مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

عوارض جانبی داروهای رایج را بشناسیم

تبلیغات بنری

به گزارش یستا ، شاید به جرات بتوان گفت هیچ خانه ای بدون مجموعه ای از قرص ها و داروها پیدا نمی شود. بیشتر آنها داروهایی هستند که بدون نسخه از داروخانه برای درمان سردرد یا بدن درد و آلرژی مصرف کرده‌ایم، زیرا معمولاً زمانی که از بیماری خاصی رنج می‌بریم به پزشک مراجعه می‌کنیم و مقدار مشخصی از دارو را برای یک دوره مشخص دریافت می‌کنیم. زمان برای ما تجویز می شود و معمولا تا انتها مصرف می کنیم. بنابراین، بیشتر داروهایی که در خانه انباشته می شوند، داروهایی هستند که بدون مشورت با پزشک خود تجویز می شوند.


بر این اساس فرهنگ مصرف دارو در خانواده‌های ایرانی نیازمند اطلاع‌رسانی، هشدار و فرهنگ‌سازی بیشتر است و در این بین، وزارت بهداشت باید نظارت بیشتری بر عرضه داروهای بدون نسخه در داروخانه داشته باشد. برای بهبود آن سلامت عمومی جامعه. اگرچه هنوز اکثر داروهای موجود در داروخانه بدون نسخه به بیمار داده نمی‌شود، اما برخی از دسته‌هایی از داروها که تقریباً همه می‌دانند، مصرف مداوم یا مصرف بیش از حد آنها می‌تواند عواقب بسیار خطرناکی برای سلامتی ما داشته باشد که بر سلامت ما تأثیر می‌گذارد. ما همچنان به مهم ترین و رایج ترین این داروها پرداخت می کنیم.



داروهای رایج بدون نسخه، از جمله پاراستامول (NSAIDs مانند استامینوفن)، آسپرین و NSAID ها (مسکن هایی مانند ایبوپروفن) در صورت عدم استفاده می توانند عوارض جانبی قابل توجهی مانند آسیب کبدی، مشکلات گوارشی و کلیه ها را ایجاد کنند. به درستی داروهای ضد آلرژی و آنتی اسیدها نیز خطراتی دارند. رعایت دوزهای توصیه شده و توصیه های پزشکی برای استفاده ایمن ضروری است.



مردم از بسیاری از داروهای رایج بدون نسخه (OTC) برای درمان بیماری های رایج مانند تسکین درد، سرماخوردگی و اسیدیته استفاده می کنند. همه داروها می توانند عوارض جانبی ایجاد کنند و با یک هشدار منصفانه روی برچسب برچسب گذاری شده اند. یک عارضه جانبی یک علامت ناخواسته است که می تواند پس از مصرف برخی داروها رخ دهد.



اکثر داروها، به ویژه داروهای رایج بدون نسخه، عوارض جانبی خفیفی ایجاد می کنند و نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند، اما به ندرت، مگر اینکه فرد به اجزای خاصی از دارو، یا به الکل و سایر داروها مخلوط حساسیت داشته باشد. در اینجا برخی از مشکلات سلامتی و عوارض جانبی برخی از داروهای رایج آورده شده است:


پاراستامول (NSAIDs مانند استامینوفن)


به گفته دکتر نیکیل کولکارنی، مشاور داخلی، SL. بیمارستان رجایی، هند، “داروهای رایج مانند پاراستامول، که معمولاً برای تسکین تب و درد استفاده می شود، اما برای جلوگیری از آسیب کبدی، پاراستامول نباید بیش از چهار بار در روز در دوزهای 500 میلی گرمی یا 650 میلی گرمی مصرف شود.”



آسپرین


ایبوپروفن و آسپرین که برای درمان سرماخوردگی خفیف، تب، سردرد و التهاب استفاده می شوند، در صورت مصرف در دوزهای بالا می توانند باعث آسیب کبدی شوند.



داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)


گروه دیگری از مسکن های رایج مورد استفاده داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند دیکلوفناک، ایبوپروفن و نیمسولید هستند. این داروها می توانند منجر به مشکلات گوارشی مانند اسیدیته و زخم معده شوند. آنها همچنین خطر آسیب کلیه را به خصوص در افراد مسن یا مبتلایان به دیابت و فشار خون بالا دارند.



داروهای ضد حساسیت


داروهای ضد حساسیت می توانند باعث خواب آلودگی شوند و برای استفاده در شب تجویز می شوند. این داروها که برای سرماخوردگی و گلودرد استفاده می شود باعث خواب آلودگی فرد می شود و نباید قبل از رانندگی مصرف شود. برخی از داروهای سرماخوردگی حاوی موادی مانند افدرین یا فنیل افرین هستند که می توانند ضربان قلب و فشار خون را افزایش دهند. بنابراین، در بیماران مسن یا مبتلایان به بیماری زمینه ای باید با احتیاط مصرف شود.



داروهای اسیدی


بسیاری از داروهایی که برای درمان اسیدیته استفاده می شوند، از جمله پانتوپرازول، امپرازول و اسموپرازول، برای استفاده کوتاه مدت توصیه می شوند، زیرا مصرف طولانی مدت می تواند سطوح طبیعی اسید را در معده کاهش دهد، که می تواند منجر به عفونت شود، و همچنین ممکن است باعث آسیب کلیه شود. .



در نتیجه موارد فوق، خانواده ها باید از عوارض احتمالی آن آگاه باشند و حداکثر دوز توصیه شده را رعایت کنند. بنابراین، همیشه توصیه می شود که دارو را تنها پس از مشورت با پزشک استفاده کنید و برای ایمنی، همیشه خط ریز روی برچسب را بخوانید. در صورت بروز هرگونه مشکل بدون معطلی با نزدیکترین پزشک تماس بگیرید. به دلیل این عوارض جانبی بالقوه، مهم است که از این داروهای بدون نسخه تحت نظارت یک متخصص مراقبت های بهداشتی استفاده کنید.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا