدی موظف به فروش لباس فرم مدارس به همان قیمت می باشند.

لباس فرم مدارس برای دانش آموزان گران است و والدین از قیمت و کیفیت لباس فرم مدارس ناراضی هستند

سامیه ظریفیان با بیان اینکه قیمت لباس فرم مدارس از 400 تا یک میلیون و 700 هزار تومان است، می گوید: پارچه ها توسط بنیاد سیمات قیمت گذاری می شوند و کارخانه های تولید پارچه از نمایندگان فروش پارچه این کار را انجام می دهند .

وی می افزاید: انجمن بازرسی خیاطان و سفره ها به صورت روزانه از تمامی شرکت های تولید کننده لباس فرم مدارس بازدید می کند و انجمن اولیا و مربیان با انتخاب رنگ و شکل لباس ها سفارش دوخت آن را برای تولیدکنندگان می دهد.

انتخاب لباس فرم مدرسه به عهده شورای مدرسه می باشد

رئیس انجمن اولیا و مربیان خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ما، فرآیند درخواست لباس فرم و انتخاب نوع و رنگ لباس فرم دانش آموزی را بر عهده شورای مدرسه می داند. تصمیم گیری، انتخاب تولید، مراحل آماده سازی، انعقاد قرارداد و نظارت بر انتخاب طراحی و توزیع پوشاک بر عهده انجمن اولیا و مربیان است.
محمد الشافعی می گوید: مدارسی که موفق به انتخاب لباس فرم و فرم مدرسه برای دانش آموزان می شوند، با کیفیت مناسب و طراحی مناسب انتخاب می شوند و روند قانونی مشارکت انجمن اولیا و مربیان در نظر گرفته شده است رضایت از لباس فرم مدرسه
وی ادامه می دهد: لباس فرم مدارس به هیچ وجه اجباری نیست و حتی والدین می توانند نوع پارچه را از تولیدکننده دیگری انتخاب کنند یا حتی لباس را خودشان بدوزند.

لباس فرم مدارس برای دانش آموزان گران است و والدین از قیمت و کیفیت لباس فرم مدارس ناراضی هستند
رئیس انجمن اولیا و مربیان تربیتی خراسان رضوی می گوید: نرخ لباس فرم مدارس توسط آموزش و پرورش اعلام نمی شود، اما نرخ آن توسط اتحادیه خیاطان و سازمان صمت متوازن است و نرخ آن توسط معاونت بازرسی و بازرسی بررسی می شود. پشتیبانی مصرف کننده و پس از تایید قیمت توسط تیم کاری حمایت از مصرف کننده، به اطلاع آموزش و پرورش می رسد، آموزش و پرورش نرخ مصوب را در اختیار مدارس قرار می دهد، مدارس نباید قیمت لباس فرم مدرسه را از والدین دریافت کنند و هزینه لباس فرم مدارس باید باشد. . فقط توسط شرکت تولید کننده پرداخت می شود.
الشفیعی با بیان اینکه امسال 187 شرکت تولیدی در نمایش لباس مدارس شرکت کردند، تصریح کرد: در اسفند ماه هر سال اتحادیه شرکت های تولیدی را به صفات معرفی می کند و در کارگروه برنامه ریزی، ساماندهی و نظارت بر آماده سازی و توزیع لباس فرم مدارس پوشش دانش آموزان، نمایندگان آموزش و پرورش، والدین، مربیان، تولیدکنندگان، فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تایید تولیدکنندگان است.

تبلیغات بنری