به گزارش یستا ساخت بیمارستان پیامبر اعظم (ص) شهرک شهید رجایی که زمین آن توسط استانبول قدس رضوی در زمان ولایت شهید رئیسی به صورت رایگان در اختیار دانشگاه قرار گرفت، به دلیل کمبود بودجه تکمیل نشد.
این پروژه که در سال 1394 راه اندازی شد، قرار بود حدود 5 سال بعد به اتمام برسد، اما اکنون پس از گذشت 8 سال، در گوشه یک کوچه باقی مانده است. تا جایی که حتی تکمیل اورژانس این بیمارستان پس از چندین وعده ناقص می ماند.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد چندین بار دلیل عدم تحقق وعده افتتاح اورژانس را کمبود اعتبار و کمبود بودجه اعلام کرد که ما و خود ایشان در مصاحبه اخیر خود به این موضوع اشاره کردند در حال پیگیری با وزیر و نمایندگان مجلس برای تسریع در روند ساخت اورژانس هستند. علاوه بر این، اعتبارات باید از منابع متعددی از جمله اعتبارات عمومی، تولیدی، نفتی و منطقه ای تامین شود.
بیمارستان پیامبر اکرم (ص) یکی از پروژه های باقی مانده دانشگاه علوم پزشکی مشهد است. به گفته مسئولان شهر مشهد به عنوان مرکز درمانی شرق کشور فاقد سه هزار تخت بیمارستانی است و حاشیه شهر مشهد به شدت از کمبود سرانه بهداشتی رنج می برد.
مشام زهریان نماینده مردم مشهد در شورای اسلامی اعلام کرد که وزارت بهداشت در اقدامی عجیب تصمیم گرفت مجتمع بزرگ مراقبتی را با هزینه دو هزار میلیارد تومان در مشهد و البته در 5 شهر دیگر بسازد. در همان زمان و از دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواستار اختصاص 12 هزار متر زمین به ارزش تقریبی 1.2 هزار میلیارد تومان (محل فعلی مرکز بهداشت) برای این موضوع شد.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید در شرایطی که وزارت بهداشت تصمیم به تامین اعتبار دو هزار میلیارد تومانی برای ساخت این مجتمع مراقبت اجتماعی گرفت، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد تایید کرد. مصاحبه ای که در مهرماه با وی انجام دادیم: مسلماً با هزار و 400 میلیارد تومانی که قبلاً در نظر گرفته شده بود، تأسیس بیمارستان پیامبر اعظم (ص) در حاشیه شهر مشهد امکان پذیر نیست و این رقم تاکنون به 2200 رسیده است. میلیاردی که دولت و وزارت بهداشت باید برای آن برنامه ریزی کنند.
خبرنگار شهرانیوز این موضوع را از مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت پیگیری می کند. حسین کرمانپور در این باره می گوید: اطلاعی ندارم اما بند بودجه ساخت مجتمع مراقبت اجتماعی با ساخت و تجهیز بیمارستان متفاوت است.
وی در ادامه گفتگو بر ضرورت احداث مجتمع مراقبتی برای کارکنان تاکید کرد و این امر کاملا جدا از ساخت بیمارستان تلقی می شود.
البته این اولین بار نیست و مشهد پیش از این چندین سال شاهد انحراف بودجه دانشگاه ها برای ساخت مجموعه ای بود که در بین مردم به «برج سفید» معروف شد و شاید اگر وزیر بهداشت در زمان مسئول آن تجربه بود، این تجربه امروز تکرار نمی شد.
وزیر بهداشت در سال 1396، دو سال پس از وعده ساخت بیمارستان پیامبر اعظم (ص) در شرق مشهد، اعلام کرد که وزارتخانه متبوعش پولی برای ساخت بیمارستان در حاشیه مشهد ندارد و نمایندگان باید تلاش کنند تا تامین مالی این بیمارستان! این جمله وزیر بهداشت آب پاکی را به دست همه مردمی که دو سال پیش به امید ساخت بیمارستانی که رئیس جمهور وعده آن را به آنها داده بود ریخت اما در همان زمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ساختمان مجللی در با هزینه ای چهل تا پنجاه میلیاردی، خیابان موسوم به خاقانی «برج سفید» ساخته شد که با واکنش های بسیاری در رسانه ها همراه شد.
وزیر بهداشت روز گذشته در دیدار با دانشجویان علوم پزشکی در پاسخ به سوال انتقادی مبنی بر ساخت مجتمع رفاهی اجتماعی با هزینه دو هزار میلیاردی در مشهد گفت: از این سوال تعجب کردم، برای این آمدیم. ! این فقط ساخت یک بیمارستان نیست. ردیف بودجه برای این دو متفاوت است. در حالی که در بودجه می توانید برای ساخت بیمارستان هزینه کنید، نمی توانید مجتمع مراقبت اجتماعی بسازید و بالعکس.
پاسخ الظفرکندی نشان می دهد که وی به ضرورت ساخت بیمارستان برای شهری مانند مشهد که بار سلامت ساکنان شرق کشور و حاشیه نشینان سراسر ایران را به دوش می کشد، توجهی نمی کند. آقای وزیر، کمبود 3000 تخت بیمارستانی را نباید فراموش کنیم، زیرا در زمان کرونا، این شهر و بسیاری از مناطق دیگر کشور تخت بستری برای بیماران نداشتند زیر پله ها و به برخی از آنها اجازه ورود داده نشد!
مطالب مرتبط
هیاهوی کاندیدای بدون برنامه در رسانهها| یک مشت اظهارات عوام پسندانه!
در گوگل، اسکویید گیم بازی کنید! + آموزش
آیا اوزوندرمانی ریه مؤثر است؟