مصرف روزانه ویتامین E فواید زیادی دارد، از جمله:
– از غشای سلولی و بافت ها در برابر آسیب های ناشی از اکسیداسیون محافظت می کند
– کمک به تشکیل گلبول های قرمز
– افزایش عملکرد سالم سیستم گردش خون
وب سایت دفتر مکمل های غذایی مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده نشان داد که ویتامین E به پیشگیری از بیماری ها کمک می کند.
ادعاهای زیادی در مورد توانایی ویتامین E برای ارتقای سلامت و پیشگیری و درمان بیماری ها، به ویژه به عنوان یک آنتی اکسیدان، شرکت در فرآیندهای ضد التهابی، جلوگیری از تجمع پلاکت ها و افزایش ایمنی مطرح شده است.
بیماری عروق کرونر قلب
شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد ویتامین E می تواند به پیشگیری یا به تاخیر انداختن بیماری عروق کرونر قلب (CHD) کمک کند. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که این ماده مغذی از اکسیداسیون کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) که تصور میشود مرحله اولیه آترواسکلروز مهم است، جلوگیری میکند. ویتامین E همچنین ممکن است به جلوگیری از تشکیل لخته های خونی که می تواند منجر به حمله قلبی یا ترومبوآمبولی وریدی شود کمک کند.
سرطان
مواد مغذی آنتی اکسیدانی مانند ویتامین E از اجزای سلولی در برابر اثرات مضر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند که در صورت عدم تشخیص زودهنگام ممکن است به سرطان کمک کنند. ویتامین E همچنین ممکن است از تشکیل نیتروزامینهای سرطانزا که در معده در نتیجه نیتریتهای موجود در غذاها تشکیل میشوند، جلوگیری کند و با تقویت ایمنی از بدن در برابر سرطان محافظت میکند.
اختلالات چشمی
دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) و آب مروارید، که به عنوان آب مروارید نیز شناخته می شود، شایع ترین علل از دست دادن بینایی در افراد مسن هستند. علل این وضعیت هنوز ناشناخته است، اما فرض شده است که اثرات تجمعی استرس اکسیداتیو نقش دارد. بر این اساس می توان از مواد مغذی با عملکرد آنتی اکسیدانی مانند ویتامین E برای پیشگیری یا درمان این بیماری ها استفاده کرد.
زوال یا ضعف شناختی
مغز میزان بالای مصرف اکسیژن و فراوانی اسیدهای چرب چند غیراشباع در غشای سلول های عصبی دارد. محققان فرض میکنند که اگر آسیب تجمعی رادیکالهای آزاد به نورونها در طول زمان به زوال شناختی و بیماریهای عصبی مانند بیماری آلزایمر کمک کند، مصرف کافی آنتیاکسیدان یا مکملهای غذایی مانند ویتامین E ممکن است در برابر این بیماریها محافظت کند.
ویتامین E در کجا یافت می شود؟
ویتامین E در انواع مغزها مانند بادام زمینی، گردو، بادام، پسته، بادام هندی، گردو و سایر مغزها وجود دارد.
همچنین در برخی از دانه ها یافت می شود که از مهمترین آنها می توان به تخمه آفتابگردان، بادام زمینی و دانه کتان اشاره کرد.
ویتامین E در برخی از روغن ها مانند روغن جوانه گندم و روغن آفتابگردان یافت می شود.
– برخی سبزیجات مانند گوجه فرنگی، کلم بروکلی و اسفناج.
– برخی میوه ها مانند کیوی و انبه.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)