
به گزارش یستا; وی با بیان اینکه خبرهای خوبی برای مردم دارم و با این خبر آغاز می کند: به زودی سامانه تفکیک و تفکیک مرسولات پستی که به طور سنتی توسط نیروی انسانی جدا می شد، هوشمند می شود، یعنی مشهد پس و تهران خواهد بود. دومین شهر برای تزریق ربات های هوشمند به بخش مرتب سازی نامه در یک برنامه برنامه ریزی شده به طوری که کار تقسیم و طبقه بندی بسته ها برای ارسال به صورت هوشمند با حضور روبات ها انجام شود.
سامانه خودکار زائران نیز به زودی در اداره پست استانداری بویژه مشهد فعال می شود. قرار است زائران با وجود خرید سوغات، از طریق این سامانه خودکار، زمانی که سبک به مشهد می آیند، به مقصد برسند. نقش اداره پست استانداری در این فرآیند این است که با ایجاد سامانه آنلاین، اثاثیه زائر را از محل سکونت خود مانند هتل پذیرفته و به سلامت به شهر و محل سکونت تحویل دهد.
کمتر از یک ماه از روی کار آمدن مدیرکل جدید خراسان رضوی می گذرد. اولین مصاحبه اختصاصی مدیرکل جدید استان با روزنامه شهرار است. حسین شریفی معتقد است پاسخگویی به دغدغه های مردم اولویت اول خود است. در این گفتگو، برخی از نگرانیهای پستی شما را با مدیر کل جدیدتان در میان گذاشتیم.
تعداد زیادی از شهروندان از انتظار طولانی برای دریافت نامه خود گلایه دارند. آیا بازه زمانی خاصی وجود دارد؟
در خراسان رضوی با توجه به گستردگی منطقه و اینکه مقصد خیل عظیم زائران حرم منور حضرت رضا (علیه السلام) است، حجم پیام های دریافتی و ارسالی بسیار زیاد است. جالب است که تعداد نامه های دریافتی در استانداری طی 8 ماهه امسال به 7 میلیون نامه رسیده است که با جابجایی این حجم نامه ها باید توجه داشت که در خصوص توزیع نامه ها دستورالعملی وجود دارد.
در واقع، هر محموله با هر سرویس پستی که فرستنده انتخاب می کند، محدودیت زمانی برای تحویل دارد. به عنوان مثال، اگر فرستنده خدمات ارسال ویژه ای را انتخاب کند، در صورت ارسال شهری، ما ملزم هستیم که تحویل ویژه را روزانه به گیرنده تحویل دهیم. برای حمل و نقل بین شهری این بازه زمانی افزایش می یابد.
با این شفاف سازی ها آیا شهروندان همچنان از دیر رسیدن بسته ها و بسته های خود گلایه دارند؟
در عمل ما بدون مشکل نیستیم و ممکن است برخی از محموله های موجود به توزیع نهایی و توزیع موفقیت آمیز ختم نشود. ممکن است تعدادی از محموله ها نیز در فرآیند توزیع با تاخیر مواجه شوند. در مورد بسته هایی که با موفقیت توزیع نشده اند، باید گفت که اغلب خطاهای آدرسی در این بسته ها وجود دارد و دامنه تنوع این بسته ها عمدتاً مربوط به قسمت های منطقه ناگا مانند گواهی نامه ها، گذرنامه ها، کارت سوخت و غیره به دلیل عدم درج و آدرس صحیح به پست تحویل داده می شود تا فرد برای تحویل گرفتن آن مراجعه کند. عدم حضور گیرنده در محل تحویل، نوع دیگری از مرجوعی است که در این صورت مرسوله مجدداً مراحل توزیع را طی می کند.
شکایات برخی از افراد مربوط به دیر رسیدن سفارش ها در مناسبت هایی مانند روزهای تخفیف صنفی است.
الان واریز پستی در واحد توزیع سپرده ما صفر است اما می توان گفت یکی از دلایل عدم توزیع به موقع همین مناسبت هاست. دلیل دوم این است که بخش خصوصی مسئول بخشی از کار توزیع است. گاهی اوقات توزیع کنندگان از طریق بخش خصوصی استخدام می شوند و پس از مدت کوتاهی ترک می کنند و از این نظر ممکن است تعیین جانشین تا حدودی در کند شدن کار موثر باشد اما در مجموع این اتفاقات عددی کمتر از یک درصد را نشان می دهد.
سوال دیگر مردم این است که پستچی ها به خانه هایشان نمی روند. تعدادی از شهروندان ادعا می کنند که به موقع در منزل یا آدرس مقصد تحویل بوده اند، اما هیچ توزیع کننده ای برای تحویل کالا حاضر نشده است.
پستچی های ما همیشه ارزیابی و ثبت نام می شوند. حداقل توزیع بهینه ای که هر حامل پیام باید داشته باشد، عددی بیشتر از 98 درصد توزیع موفق است. این بدان معناست که هر حامل نامه باید 98 درصد از پیام های خود را با موفقیت تحویل دهد و نامه را به گیرنده تحویل دهد. در غیر این صورت نمره قابل قبولی در رتبه بندی ها کسب نخواهید کرد، بنابراین تمام شرکت های تحویل دهنده باید پیام های خود را به گیرنده برسانند.
