مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

شهیدی که عراقی‌ها برای سرش جایزه تعیین کرده بودند

تبلیغات بنری

به گزارش خبرگزاری جهان به نقل از ایمنا، شهید عباس دوران در 20 مهرماه 1329 در شیراز دیده به جهان گشود و در سال 1348 مدرک خود را اخذ کرد و پس از ورود به دانشکده خلبانی نیروی هوایی و پس از گذراندن دوره مقدماتی در ایران، برای ادامه تحصیل و در دوره تکمیلی به آمریکا رفت.

عباس دوران در دوران جنگ ایران و عراق به عنوان افسر خلبان جنگنده و جانشین فرمانده پایگاه سوم شیخاری مشغول به خدمت شد و پس از مدتی برای ادامه پروازهای رزمی به پایگاه ششم شکاری بوشهر منتقل شد. وی در دوران دفاع مقدس 120 ماموریت بمباران هوایی انجام داد و یکی از رکوردداران این پروازها در نیروی هوایی به شمار می رود.

رهبر معظم انقلاب در 27 تیر 1382 درباره ایثارگری های این شهید دلاور فرمودند: «اگر داستان شهید عباس دوران را در کتاب خوانده بودیم یا امروز کسی آن را خوانده بود، احتمالاً این یک رمان بود.» بر این اساس، در سال 1361 صدام، رئیس دولت بعث عراق، مانور داد و سیاستمدار از تشکیل کنفرانس غیرمتعهدها صحبت می کرد و با کمک آمریکا، بغداد را برای مدت طولانی تبدیل به مکانی تسخیر ناپذیر کرد. زمان و تبلیغات گسترده ای به راه انداخت. از یک سو مدام اعلام می کردند که ایران نمی تواند بغداد را ناامن کند. در این شرایط سرهنگ خلبان عباس دوران مأموریت یافت تا پایتخت عراق را ناامن کند تا از برگزاری اجلاس سران غیرمتعهدها در 29 تیر 1361 جلوگیری کند. شهید عباس دوران با سه فروند هواپیما که هر کدام دو سرنشین داشت، ماموریت را آغاز کرد. هدف از بمباران پالایشگاه بغداد، نیروگاه اتمی بغداد و “پایگاه الرشید” یا ساختمان اجلاس سران در بغداد است.

عراق به شهید عباس دوران که در پروازهای رزمی در نیروی هوایی رکورددار شد، جایزه اعطا کرده بود. دوران پس از بمباران پالایشگاه بغداد، هواپیمای در حال سوختن خود را به هتل محل برگزاری اجلاس سران غیرمتعهدها کوبید و باعث شد که اجلاس سران غیرمتعهدها به دلیل نبود امنیت در بغداد برگزار نشود و سرانجام در ژوئیه. سی ام سال 1361 برای پروازی جاودانه به آسمان بال گشود و پیکرش پس از بیست و یک سال با 570 شهید دیگر به آغوش میهن بازگشت.

بر اساس شهادت ها وصیت نامه کتبی از این شهید دلاور به دست نیامده است، اما وی چندین بار پدر خود را به عنوان ولی امر خود خطاب کرده و گفته است که اگر روزی من درجه ممتاز را کسب کنم، شما پدرم مفقود خواهید شد. و برای هر چه از من بر جای گذاشتی، تو نگهبان کوچولوی من و من هستی و باید با همان تربیت و کیفیتی که در تربیت من زحمت کشیدی و با همان روحیه در آن تلاش کنی. از زهد و تقوایى که در تو مى بینم و به آن عمل کرده اى، از اعتقادات دینى و دین و تربیت او غافل نشو تا او را عباسى از عصر دیگر قرار دهى. مخصوصاً که همیشه به همه افراد خانواده سفارش می کرد که در هنگام شهادتم اشک غم نریزند، چرا که شهادت را در راه خدا و واجبات دینی، وجدانی و اسلامی خود به فرمان امام امت و به خاطر رضای خدا گرامی می دارم. امت پیروزی حق بر باطل و بر اساس آیات قرآن کریم نمردم و زنده خواهم ماند و به برادرانم بگو که من همیشه در میان شما هستم.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا