مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

رمزگشایی از رای ایرانیان خارج

تبلیغات بنری

به گزارش سایت جهان نیوز ، جمعی از ایرانیان خارج از کشور به صورت مجازی با سعید جلیلی دیدار کردند. این نشست در حالی صورت می گیرد که وزارت کشور پیش از این در خصوص نتایج دور اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده بود که آقای سعید جلیلی اکثریت آرای ایرانیان خارج از کشور را به دست آورده است.

سخنان سعید جلیلی و برخی از اظهارات حاضران در این جلسه را در زیر می خوانیم:

پارسا باقرزاده پژوهشگر فوق دکتری دانشگاه مکله در زمینه هوش مصنوعی در سرطان با انتقاد از برخی مواضع فعالان سیاسی ایرانی در خصوص فلسطین گفت: دانشگاه مکله یکی از اولین دانشگاه هایی بود که به اعتراضات حمایت از فلسطین پیوست. آذر به کشور بازخواهم گشت و با وجود پیشنهادی که از ییل دریافت کردم، با افتخار اعلام می کنم که به کشورم بازخواهم گشت.

احمد الجدری، دانشجوی دکتری دانشگاه سنت جوزف، متخصص مهندسی کامپیوتر و مؤسس مؤسسه انور بنا درباره مناظره های انتخاباتی گفت: به نظر من در مناظره سعید جلیلی و مسعود مازیکیان حق و باطل مشخص بود.

هلیا دوتاگی، استاد دانشگاه ییل گفت: «ما باید از تحریم‌کنندگان عذرخواهی کنیم» که نکته بسیار مهمی است. اما سوال اینجاست که تا چه حد سازوکار خاصی برای این موضوع وجود دارد؟

سارا لاریجانیدانشجوی دکتری جغرافیای انسانی دانشگاه تراگر آلمان درباره عدم توجه به برخی مسائل اخلاقی در انتخابات گفت: رقیب سعید جلیلی با توهین و شیطان جلوه دادن به موضوع زنان، مانع از مطرح شدن مسائل مهمی شد که در حوزه زنان مطرح کرد. برآمده از مطرح شدن این بازنمایی ها باید شکسته شود.

طاها زینلیدر ادامه این نشست دکترای اقتصاد سیاسی دانشگاه کاسل آلمان درباره چشم انداز سعید جلیلی برای روابط بین الملل گفت: در ستاد انتخاباتی دکتر جلیلی درک درستی از وضعیت ایران در منطقه و بین المللی وجود داشت. روابط و قدرت ایران. درک انتقادی دکتر جلیلی در انتقاد از مذاکرات منتهی به برنامه جامع اقدام مشترک، اهمیت خنثی سازی تحریم ها و حرکت به سمت پشیمانی از بلوک تحریم کننده، ضرورت حمایت از مقاومت و درک ضرورت شکستن به دور از درک، بسط و گسترش غربی. تعمیق روابط با همسایگان و کشورهای مخالف نظام امپریالیستی مانند چین و روسیه ما را امیدوار کرده است.

سیاست‌های اقتصادی نئولیبرال این فشارها را تشدید می‌کند، که از منظر امنیت ملی و عدالت اجتماعی نگران‌کننده است. از برنامه ها و صحبت های دکتر جلیلی مشخص بود که می خواهند به سمت دیگری حرکت کنند.

آزاد صفرشی فوق دکترای میکروبیولوژی از سیدنی با انتقاد از برخی سیاست های انتخاباتی اصولگرایان گفت: در مناظره هایی مانند کرسنت با گمراه کردن افکار عمومی دچار سردرگمی شدند.

لیلی کلهر یک کارشناس ارشد اداره خدمات درباره چالش های امنیتی ایرانیان مقیم خارج از کشور گفت: «در جریان شورش های زین زادی آزادی من بسیار تهدید شدم، اما پس از گزارش من به پلیس هیچ اقدامی صورت نگرفت.

سید حسینی یک فعال رسانه ای ایرانی در آمریکا درباره انتخابات ریاست جمهوری گفت: عجیب است که حتی پس از اطلاع از نتایج، عده ای همچنان تعجب می کنند که چرا دکتر جلیلی با بیش از 10 میلیون رای به نفع فردی که رای کمتری آورده، کناره گیری نکرده است.

عسل آخان یک استاد مردم شناسی رسانه از آلمان و از فعالان عرصه فلسطین در ادامه این نشست گفت: حمایت شما از مردم فلسطین در بحث ها بسیار ارزشمند بود. ما به دلیل اطمینان به عدالتخواهی شما به شما رای دادیم.

محسن فیروزی یک دکترای علوم رسمی از دانشگاه مونیخ آلمان در بخشی از این نشست در خصوص انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: یکی از غم انگیزترین مسائل در انتخابات امسال این است که دکتر جلیلی فضایلی داشت که به چشم نمی آمد و رقبا نقاط ضعف خود را به خوبی نشان دادند. یکی دیگر از مشکلات انتخابات امسال سخنرانی «رای بی صدا» است که توسط رقیب ضبط شد. ضمناً دکتر جلیلی که ضد فساد است و در زندگی شخصی خود یک ریال فساد نمی یابد باید صدای بی صداها باشد.

معصوم اسدی، همان طور که استاد فوق دکتری آزمایشگاه های زیست شناسی در کالج نوا آمریکا درباره پایبندی دکتر جلیلی به اخلاق در انتخابات گفت: ما افتخار می کنیم که دکتر جلیلی با اخلاق در انتخابات شرکت کرد و استانداردهای خود را به سطح خود پایین نیاورد. رقبا رای من به دکتر جلیلی رسید وقتی همه زن ها را دید و از زنان روستایی و خانه دار صحبت کرد.

ردا مشرف یک وکیل ایرانی اهل برلین آلمان گفت: زمانی که انتخابات در خارج از کشور برگزار شد، حمله عجیبی در مقابل سفارت رخ داد و این موضوع باعث نگرانی ایرانیانی شد که می خواستند در انتخابات شرکت کنند.

این وکیل ایرانی درباره مشکلات ایرانیان در مهاجرت نیز گفت: امیدوارم برای ایرانیانی که می خواهند مهاجرت کنند روشن شود که چه چیزی در انتظارشان است و از غرب زدگی و مدینه فاضله ای که برای ایرانی ها ترسیم شد فاصله بگیریم.

سعید جلیلی پس از شنیدن نظرات ایرانیان خارج از کشور گفت: نکات خوبی شنیدیم و این چند ساعت برای من بسیار ناراحت کننده بود. نکته‌ای که در این جلسه باید بر آن تاکید شود و بارها بر آن تاکید کرده‌ایم این است که امروز در یک برهه تاریخی قرار داریم و این برهه فرصت‌های تمدنی، علمی، فرهنگی، فناوری و… را برای ما رقم می‌زند.

اگر از دنیایی پر از فرصت صحبت می کنیم، بخشی از آن توانمندی های عزیزان ما در سراسر جهان است که با دلسوزی و دغدغه برای کشور خود کار می کنند و نسبت به سرنوشت کشور خود حساس هستند.

مردم ایران از برخی نقاط جهان الهام می گیرند و اگر کسی به کشورهای خارجی سفر نکند، معتقد است که یک مدینه فاضله وجود دارد.

در طول تاریخ غفلت وجود داشته است و ما در موقعیت های تاریخی یا غایب بوده ایم یا مورد غفلت قرار گرفته ایم. بحث های شما را با عشق و علاقه دنبال می کردم و با دیدن این بحث ها احساس خوشحالی می کردم که اگر امروز مشکلی پیش می آمد با کمک شما عقب نمی افتادیم و از ما غفلت نمی شد.

من به نوبه خود از حضور همه شما در انتخابات تشکر می کنم. چرا که دیدیم دشمنان چگونه از صدای شما هراس داشتند و علیه آن بسیج شدند.

امروز جمهوری اسلامی یک بار دیگر جمهوری خود را به رخ می کشد و اینکه هیچکس تا آخرین لحظه انتخابات از نتیجه انتخابات خبر نداشت به این معنی است که این مردم هستند که انتخاب می کنند.

این وظیفه امثال من و نهادهای مختلف است که در هر کجای دنیا که هستید با شما ارتباط برقرار کنیم تا بتوانیم این هدف بزرگ را که جهش کشور است را دنبال کنیم.

اکنون حداقل 14 میلیون نفر به این رویکرد اعتماد دارند و این وظیفه بر دوش من است و این جمعیت باید از این دیدگاه پیروی کنند که برای رسیدن به جهش ایران می توان از یک دنیا فرصت استفاده کرد و این ممکن نیست مگر اینکه هر کدام از ما بازی کنیم. نقش فعال ما

شما شاهد بودید که من حتی بعد از انتخابات هم جلوی این حرکت را نگرفتم و جلسات زیادی برگزار کردم و حتی به یک سفر منطقه ای به کهکیلویه و بویراحمد رفتم. به عنوان مثال در این سفر خانمی به نمایندگی از گروهی از زنان گفت: با همکاری حدود صد زن برای تبلیغات پول اختصاص دادیم و حتی وام گرفتیم و شخصاً برای تبلیغات به بیش از 40 روستا رفتم. و با مردم صحبت کردم و من این رویکرد را برای آنها توضیح دادم و اگر ایرانی ها چنین رویکردی را اتخاذ کنند، وظیفه ماست که آن را ادامه دهیم.

در استان های مختلف، یکی از نکات جالب این بود که شاهد نسلی از نوجوانان بودیم که بسیار پویا، آگاه به مسائل کشور بودند و با اشتیاق و هوشمندی ارزنده بحث ها را دنبال می کردند. این چیزی است که ما را به آینده امیدوار می کند. من به آینده بسیار خوشبین هستم و اعتقاد راسخ دارم که با کمک شما می توانیم به آینده خوبی دست یابیم.

کابینه سایه گفتمانی است که هر یک از ما باید به آن کمک کنیم تا بهترین اتفاقات رخ دهد. این سخن به این معناست که هر یک از ما باید تحولات کشور را دنبال کنیم و تاثیر مثبتی بر آن بگذاریم.

سازوکارهایی را در نظر گرفته ایم تا بتوانیم با کمک عزیزانی که در این مسیر به ما اعتماد کرده اند، این مسیر را با قدرت ادامه دهیم. بخشی از این سازوکار شما عزیزان خارج از کشور هستید که می توانید در این زمینه و در جلسات بعدی که با هم برگزار خواهیم کرد نقش موثری داشته باشید و امیدوارم این جلسات ادامه داشته باشد.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا