مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

سامانه گزارشگران فساد به کجا رسیذ؟

تبلیغات بنری

به گزارش یستا ذبیح الله خدیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه فساد یک جرم سازمان یافته، پیچیده و فراملی است، گفت: گاهی در چند کشور یک جرم اتفاق می افتد و مجرمان با هم همکاری می کنند. آثار جرم و جنایت گسترده است.

رئیس سازمان بازرسی ادامه داد: ما در دنیا توافقنامه ای به نام کنوانسیون مبارزه با فساد داریم که ایران نیز در آن عضویت دارد وظایف مشخصی برای کشورهای عضو دارد.

وی در خصوص درصد تحقیقاتی که از سال 1387 تاکنون انجام شده است، گفت: فساد چیزی است که به هر حال وجود دارد. هیچ نهادی این درصد را به دست نیاورده است، اصرار مسئولان دولتی و قوه قضائیه برای مبارزه با فساد است. مهم نیست چقدر موفق هستیم، هنوز کار برای انجام دادن وجود دارد.

خدیان در خصوص فعال سازی سامانه گزارش فساد گفت: قوانین مختلفی در این زمینه داریم. ما در مبارزه با فساد فاقد قانون هستیم. قانون حمایت از خبرنگاران مفسد اقتصادی تصویب شده است و در قانون مقرر سازمان بازرسی با کمک سایر دستگاه های گزارشگر باید سامانه ای را طراحی کند که خبرنگاران از فساد گزارش دهند. ما قبلاً این سیستم را در نهاد بازرسی داشتیم، با کمک دستگاه های دیگر آن را به روز کردیم و تقریباً در مراحل پایانی است و هوشمند کار می کند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: رئیس قوه قضائیه بارها بر اولویت دادن به پیشگیری و عدم برخورد با مردم تاکید کرد. ما سعی کردیم این موضوع را در دستور کار قرار دهیم. ما سعی کردیم پیشگیری را علمی کنیم و سعی کردیم از نظر نخبگان بهره ببریم. ما در دانشگاه امام صادق (علیه السلام) یک مرکز تحقیقاتی ایجاد کردیم، آسیب ها را شناسایی می کنیم، آن ها را در اختیار مسئولان دولت های مختلف قرار می دهیم و نظارت می کنیم.

وی ادامه داد: سال گذشته همایشی را در خصوص موارد مهمی مانند شفافیت برگزار کردیم. ما حدود دو هزار منبع فساد را شناسایی کرده ایم. همچنین 213 مانع فساد را شناسایی و در دستور کار قرار دادیم تا بتوانیم با کمک نهادها آنها را حل کنیم. سال گذشته 6112 مورد نظارت و بازرسی داشتیم. نتیجه این بازرسی تقریباً 10618 گزارش شامل 6500 اخطار بود. نتیجه بازرسی های ما تقریباً 16741 پیشنهاد برای بهبود فرآیند بود و بیشتر گزارش های ما جنبه احتیاطی و پیشگیرانه داشتند.

خدیان در خصوص آلودگی هوا نیز با تاکید بر اینکه قانون هوای پاک قانونی است که حدود 176 وظیفه را برای 21 دستگاه مشخص کرده است، افزود: ناظر اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است و در صورت انجام وظایف سازمان محیط زیست وظایفی را که انجام نداده اند، باید آنها را گزارش کند. حدود 120 جلسه با مسئولان داشتیم، حدود 80 مکاتبه داشتیم و تعدادی از وزرا را به مقامات قضایی معرفی کردیم، اما همه دستگاه ها به بودجه مراجعه می کنند که ما نداریم. بسیاری از مسئولان برنامه ای ندارند. ما از مسئولین برنامه‌های خود می‌خواهیم برای سهل‌انگاری مدیران مجازات تعیین کنند. ما به هیچ وجه به دنبال دست دادن نیستیم، در این قانون هوای پاک، ما به دنبال این هستیم که هر وزیری برنامه چهار ساله خود را به ما بدهد.

رئیس سازمان بازرسی گفت: مقررات املاک با ورود قوه قضائیه تغییر کرد. در کشور سازمانی که کار جهادی در آن صورت گرفت و متحول شد همان سازمانی است که اموال را جمع آوری می کند و می فروشد. با آمدن رئیس قوه قضائیه برنامه آن اصلاح و تکلیف و وظایف مدیریت دولتی برای تمامی استانداری ها مشخص شد. سازمان بازرسی موظف به نظارت بر این سازمان بود. در این سازمان حدود 360 بازدید از انبارها داشتیم، حدود 220 نامه اخطاریه دادیم و حدود 20 نفر از مسئولان نهادهای مختلف را که باید با سازمان همکاری می کردند به قوه قضائیه معرفی کردیم.

خدیانیان درباره افزایش شهریه دانشگاه آزاد نیز گفت: همکاران ما وارد شدند و موضوع تا حدودی اصلاح شد.

وی همچنین به موضوع گرانی خودرو پرداخت و تاکید کرد: از کیفیت گلایه داریم. ما یک حساب و وضعیت نماینده ایجاد کرده ایم.

خودیانیان ادامه داد: در خصوص باشگاه های ورزشی مداخلات مختلفی داشتیم و پرونده تشکیل دادیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری shahraranews