اما برخی از شهروندان گزارش دادند که وقتی متوجه نرسیدن نامه ها و بسته ها شدند با این پاسخ مواجه شدند که توزیع کنندگان پست شرایط کاری سختی دارند اما کار آنها با حقوقی که دریافت می کنند تناسبی ندارد.
ما در بخش دولتی و خصوصی توزیع کننده داریم. توزیع کنندگان بخش خصوصی توسط پیمانکاری استخدام می شوند که ما از طریق مناقصه انتخاب می کنیم. پیمانکار میانگین دستمزد را بر اساس قیمت تعیین شده توسط شرکت ملی پست، حجم محموله ها و شرایط کار تعیین می کند.
درست است که گفته می شود حقوق پیک ها بستگی به تعداد بسته های تحویلی دارد، زیرا پیمانکار بخش خصوصی بر اساس حجم فعالیت از ما اعتبار دریافت می کند. بنابراین حجم کاری پیک ها به تعداد و توزیع بستگی دارد. پیمانکار به ازای هر تعداد بسته و مرسوله که توسط مامور پست در یک روز یا ماه تحویل داده می شود، بر اساس قیمت درج شده، حقوق دریافت می کند.
ما قبول نداریم که حقوق آنها کم باشد، زیرا در حال حاضر بین چهل تا پنجاه توزیع کننده در بخش خصوصی داریم که سال ها به طور پیوسته کار می کنند. میانگین توزیع بسته ها و بسته ها به ازای هر پستچی حدود 3 هزار بسته در ماه است.
در بخش خصوصی، تعداد پیکهایی که داریم متفاوت است، اما به طور متوسط 400 پیک فعال از دو بخش دولتی و خصوصی در اداره پست منطقهای داریم. این تعداد دیسپنسر در حال حاضر پاسخگوی نیاز شهر و روستا است. در عین حال، ما هر روز پستچی های جدید را در بخش خصوصی استخدام می کنیم. روزانه بیش از 25 هزار مرسوله پستی در استان جابجا می شود که حدود 70 درصد از کل حجم کاری مشهد را شامل می شود.
یکی از دغدغه های مردم زمان دریافت بسته ها است. به عنوان مثال، چرا بسته های پستی مربوط به ناگ باید فقط در ساعات اداری به دست گیرنده برسد؟ اکثر مردم در آن زمان کار می کنند و در خانه نیستند.
در خصوص ساعات مشخص مرسولات پستی نیز باید به گیرندگان اطلاع دهیم که کلیه توزیع کنندگان و پیک ها در بخش های دولتی و غیردولتی اعم از توزیع کننده، پیشخوان حبوبات و … موظفند پس از دریافت در پایان در همان روز اقدام به توزیع مرسولات نمایند. ساعت کاری و این مدت به صورت پیامکی به مشتری اعلام می شود.
یکی از دغدغه های زائرانی که بدون خودروی شخصی به مشهد سفر می کنند، حمل اثاثیه و سوغات خود به محل سکونت است. برای جابجایی زائران چه تمهیداتی اندیشیده اید؟
با موضوع حمل و نقل زائران برنامه های جدیدی داریم. قبلا در استانداری برای ساماندهی موضوع زائران به نتیجه مثبتی نرسیدیم. در این راستا برنامه ای برای ساماندهی محموله حج داریم تا در حمل و نقل ایمن محموله حج کمک کرده و درآمد قابل توجهی برای اداره پست استان داشته باشیم. بر اساس این طرح، عملیاتی در نظر گرفته شده است تا زائر وقتی می خواهد از صحنه ای به مبدأ برگردد، احساس سبکی و راحتی داشته باشد.
این اتفاق رضایت زائر و رضایت پست را به دلیل عدم تداوم پرداخت به همراه دارد. اخیراً با هتل های سطح مشهد وارد مذاکره شده ایم تا این کار به صورت سیستمی انجام شود تا زائر بار خود را به هتل برساند و اثاثیه را از محل اقامت خود جمع آوری کند. همچنین این کار را برای شهرهای صنعتی فعال خواهیم کرد تا پست برای ارسال محصولات صنعتی و صنایع دستی، محصولات کشاورزی و باغی و کمک به صنعت و اقتصاد وارد شود.
تفکیک و تجزیه مرسولات پستی آخرین نقطه انتقاد مردم است. گاهی اوقات افراد فکر می کنند که این جداسازی بسته باعث آسیب به بسته می شود. چه راه حلی برای این مشکل اندیشیدید؟
هوش مصنوعی و استفاده از هوش مصنوعی اولویت ماست. در همین راستا مقرر شد از آذرماه سال جاری طرح برچیدن بسته ها با استفاده از ربات ها آغاز شود. بنابراین به جای آنالیز بسته ها با نیروی انسانی که زمان بر و پرهزینه است باید از ربات ها استفاده کرد. با استقرار ربات ها در این بخش، خطاها کاهش می یابد و هزینه ها نیز کاهش می یابد.
مطالب مرتبط
شیخ نعیم قاسم: دشمن نمیتواند ما را از معادله خارج کند
پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | روز عرضه یا تقاضا؟
درخشش فیلمسازان مشهدی در جشنواره فیلم ۱۰۰