تصویر تلسکوپ فضایی هابل از کهکشان آندرومدا ستارگانی را نشان می دهد که شبیه گل رز قرمز در یک باغ کهکشانی هستند.
به گزارش ایسنا. خوشه های ستاره ای محیط بین ستاره ای را در کهکشان آندرومدا در فاصله 2.5 میلیون سال نوری از ما به آتش کشیده اند.
به گفته ناسا، آندرومدا که با نام M31 نیز شناخته می شود، نزدیک ترین کهکشان بزرگ به کهکشان راه شیری است. اندازه این کهکشان حدود 152 هزار سال نوری است و جرم آن تقریباً معادل جرم کهکشان اصلی ما است. انتظار می رود کهکشان آندرومدا طی 2 تا 4 میلیارد سال آینده با کهکشان راه شیری برخورد کند. آندرومدا در حال حاضر موضوع مطالعه بسیاری از ستاره شناسان است.
به عنوان یک کهکشان مارپیچی، بازوهای مارپیچی آندرومدا یکی از برجسته ترین ویژگی های آن است. برای مشاهده دقیقتر یکی از مارپیچهای شمال شرقی آندرومدا، تلسکوپ فضایی هابل ناسا زوم کرد و مقداری از گاز یونیزه شده آن را نشان داد. این مناطق که در کهکشان های مارپیچی و نامنظم رایج هستند، اغلب نشان دهنده حضور ستاره های جدید هستند. ترکیبی از مهدکودک های ستاره ای و ابرنواخترها محیطی پویا ایجاد می کند که گاز هیدروژن اطراف را برمی انگیزد و آن را به باغی از گل های رز ستاره ای تبدیل می کند.
دانشمندان بازوهای مارپیچی آندرومدا را با استفاده از دوربین تحقیقاتی پیشرفته هابل (ACS) و دوربین میدان وسیع 3 (WFC3) برای تجزیه و تحلیل صورت فلکی ستارگان مدفون در خوشه های کیهانی مورد مطالعه قرار دادند. از طریق پوشش طیفی وسیع این دوربین ها، هابل می تواند نمونه ارزشمندی از این ستاره ها را از طریق گاز ببیند.
بررسی هابل طیف گستردهای از ستارگان را پوشش میدهد و نه تنها نمای روشنی از تاریخچه و تنوع ستارگان آندرومدا ارائه میکند، بلکه اطلاعات بیشتری را در مورد شکلگیری و تکامل ستارهها نشان میدهد. با بررسی این ستارگان در همسایگی کیهانی محلی ما، دانشمندان می توانند ستاره های موجود در کهکشان های دور را بهتر درک کنند.
دو تصویر زیر نمای هابل از کهکشان آندرومدا را نشان می دهد.
انتهای پیام/
parseek به نقل از یستا
مطالب مرتبط
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد
افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیمسکه یک میلیون تومان گران شد!