به گزارش یستا دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی به شورای امنیت 15 عضوی سازمان ملل گفت: آمریکا پس از وتوی قطعنامه تهیه شده توسط 10 عضو غیردائم در انزوای کامل بین المللی قرار دارد. جهت گیری های آن نه با خاورمیانه، نه با اعضای شورای امنیت و نه با اکثریت قریب به اتفاق کشورهای عضو سازمان ملل سازگار نیست.
این دیپلمات روس افزود: روش واشنگتن برای ممانعت از کار شورای امنیت سازمان ملل متحد در خاورمیانه، ننگی برای اعتبار دولت کنونی آمریکا خواهد بود که هرگز نمی تواند آن را از بین ببرد.
وی افزود: روسیه همچنان بر اتخاذ تدابیر قاطع برای توقف خونریزی در غزه پافشاری خواهد کرد. وی افزود: آماده همکاری در این زمینه با تمامی اعضای منطقی و مسئول شورای امنیت و همچنین فعالیت در مجمع عمومی سازمان ملل هستیم.
در روز چهارشنبه 30 نوامبر 1403 هجری قمری برابر با 20 نوامبر 2024 میلادی، ایالات متحده آمریکا همزمان با حمایت خود از رژیم اسرائیل، پیش نویس قطعنامه ای را توسط ده عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل تصویب کرد. که خواستار آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی در غزه و آزادی تمامی اسرا است.
در جلسه رای گیری درباره این پیش نویس قطعنامه، 14 عضو از 15 عضو شورای امنیت به قطعنامه پیشنهادی رای مثبت دادند. هیچ یک از اعضای شورای امنیت به این قطعنامه رأی ممتنع ندادند، اما آمریکا با رأی منفی خود از حق وتو علیه آن استفاده کرد.
ده کشور منتخب به شورای امنیت شامل الجزایر، اکوادور، ژاپن، موزامبیک، مالت، کره جنوبی، سیرالئون، اسلوونی، سوئیس و گویان پیش نویس قطعنامه ای را به شورای امنیت ارائه کرده بودند که خواستار توقف فوری آن شده بودند. آتش بس بی قید و شرط و دائمی.
گویان از اعضای غیردائم شورای امنیت خواسته است تا پیش نویس قطعنامه آتش بس غزه به رهبری ده عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل را به رنگ آبی تغییر دهند و قرار است تا چهارشنبه رای گیری شود. حداکثر تا 20 نوامبر.
این چهارمین باری است که آمریکا از حق وتو علیه پیش نویس قطعنامه آتش بس در غزه در حمایت از رژیم اسرائیل استفاده می کند.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که تعداد شهدای غزه از آغاز جنگ در نوار غزه در 7 اکتبر 2023 (15 ذی الحجه 1402) به 44235 فلسطینی و مجروح شدن 104638 فلسطینی رسیده است.
رژیم اسرائیل از 7 اکتبر 2023 (15 مهر 1402) پس از شکست عملیات هجوم به الاقصی توسط گروه های مقاومت فلسطین به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرد. در این مدت اکثر منازل و زیرساخت های نوار غزه در این جنگ به شدت ویران شد و محاصره اسفبار و بحران شدید انسانی در کنار قحطی و گرسنگی بی سابقه جان مردم این منطقه را تهدید می کند.
حملات اسرائیل به نوار غزه محدود نمی شود رژیم اشغالگر قدس با حمایت کامل ایالات متحده و متحدانش، عملیات نظامی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه گسترش داده است.
با وجود همه این جنایات، رژیم اشغالگر اعتراف کرد که با ورود به ماه چهاردهم جنگ، هنوز نتوانسته است به اهداف خود در این جنگ که حذف جنبش حماس و بازگرداندن اسرا از نوار غزه است، دست یابد.
منبع: یستا
مطالب مرتبط
آخرین وضعیت بازار سرمایه | رشد ۵۰ هزار واحدی بورس (۱۸ دی ۱۴۰۳)
نگاهی به فیلم «زودپز» به کارگردانی رامبد جوان | خنده زیر موشک
عمری راضی به حضورش در ملوان