وی به تجربه تصویب قانون سقف قراردادها در دهه 80 اشاره کرد و گفت: معتقدم قانون سقف قراردادها قانون درستی بود اما نبود سازوکار مشخص برای اجرای آن باعث شکست آن و ایجاد فضایی برای باشگاه ها نشد. برای انجام این کار. آن را رعایت کنید.
حکیم آچیانی با بیان اینکه افزایش قراردادها و افزایش قیمت فوتبال شرایط سختی را برای ادامه فعالیت باشگاه های خصوصی ایجاد کرده است، تاکید کرد: در هفته های گذشته مدیران 3 باشگاه اعلام کردند که به دلیل مشکلاتی که وجود دارد دیگر نمی توانند تیم بگیرند. قیمت های بالای فوتبال به دلیل قوانین و روش مدیریتی شرایطی پیش آمده که فوتبال غیرحرفه ای که پول حرفه ای می خواهد بسیار گران شده است. البته این موضوع هیچ تاثیری بر فعالیت باشگاه های الخصوالتی و دولتی که از بودجه عمومی استفاده می کنند ندارد و این تیم ها به رعایت قانون سقف بودجه اهمیتی نمی دهند.
کارشناس مدیریت ورزشی کشورمان افزود: برای کنترل قراردادها باید به قانون سقف قراردادها برگردیم و این بار با سازوکار مشخص این قانون را اجرا کنیم. طبق ارزیابی ها باید سقفی برای بازیکن و مربی تعیین شود و باشگاه ها با یکدیگر هماهنگ کنند تا با بازیکنی بالاتر از آن قرارداد نبندند سال قادر به درخواست قرارداد 20 میلیاردی نخواهد بود. این بازیکن اگر پیشنهاد خارجی داشته باشد می تواند جابه جا شود و حتی ارز وارد کشور کند. اگر پیشنهادی نداشته باشد باید به همان مبلغ اعلام شده از سوی باشگاه ها قرارداد ببندد و با او برخورد کند.
وی تاکید کرد: با این کار فوتبال به شهرت می رسد و می توان پول جذب فوتبال کرد. با این حال در نگارش و اجرای قانون به دنبال آزمون و خطا هستیم. همچنین قانون سقف بودجه، قانون آزمون و خطا است و با وجود اینکه هیچ مرجع اداری برای رسیدگی به تخلفات آن وجود ندارد و مشخص نشده، قرار است اجرا شود. در عین حال برای هر سطح تخلف باید جریمه خاصی تعیین شود.
فیض آشتیانی یادآور شد: افزایش ناگهانی قراردادها و ناکارآمدی قوانینی مانند سقف بودجه برای کنترل هزینه ها، فوتبال ایران را نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی گرانتر کرد. بازیکنان خارجی زمانی به ایران می آیند که پولی را که در ایران در لیگ کشورشان می گیرند، دریافت نمی کنند.
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال با اشاره به اینکه برای مقابله با افزایش قراردادها راهی جز تعیین سقف قرارداد وجود ندارد، گفت: باید سازوکار و آیین نامه اجرایی برای قانون سقف قراردادها ایجاد شود. طبیعتا اجرای صحیح این قانون نیازمند مدیرانی کارآمد، شجاع و با برنامه است که سیستم مدیریت فعلی حاکم بر فدراسیون فوتبال نمی تواند آن را اجرا کند.
وی گفت: دست هایی در فوتبال وجود دارد که با قراردادهای بیشتر، پول بیشتری به جیب دلال ها می رود! فوتبال با این سیستم رو به عقب است و در این مسیر باید تا پنج سال آینده شاهد ورشکستگی فوتبال باشیم. در فوتبال اژدهای هفت سر فساد وجود دارد که آن را به این وضعیت رسانده است.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)