مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

فردا دنباله‌دار درخشان آسمان به مهمانی زمین می‌آید

تبلیغات بنری



مدیرعامل انجمن نجوم آماتوری ایران، دنباله دار 13P/Olbers را مهمان جدید این شب ها در آسمان دانست و گفت: این دنباله دار به عنوان درخشان ترین دنباله دار آسمان در 9 تیرماه به کمترین فاصله از زمین می رسد و خواهد بود. بهترین شرایط برای شکار این بدن درخشان.

مهندس مسعود عتیقی در گفت وگو با ایسنا وی بیان کرد: دنباله دارها از جمله اجرام آسمانی هستند که هر از چند گاهی به عنوان مهمان ناخوانده وارد منظومه شمسی ما می شوند و نه تنها مورد توجه رصدگران حرفه ای، بلکه رصدگران آماتور و حتی عموم مردم هستند.

وی افزود: دنباله دار 13P/Olbers یکی از این مهمانان است که این شب ها در آسمان ظاهر می شود. این دنباله دار که هر 68 سال یکبار و به طور مشخص هر 67.9 سال یکبار به دور خورشید می چرخد، یکی از دنباله دارهای دوره متوسط ​​است که مانند دنباله دار معروف هالی دارای دوره مداری بین 20 تا 200 سال است.

عتیجی خاطرنشان کرد: این دنباله دار توسط هاینریش اولبرز از آلمان در روز دوشنبه 15 مارس 1193 با چشم غیر مسلح کشف شد. در روز یکشنبه 10 ژوئیه 1403 به حضیض (نزدیکترین فاصله به خورشید) رسید و در روز شنبه 30 جولای 1403 دنباله دار فوق الذکر در کمترین فاصله خود از زمین قرار خواهد گرفت.

به گفته وی، دنباله دار 13P/Olbs در 30 جولای به فاصله 283.5 میلیون کیلومتری زمین خواهد رسید. دنباله دار اولبرز که آخرین بار در سال 1956 در آسمان دیده شد، پس از دیدار امسال، در سال 2094 و در نوروز سال 1473، بار دیگر با زمین و خورشید دیدار خواهد کرد.

فردا دنباله دار درخشان در آسمان جولای به جشن زمین می آید

13P/Olbers را در کمترین فاصله از زمین قرار دهید. شنبه شب 30 جولای 1403 در صورت فلکی شیر صغیر

مدیرعامل انجمن نجوم آماتوری ایران تاکید کرد: واضح است که بهترین شرایط برای رصد هر دنباله دار در کمترین فاصله از زمین اتفاق می افتد، هرچند از نظر درخشندگی و درخشندگی هر دنباله دار کمی کمتر از ستاره های هم اندازه است. و نظارت مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.

آتیجی تایید کرد که در این شب‌ها درخشندگی ستاره دنباله‌دار اولبرز بین 6.5 تا 7 است.

فردا دنباله دار درخشان در آسمان جولای به جشن زمین می آید

تصویر دنباله دار 13P/Olbs بر فراز اسلواکی

وی افزود: جالب است بدانید شب شنبه 9 تیرماه که دنباله دار 13p به کمترین فاصله خود از زمین می رسد از نزدیک کهکشان NGC 3219 می گذرد و این کهکشان آدرس خوبی برای یافتن آن است. سپس به تدریج از صورت فلکی دب اکبر با سرعت بسیار زیاد 134867 کیلومتر در ساعت به سمت صورت شیر ​​کوچک در شمال غربی آسمان حرکت خواهد کرد و ناظران مشتاق حدود 3 ساعت پس از غروب خورشید آن را جستجو و رصد خواهند کرد.

فردا دنباله دار درخشان در آسمان جولای به جشن زمین می آید

در طول این شب ها، موقعیت 13P/Obers به ​​تدریج به صورت فلکی شیر صغیر نزدیک می شود.

عاطقی ادامه داد: این دنباله دار درخشان ترین دنباله دار در حال حاضر آسمان است.

وی گفت: خوشبختانه در تور رصدی اخیر که توسط انجمن نجوم آماتوری ایران در اواسط تیرماه سال جاری در تخت سلیمان انجام شد، علاقه مندان این فرصت را پیدا کردند تا از طریق تلسکوپ این دنباله دار زیبا را مشاهده کنند.

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

parseek به نقل از یستا