مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

سخنانی که حساسیت جامعه را تشدید می‌کند از بحث بنزینی رئیس جمهور تا مباحث وامی وزیر اقتصاد

تبلیغات بنری

گروه سیاسی یستا: دولت چهاردهم در فضایی خاص اختیارات اجرایی را در کشور به دست گرفت. علیرغم تلاش های سه ساله دولت آیت الله رئیسی، مسائل اقتصادی هنوز جای کار زیادی دارد. نکته اصلی که دولت قبل در این زمینه عمل کرد، عدم ایجاد حساسیت در بین مردم و تمرکز بر مسائلی بود که مشکلات شهروندان به ویژه جوانان را حل می کند.


نگاهی به رفتار شهید «آیت الله سید ابراهیم رئیسی» در سه سال گذشته نشان دهنده همین امر است که با درک شرایط خاصی که کشور پس از 8 سال مشکلات و مطالبات در حال گذرانده است، انجام شد. اصلاح نظام بانکی و تسهیل در اعطای وام های کوچک، وام ازدواج و… نیز همین جمله است. به عنوان مثال، رئیس جمهور شهید به بانک ها اطمینان داده است که لیست انتظار وام باید به صفر برسد و انصافاً برخی از بانک ها نیز مطابق با این هدف مشترک عملکرد خوبی داشته اند.


حال با توجه به این حساسیت دولت چهاردهم باید در جهت عدم ایجاد اضطراب اجتماعی و همچنین آرام سازی فضای بازار و تامین معیشت به نفع مردم گام بردارد.


متأسفانه در عرض یک ماه و چند روز از روی کار آمدن دولت پزشکی در امور اجرایی کشور دو نکته حساس برای جامعه مطرح شد که تا حدودی مردم را نگران کرد و از سوی دیگر مخالفان و شبکه های رسانه ای سعی کردند از آن استفاده کنند. علیه دولت

حساسیت مردم به بنزین با انتشار یک فیلم سخنرانی بدتر شد
موضوع گرانی بنزین که رئیس جمهور آن را غیرمنطقی توصیف کرد، یکی از این موارد است. حقیقت این است که جامعه نسبت به هر خبری از بنزین حساس است، به خصوص اگر منتسب به رئیس جمهور باشد. به دلیل همین حساسیت، هر اظهار نظر، رویداد یا گفتگو در مورد بنزین و مکانیسم های قیمت گذاری اقتصادی آن مورد توجه مردم قرار می گیرد.

رئیس‌جمهور در این ویدئو می‌گوید: دلیل نمی‌شود بنزین را به دلار آزاد بخریم و با قیمت یارانه‌ای بفروشیم، و حالا که بنزین می‌دهیم (با این قیمت) است. بنابراین.” اینکه (واقعاً باید) این را بدهیم جای بحث است؟ آیا اقتصاد، دانشمندان و تجربه جهانی این را خواهند پذیرفت؟


کافی است این سخنان را در کنار صحبت های رئیس جمهور در مناظره ها مبنی بر عدم موافقت با گران شدن بنزین و سخنان قبلی وی که قیمت بنزین را 20 هزار تومان اعلام کرده بود، قرار دهیم. افکار عمومی با یادآوری سخنان پزشکیان چه کردند؟ مسلم است که عدم اعتماد به این حوزه اولین واکنش و واکنش اجتماعی است، یعنی نسبت به دولتی که سعی در ایجاد امید داشت.

و البته «محمدرضا عارف» معاون اول رئیس جمهور که در جلسه سازمان برنامه و بودجه سخنرانی می کرد، از سازمان برنامه و بودجه خواست برنامه جامع و نقشه راه را به دولت ارائه کند. التقاع گفت: اعتماد به مردم است که دولت چهاردهم هیچ تصمیمی عجولانه نخواهد گرفت و هر تصمیمی را در نظر خواهیم گرفت. کراوات.»

