کد خبر:
472488
//
1 سپتامبر 1403
//
18:05:03
یکی از اعضای هیأت علمی گروه ویروس شناسی و میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: باکتری هلیکوباکتر پیلوری می تواند منجر به التهاب و ورم معده در معده و علائم بالینی مانند سوزش سر دل، پری و درد شدید معده شود.
دکتر هادی فارسیانی با بیان اینکه حدود 80 درصد جمعیت ایران و 50 درصد جمعیت جهان در معده خود به باکتری هلیکوباکتر پیلوری مبتلا هستند، افزود: عفونت هلیکوباکتر پیلوری در 80 درصد موارد علامتی ندارد. با این حال، در 20٪ از افراد مبتلا گاستریت یا ورم معده مشاهده می شود. در افراد دارای علائم، اگر گاستریت ناشی از عفونت درمان نشود، ممکن است فرد دچار عوارض جدی تری مانند زخم معده و سرطان معده شود.
وی ادامه داد: مبتلایان به سویه های باکتریایی بسیار بیماری زا و همچنین افرادی که از رژیم غذایی سرشار از ادویه یا فست فود و نوشابه پیروی می کنند، نسبت به سایر افرادی که این غذاها را کم مصرف می کنند یا اصلا مصرف نمی کنند، علائم بالینی بیشتری دارند. همچنین نشان می دهد که در برخی افراد، سیستم ایمنی به عفونت هلیکوباکتر پیلوری پاسخ نمی دهد و عدم تعادل بین باکتری و سیستم ایمنی ایجاد می شود. در چنین افرادی عفونت با این باکتری ها بدون علامت خواهد بود. اما در برخی از افراد، سیستم ایمنی بدن آنها واکنش شدیدی به عفونت باکتریایی معده نشان می دهد و نتیجه این واکنش شدید، بروز التهاب مزمن در بیمار خواهد بود.
وی با بیان اینکه عدم درمان گاستریت یا ورم معده به مرور زمان با زخم های گوارشی مانند زخم اثنی عشر، زخم معده و در موارد شدیدتر سرطان معده همراه است، توصیه کرد: برای کسانی که علائم بالینی گاستریت یا ورم معده نشان می دهند به متخصص گوارش برای جلوگیری از عوارض جدی بعد از انجام آزمایشات تشخیصی و درمان به موقع.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
parseek به نقل از یستا
مطالب مرتبط
اسامی منتخبان طرح جوانی جمعیت ایران خودرو اعلام شد+ لینک مشاهده نتایج (۲۱ دی ۱۴۰۳)
هنر و اسطوره در “سِتَمبَکِ دیو” | نمایشگاهی از روایتهای ایرانی به شکلی نوین در نگارخانه آسمان
حجت کریمی: بزرگترین اشتباهم احترام به هوادار بود | یکی از بهترین کارهایم برای استقلال، اخراج سمیعی بود