مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

روایت تصویری تاریخ قاجار در نشریه تخصصی «عکاس‌باشی»

تبلیغات بنری



الهام اسماعیلی یستا; شرمین نصیری مدیر گروه عکاسی دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر یک مشهد در گفتگو با خبرنگار ما به بیان تجربیات، دستاوردها و چالش های خود در زمینه تولید محتوای تخصصی در حوزه عکاسی و پژوهش های مرتبط با تاریخ هنر پرداخت.

وی در ابتدای سخنان خود به هدف ایجاد نشریه الکترونیکی «عکاس باشی» اشاره کرد و افزود: این مجله با هدف پرکردن خلاء مجلات تخصصی عکاسی راه اندازی شد.

النصیری تصریح کرد: با توجه به اهمیت مسائل زیست محیطی و جلوگیری از قطع درختان، مجوز فعالیت ما فقط به صورت الکترونیکی صادر شد. اما برای اطلاع رسانی و تبلیغ هر شماره، پوستر جلد مجله را چاپ می کنیم و در گالری ها، کتابخانه ها و دانشگاه ها توزیع می کنیم.

پرداختن به تصاویر قاجار و تحقیقات تاریخی

نصیری با اشاره به اهمیت دوره قاجار در تاریخ عکاسی ایران افزود: در اوایل خرداد ماه مجموعه ای از عکس های دوره قاجار در اینترنت منتشر شد. این تصاویر بدون محدودیت کپی رایت در دسترس عموم قرار می گیرد. ما فعالان مشهدی به دلیل دوری مسافت نمی توانیم به صورت مستمر از کتابخانه آلبوم کاخ گلستان بازدید کنیم، از این فرصت استفاده کردیم و تصمیم گرفتیم سه شماره از مجله را به بررسی علمی و پژوهشی این تصاویر اختصاص دهیم.

این استاد عکاسی درباره موضوعات این موضوعات توضیح داد: شماره چهارم به پوشش زنان دوره قاجار اختصاص داشت و بازخوردهای خوبی از دانشجویان و اساتید در زمینه طراحی لباس گرفتیم، چرا که این موضوع در چنین مطالعه جامعی مطرح نشده بود. روش در یک پست است.

وی خاطرنشان کرد: عدد پنجم را نیز به طبقات اجتماعی و عناوین درباری آن عصر اختصاص دادیم. به خصوص لقب هایی که ناصرالدین شاه برای درباریان و مشتریان خود اختراع کرد که دارای جزئیات جالبی است.

تحقیق جانبی در مجله

مدیر گروه عکاسی دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر مشهد نیز به تحقیقات جانبی مربوط به این دوره اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعات جالب توجه حضور جان در کاوش های باستانی شوش بود. تصاویری از این کاوش ها در مجموعه قاجاریه یافت می شود و برای باستان شناسان و تاریخ دوستان بسیار جالب است.

بازخورد مثبت از دانشگاه ها و نیاز به حمایت بیشتر

وی همچنین به استقبال دانشگاه هنر و جامعه شناسی شیراز اشاره کرد و افزود: این نشریه علاوه بر هنرمندان و دانشجویان مورد توجه پژوهشگران فرهنگی و اجتماعی نیز قرار گرفته است و خوشحالیم که توانستیم گام موثری در این زمینه برداریم. ارائه فرهنگ و هنر دوره قاجاریه

نصیری در پایان درباره چالش های پیش روی فعالیت های فرهنگی و هنری در مشهد گفت: در حوزه فرهنگ و هنر به ویژه در مشهد نیازمند حمایت های بیشتری هستیم. انتظار داریم دستگاه های مرتبط امکانات بیشتری را برای نمایشگاه ها، گالری های هنری و نشریات تخصصی فراهم کنند. امیدوارم فعالیت های ما قابل توجه باشد و شاهد رشد و توسعه بیشتر در این زمینه باشیم.

شرمین نصیری متولد 1361 عکاس، محقق و مدیر گروه عکاسی دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر مشهد است. وی با تلاش و پشتکار در عرصه فرهنگ و هنر نقش موثری در ارتقای آگاهی عمومی نسبت به تاریخ عکاسی و فرهنگ ایران زمین داشت.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری shahraranews