مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

رشد نگران کننده سکته مغزی | چه عواملی در بروز این بیماری موثر است؟

تبلیغات بنری

به گزارش یستاپوریا مشیدی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر اجرایی شانزدهمین همایش بین المللی سکته مغزی در ایران گفت: اهمیت کنفرانس سکته مغزی از اهمیت خود سکته مغزی ناشی می شود. این بیماری بسیار شایع است و تا 10 درصد از افراد مسن را مبتلا می کند.

وی افزود: شیوع این بیماری در کشور به دلیل افزایش سن و رعایت نکردن اصول اولیه و پیشگیری رو به افزایش است.

این متخصص سکته مغزی افزود: سکته مغزی بسیار ناتوان کننده است یعنی یکی از دو عامل اصلی ناتوانی بیماران محسوب می شود و این بیماری تا حد زیادی قابل پیشگیری است و زمان های خوبی برای درمان حاد و بهبود زودهنگام علائم ناتوانی وجود دارد. ساعت

المشیدی با اشاره به اهمیت سکته مغزی گفت: هر 5 تا 10 سال یکبار، ایده های اساسی ما در مورد تغییر و گسترش سکته با سرعت بالایی پیش می رود.

این فوق تخصص جراحی عروق مغز ادامه داد: گردآوری متخصصان و علاقه مندان به این حوزه در همایش های سالانه شاید قوی ترین ابزار برای انتشار و تبادل دانش باشد.

وی در ادامه بیان کرد: درمان و مراقبت از سکته مغزی شامل سطوح مختلف نظام سلامت است. در این صورت علائم سکته مغزی توسط همراهان بیمار شامل پرستاران، متخصصان مغز و اعصاب، همکاران فوریت های پزشکی و بیهوشی شناسایی می شود تا درمان شروع شود.

مشیدی افزود: افراد مختلف دچار سکته مغزی می شوند، بنابراین فضای لازم برای گفت و گوی همکاران درباره این بیماری با یکدیگر و تبادل اطلاعات است.

وی بیان کرد: در سکته مغزی، همراهان و متخصصان زیادی در امر مراقبت از بیمار فعالیت می کنند، بنابراین هر ساله در ایران، همایش سکته مغزی به جای برگزاری کانون اصلی تجمع همکاران در رشته های مغز و اعصاب، فوریت های پزشکی، متخصصان توانبخشی، پزشکیان عمومی و غیره است. که کارشناسان این موضوع در مورد این موضوعات با یکدیگر گفتگو می کنند.

دبیر اجرایی شانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی ایران با اشاره به اهمیت دیگر این همایش تصریح کرد: سکته مغزی نیازمند مراقبت های حاد بالایی است و مراقبت های قابل قبول از سکته مغزی مستلزم بسیج تمامی امکانات سیستم درمانی با بالاترین کیفیت است، بنابراین مراقبت در از سوی دیگر، یک بیمار سکته مغزی نشانگر عملکرد خوب نظام سلامت کشور است.

این متخصص سکته مغزی ادامه داد: عوامل خطر سکته مغزی عموماً عواملی هستند که برای ابتلا به بیماری قلبی شناسایی می شوند. فشار خون بالا، دیابت کنترل نشده، چربی خون بالا، اضافه وزن، کم تحرکی و … از عوامل خطر سکته مغزی هستند.

وی تصریح کرد: تشخیص و شناخت علائم سکته مغزی برای همه افراد بسیار حائز اهمیت است چرا که سکته مغزی اگرچه شایع و ناتوان کننده است اما اگر آن درمان ها در همان ساعات اولیه انجام شود، درمان های قدرتمندی دارد.

مشیدی ادامه داد: اولین حلقه در زنجیره ارائه درمان حاد سکته، تشخیص سریع و اولین حلقه در زنجیره تشخیص سریع سکته، شناخت علائم توسط خود فرد یا اطرافیان است.

وی گفت: از جمله علائم به راحتی قابل تشخیص سکته مغزی می توان به ضعف، فلج یک طرفه دست و پا، کج شدن صورت، ناتوانی در صحبت کردن، اختلال تعادل و دوبینی اشاره کرد.

وی با اشاره به هوش مصنوعی در تشخیص سکته مغزی گفت: توانبخشی تخصص جداگانه ای است اما هوش مصنوعی در چند مورد کمک می کند. در پیشگیری از سکته، تشخیص این موضوع و فعال کردن هوش مصنوعی موثر است.

منبع: دانشجو

تبلیغات بنری