رفتار دوگانه وزیر اقتصاد در خصوص وام ازدواج و وام به کارکنان بانک ها
اما موضوع دیگری که در فضای مجازی به شدت بحث برانگیز شده است، پیشنهاد عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی برای اعطای وام ازدواج به صورت غیرنقدی و کالایی است که با واکنش های بسیاری مواجه شد. همتی در جمع مدیران بانک ها خواستار ارائه طرحی از سوی معاون وزیر بیمه و بانکداری در وزارت امور اقتصادی و دارایی و شورای هماهنگی بانک ها با هماهنگی بانک مرکزی در این زمینه شد. که در صورت امکان این امکان وجود دارد. بخشی از وام ازدواج غیرنقدی و به صورت خرید اقساطی لوازم خانگی مورد نیاز زوج های جوان خواهد بود که باید به متقاضیان پرداخت شود.

این در حالی است که اکثر جوانان هنگام تلاش برای وارد شدن به یک زندگی مستقل، نیاز به پول برای تامین مسکن به عنوان مهمترین دغدغه خود دارند. وام خرید لوازم خانگی به جای قرض الحسنه ازدواج به عنوان وام جهیزیه نیز معرفی شده است که برای آقایان اهمیت ویژه ای دارد.

پس از این اتفاق، همتی در کانال تلگرامی خود نوشت: «دیروز در جلسه مدیران بانک ها بر لزوم اولویت دادن به بازپرداخت وام ازدواج برای جوانان البته با توجه به 300 هزار نفر در نوبت ازدواج تاکید کردم وام‌ها و منابع محدود بانک‌های کشور، پیشنهاد دادم تا علاوه بر بازپرداخت وام‌های نقدی، لوازم خانگی مورد نیاز زوج‌های جوان را نیز تأمین کنیم که به رونق آن نیز کمک می‌کند.»

وزیر اقتصاد همچنین گفت: وام ازدواج امسال بدون توجه به افزایش میزان وام قرضالحسنه در بانک ها دو برابر شد و به 300 میلیون رسید و به همین دلیل به دلیل سایر تعهدات بانک ها وام ازدواج را به کندی و با تاخیر پرداخت می کنند. و این همان چیزی بود که نمایندگان به آن اعتراض کردند و مجلس هم بود.

نکته جالب توجه به این سخنان در کنار دفاع همتی از وامی است که بانک ها به کارمندان خود داده اند. در یکی دیگر از پرونده های جنجالی در فضای مجازی، اعطای وام های میلیاردی بانک ها به کارکنان خود خبرساز شده است. اما همتی به طور کامل از این وام‌ها دفاع کرد و گفت: بانک‌ها به کارمندان خود وام نمی‌دهند و سود آن بالای 10 درصد است و این تسهیلات را بر اساس ضوابط و مقرراتی که در مورد آنها اعمال می‌شود پرداخت می‌کنند. سالها و بالاخره کارمندان زحمتکش بانک همان حقوقی را دارند که در سرما و گرما مشغول خدمت به مردم هستند و ما نیز باید از آنها دفاع کنیم. »

بر اساس برخی اخبار منتشر شده، ۱۱ بانک کشور در سال ۱۴۰۲ به کارکنان خود ۱۲۴ هزار میلیارد تومان وام اعطا کردند که بیشترین پرداخت وام مربوط به بانک صادرات با بیش از ۲ میلیارد تومان به ازای هر کارمند بود. این موضوع ممکن است دوگانگی را نیز در ذهن مردم ایجاد کند که با توجه به حساسیت های اجتماعی که امروز کشور با آن مواجه است، این موضوع صحت ندارد.

اما باید گفت که ایجاد فضای آرامش روانی برای جامعه یکی از الزامات کار دولت محسوب می شود و اگر دولت درصدد ساماندهی امور در فضای مناسب است باید از ایجاد حساسیت های اجتماعی برای مردم خودداری کند.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا