مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

رفراندوم برجامی سایت غربگرا – جهان نیوز

تبلیغات بنری

به گزارش سایت جهان نیوز ، روزنامه عصر ایران همزمان مدعی شد که انتخاب پزشکیان با حمایت ظریف به معنای برگزاری همه پرسی و توافق کلی مردم با برنامه جامع اقدام مشترک در نهمین سالگرد امضای آن است. با 75 درصد از واجدین شرایط رای دادن به آن رای مثبت دادند. آقای (ایران!) به برجام به آن معنا که دوران ایران می خواهد رای نداد و «نه» نگفت.

این وبسایت غربی نوشت: برجام 9 ساله شد. توافق هسته ای ایران و قدرت های جهانی 1+5 (برجام) در 23 جولای 2015 (14 ژوئیه 2015) در وین اتریش اعلام شد. برجام و ظریف سازنده آن در انتخابات تیر 1403 حضور داشتند و مخالفت یا حمایت از برجام یکی از موضوعات اصلی این رقابت بود. برجام 9 ساله بود که مبدع آن به چهره کلیدی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران تبدیل شد. به جرات می توان گفت که اگر ظریف وارد انتخابات نمی شد، نام پزشکیان از صندوق حذف نمی شد. انتخابات ایران این فرصت طلایی را برای ظریف فراهم کرد تا مانند انتخابات ریاست جمهوری سال 2016، رای 15 جولای را به همه پرسی درباره موافقان و مخالفان برجام تبدیل کند.

عصر ایران می‌افزاید: «هرچقدر دوره دولت روحانی (1993 تا 1997) افتخارآمیز بود، دوره بعد از خروج ترامپ از سال 1997 تا 1400 غیرقابل‌قبول و غیرقابل دفاع است، ترامپ با خروج از برجام، استفاده از آن را تعلیق کرد خواسته اصلی مذاکره مجدد برجام و تغییر متن آن بود که در نهایت به خروج وی از برجام به دلیل مخالفت ایران انجامید، ایران با امتناع از مذاکره با ترامپ بر مقاومت خود در برابر تحریم ها تاکید کرد.

اشتباه بزرگی که دولت‌های روحانی و ظریف مرتکب شدند این بود که اثرات خروج ترامپ از برجام را دست کم گرفتند. دولت روحانی و ظریف باید از خروج ترامپ از برجام جلوگیری می کرد تا ایران و ایرانی ها در معرض سیل خسارت قرار نگیرند. به این ترتیب حتی اگر مستقیماً یا در قالب 1+5 با ترامپ مذاکره شود و حتی محتوای برجام دوباره مذاکره شود. به درخواست ترامپ تغییراتی صورت گرفت و توافق جدیدی شکل گرفت (برجام ترامپ) و باز هم این گزینه هزار برابر بهتر در برابر خروج ترامپ از برجام و آسیب اقتصادی و سیاسی به منافع دولت و ملت ایران بود. و اکنون ترامپ در جولای 1403 خود را برای مخالفت با برنامه جامع اقدام مشترک برای انتخابات نوامبر آینده آمریکا آماده می کند. اکنون شکی نیست که با روند کنونی به ویژه سوء قصد نافرجام به ترامپ، او در انتخابات بعدی پیروز خواهد شد. اگر ترامپ بازگردد، اندک امیدها برای احیای برجام از بین خواهد رفت. راه حل چیست؟ از آنجایی که او در موقعیت ضعیفی برای آینده وارد کاخ سفید نشد، باید مذاکرات غیررسمی با او آغاز شود. آنچه می توان پیشنهاد کرد: مذاکره با ترامپ برای دستیابی به توافق هسته ای جدید (برنامه جامع هسته ای ترامپ) با هدف جلوگیری از اعلام تحریم های جدید علیه ایران، تشدید اعمال تحریم های موجود علیه تهران و لغو تحریم های فعلی آمریکا علیه ایران.

معرفی احمقانه کانال اجاره ای در حین مذاکره با فرد غیرمسئول و دیوانه ای مانند ترامپ فاقد کوچکترین اعتبار فکری و قانونی است در حالی که ترامپ بیش از 13 خواسته از دولت روحانی داشت و البته همین خط در یک طرح بیشتر رعایت شد. روشی فریبکارانه در دولت بایدن خطی که ایران را مدیون توافق هسته ای می دانست و در ازای وعده فروشی دوباره باج های جدید می خواست!

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا