به گزارش یستا شکر یکی از کالاهای مهم است و نقش مهمی در سبد خرید خانواده های ایرانی و حتی برخی شرکت ها دارد و در نتیجه بازار این محصول و قیمت شکر اهمیت زیادی پیدا کرده است.
بازار این محصول طی سال گذشته شاهد نوسانات قیمتی متعددی بود اما اکنون گمانه زنی هایی مبنی بر افزایش قیمت شکر تا پایان سال به گوش می رسد.
حال باید دید دلیل این گمانه زنی چیست و چه تاثیری بر قدرت خرید مردم و برخی شرکت ها دارد؟
گمانه زنی ها از کجا شروع شد؟
حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی شورا در گفتوگوی تلویزیونی با شبکه تهران درباره افزایش قیمت برخی از کالاها از جمله حبوبات، لبنیات، شکر و غیره صحبت کرد.
وی در این گفت و گو درباره سیاست بانک مرکزی در خصوص افزایش نرخ شبه ارز توسط بانک مرکزی گفت: در حال حاضر نرخ شبه ارز ۴۰ هزار تومان است و بانک مرکزی در نظر دارد این نرخ را به ۵۵ هزار تومان برساند. تومان تا پایان سال. این اتفاق می تواند قیمت کالاهای اساسی و سفره مردم را تحت تاثیر قرار دهد.
وی افزود: به عنوان مثال شکر در حال حاضر با قیمت 48 هزار تومان به فروش می رسد. اما با سیاست اتخاذ شده توسط بانک مرکزی و حمایت دولت، قیمت این محصول به 80 هزار تومان می رسد. همچنین با ادامه این روند قیمت شکر به کیلویی 70 هزار تومان می رسد.
وی ادامه داد: البته یک قیمت نسبی وجود دارد که قیمت سایر کالاها با آن افزایش می یابد. در خصوص افزایش قیمت شکر نیز در صورت اجرای این سیاست، قیمت کالاهایی مانند شیرینی و شکلات افزایش می یابد و شیرینی از کیلویی 130 هزار تومان به 156 هزار تومان می رسد.
مسیر قیمت شکر در سال گذشته
قیمت شکر طی سال گذشته شاهد نوسانات متعددی بوده است. در خرداد 1402 هجری قمری قیمت شکر شروع به افزایش کرد و در آبان ماه همان سال به دلیل توزیع مناسب شکر در بازار قیمت ها کاهش یافت. در اردیبهشت ماه سال جاری قیمت ها دوباره شروع به افزایش کردند و با رشد 51 درصدی همراه شدند.
استقرار نظام بازار عاملی برای افزایش مجدد قیمت شکر شد. چون اتحادیه بنکداران قطب اصلی توزیع کالا بود، در این سامانه وجود نداشت. به دلیل نامشخص بودن منبع تامین شکر، قیمت شکر افزایش یافت.
اوایل مهرماه امسال حسین فرهادی، سخنگوی فدراسیون بانکهای مواد غذایی اعلام کرد که اشتباه دولت در قیمتگذاری و عرضه این محصول باعث شده تا شکر با قیمت بالا به دست مصرفکنندگان برسد.
آنگونه که غلامحسین بهمنی، دبیر سابق اتحادیه صنف کارخانه داران قند، درباره وضعیت بازار شکر گفت: وضعیت عرضه شکر در بازار خوب است اما به دلیل کاهش واردات، قیمت شکر روند صعودی به خود گرفته است.
تاثیر گرانی شکر بر کالاها و شرکت ها
شکر یک کالای اساسی است که افزایش یا کاهش قیمت آن می تواند بر قیمت کالاهای مختلف و حتی مشاغل تأثیر بگذارد. زیرا قیمت برخی کالاها به طور نسبی تعیین می شود. گرانی شکر باعث افزایش قیمت محصولاتی مانند کیک، شیرینی، شکلات و … می شود. به دلیل این افزایش قیمت، قدرت خرید مردم کاهش می یابد و کارخانجات تولید کیک و شکلات، شیرینی فروشی ها و … متضرر شده و با کاهش تقاضا از سوی مردم مواجه می شوند.
راه حل این مشکلات چیست؟
یکی از راه حل های این مشکل تغییر سیاست های دولت و بانک مرکزی است. زیرا این سیاست ها نه تنها کمکی به معیشت مردم و شرکت ها نمی کند، بلکه به آنها آسیب می رساند. همچنین باید به جای ارز دو نرخی، ارز تک نرخی وجود داشته باشد. زیرا سیستم ارزی دو یا چند نرخی سالهاست که منسوخ شده است. با تغییر سیاست ها می توان به بهبود شرایط زندگی مردم امیدوار بود.
منبع: تجارت نیوز
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)