دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در کشورمان در حالی برگزار شد که مقامات آمریکایی در کنار گروه های مزدور و برخی از بازداشت شدگان فتنه 1401 و برخی دست اندرکاران این پرونده انتخابات جمهوری اسلامی و رسانه های وابسته به آن را زیر سوال بردند. فتنه 88 خواستار تحریم انتخابات شد.
این مقام آمریکایی گفت: انتخابات جمهوری اسلامی تغییر اساسی در مسیر نظام ایجاد نمی کند.
به گزارش صدای آمریکا، وزارت خارجه آمریکا با اشاره به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در ایران اعلام کرد: نتیجه نهایی هر چه باشد، متاسفانه دولت بایدن انتظار تغییری اساسی در مسیر ایران یا ایران را ندارد. رژیم در حال حرکت است برای رعایت بیشتر حقوق شهروندی. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا گفت: به گفته دولت بایدن، انتخابات در ایران آزاد و منصفانه نیست.
آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، پیشتر در کانال ایکس نوشته بود: «در حالی که رژیم ایران برای انتخابات ریاست جمهوری خود آماده می شود، متأسفانه آمریکا انتظار برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه برای ایران را ندارد.» برگزار می شود.» یا تغییری در مسیر ایران ایجاد می شود. البته کاندیداها توسط شورای نگهبان انتخاب شده اند، اما این را هم می دانیم که مردم ایران حتی از آزادی های اولیه که از ویژگی های اساسی هر دموکراسی است، برخوردار نیستند. .
موضع سیاسی مقامات آمریکایی این است که بالاترین نقض حقوق بشر در همه سطوح در ایالات متحده و برخی از متحدان آن در منطقه غرب آسیا رخ می دهد.
این انتخابات در حالی برگزار شد که گروه های وابسته به آمریکا، اسرائیل و انگلیس از جمله ورشکسته های سلطنتی و تروریست های منافق خواستار تحریم انتخابات شدند. در همین حال مهدی محمودیان از اعضای حزب مشارکت و اتحاد دیروز اعلام کرد که مصطفی تاج زاده، عبدالله مومنی، محمد نجفی، علی رضا بهشتی شیرازی، رضا شهابی، رسول بداقی، بهزاد غربی نژاد، نرگس محمدی، فیضه هاشمی، ویدا ربانی. سپیده قلیان، گلرخ ایرایی و مریم یحیوی انتخابات را تحریم کردند و شرکت نکردند.
این در حالی است که دیروز در حالی که مهدی کروبی رای داد، موسوی با تحریم های خارجی موافقت کرد و از شرکت در انتخابات خودداری کرد. شیرین عبادی و نرگس محمدی، دو تن از اپوزیسیون که قبلاً خدمات خوب خود را به آمریکا و غرب ثابت کرده بودند، از جمله حامیان تحریم انتخابات بودند.
از سوی دیگر شبکه جهانی صهیونیسم در تحلیل خود نوشت که همه نامزدها نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی هستند و نمی توان از آنها انتظار تغییر اساسی داشت.
در این میان خاتمی و گروهی از اعضای جبهه اصلاحات در انتخابات اخیر مجلس به بازی دشمنان افتادند و با پرهیز از حضور در انتخابات، پازل دشمنان را تکمیل کردند. این بار در انتخابات شرکت کردند و در این حضور شاهد خیانت بزرگ خود در سال 1387 بودند. مشارکت به معنای اطمینان به سلامت انتخابات جمهوری اسلامی، اعتبار نظام و به رسمیت شناختن باطل بودن انتخابات است. ادعای تقلب این رسوایی و شکست هرگز مخالفان 24.5 میلیون رای اکثریت مردم (بیش از 11 میلیون رای نفر دوم) را رها نمی کند و آنها را در موقعیت درگیری با جمهوری قرار می دهد. خاتمی ۱۵ سال پیش همراه با هاشمی و موسوی با ادعای تقلب باعث تفرقه شد و حماسه حضور را بهانه ای برای بدبینی و مناظره خیابانی کرد. دشمنانی که وجود حماسی ملت ما را ندیدند، از نزاع و هرج و مرج ایجاد شده توسط موسوی و خاتمی برای تضعیف قدرت ملت ایران نهایت استفاده را بردند و سپس جسارت اجرای تحریم هایی را که آنها را فلج کرد، به دست آوردند. با توجه به اهمیت خیانت فوق، لازم است به ادبیات مقامات آمریکایی اشاره کرد که هرج و مرج داخل ایران را مقدمه ای برای تحریم های اقتصادی آمریکا دانستند.
باراک اوباما (رئیس جمهور ایالات متحده در دوران نزاع سبز) بعداً در خاطرات خود اظهار داشت: «اگر جنبش سبز [آشوب ۱۳۸۸] این اتفاق در ایران رخ نداد و دولت من تصمیمی برای اعمال تحریمهای سخت نگرفت… تحریمهای دوران بوش نمادین بود. من مجازات های سختی در نظر گرفته ام».
همانطور که رابرت گیتس، رئیس سازمان سیا، 10 روز پس از اغتشاشات روز قدس توسط فتنه گران با شعار «نه غزه، نه لبنان» به سی ان ان گفت: «در حال حاضر به دلیل اختلافات عمیق در ایران، تحریم ها در گذشته کارایی بیشتری دارند. وی افزود: در حال حاضر شاهد شکافهای بیسابقه در ایران هستیم.
در 28 اکتبر 2018، لس آنجلس تایمز از سخنان جان هانا، مقام آمریکایی نوشت: «مسلماً پیامی که از گردهمایی فعالان اپوزیسیون ایرانی، از جمله افراد نزدیک به رهبری جنبش سبز شنیدم، این بود که تحریم ها باید اجرا شده است و باید تا حد امکان شدید باشد، نه به عنوان یک واکسن.
15 سال محاصره اقتصادی و فشار بر سفره مردم، مایه خیر و برکت است برای کسانی که نه تنها در انتخابات، بلکه وجدان، اخلاق، شرف و شور ملی خود را در 15 سال پیش شکست دادند.
پیروزی یا شکست نامزدها سرنوشت معمول در همه انتخابات است. اما وجدان، شرف و شور وطن پرستانه شخصیت های سیاسی چیزی نیست که به راحتی بتوان آن را جبران کرد و عقده ها و هوس هایشان را زیر پا گذاشت.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)