الهام اسماعیلی یستا; مهدی نشی امروز (3 آبان 1403) در جلسه «بر اساس مطالبه چه باید کرد و چه نباید کرد» که در شورای شهر مشهد برگزار شد، در خصوص موضوع عفاف و حجاب گفت: در چارچوب مصوبات و برنامه های تقویت زیرساخت ها. برای عرضه محصولات عفاف و حجاب در شورای ما دارای شهر اسلامی بود، اقدامات لازم انجام شده و در حال پیگیری هستیم تا شهرداری این برنامه ها را در سریع ترین زمان ممکن اجرا کند و شهروندان به راحتی از این خدمات بهره مند شوند.
وی افزود: ما در شورای اسلامی شهر متعهد به توسعه و حمایت از این موضوعات و رفع نیازهای مردم هستیم. تلاش می کنیم با برگزاری جلسات تخصصی و پیگیری مستمر در زمینه شناخت و بررسی راهکارهای مختلف به بهترین نتایج در راستای خواسته های مردم برسیم.
رسیدگی امنیتی به مسائل فرهنگی راه حل خوبی نیست
در ادامه علی غلامی به تبیین موضوع مطالبات و اهمیت آن از دیدگاه مقام معظم رهبری پرداخت و بر چهار مولفه اصلی مطالبات تاکید کرد.
استاد دانشگاه امام صادق (علیه السلام) ادامه داد: طرح مطالبات بر اساس فرمایشات رهبر انقلاب بر چهار رکن اساسی است که شامل شناخت دقیق مشکل، تبیین مشکلات به مردم، ارائه راه حل است. ، و پیگیری مستمر. برای حل مشکل.
وی همچنین به اولویت بندی مطالبات اشاره کرد و گفت: اولویت ها باید با شناخت دقیق شرایط اجتماعی و فرهنگی مشخص شود. مثلاً بحث حجاب یکی از مسائل اساسی جامعه ما است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. جامعه ایران از دیرباز به ارزشهای عفاف و تواضع اهمیت میداد و جمهوری اسلامی زمینه را برای ترویج این ارزشها فراهم کرده است.
استاد دانشگاه امام صادق (علیه السلام) همچنین به نقش نقد سازنده و ارائه راهکار در روند طرح مطالبات اشاره کرد و تصریح کرد: طرح مطالبات صرفا نقد و اعتراض نیست.
غلامی با تاکید بر اینکه مطالبات باید با پیشنهادات و راهکارهای عملی همراه باشد تا به نتایج موثر و پایدار برسیم، گفت: صرف اعتراض و انتقاد ممکن است فایده ای نداشته باشد. در عوض باید راهکارهای عملی مبتنی بر بسترهای قانونی ارائه شود.
وی بر لزوم حمایت از جنبش های مطالبه گری به ویژه در مسائل فرهنگی تاکید کرد و گفت: جامعه باید به گونه ای باشد که مردم بتوانند در عرصه های فرهنگی و اجتماعی به راحتی و بدون احساس خطر عواقب مطالبه گری کنند. این امر در نهایت به تقویت ساختارهای فرهنگی جامعه می انجامد.
این استاد دانشگاه امام صادق (علیه السلام) درباره چالش های مصداق خواهی و اهمیت گفتمان عدالت گفت: یکی از چالش های اساسی که در حوزه مطالبه گری با آن مواجه هستیم، تمرکز بیش از حد بر مصادیق خاص به جای پرداختن است. گفتمان عدالت وقتی خواستههای ما فقط بر نمونههای خاص متمرکز شود، خطر خطا در تحلیل و ایجاد درگیریهای بیاساس افزایش مییابد.
غلامی ادامه داد: باید مراقب باشیم که عدالت خواهی مستلزم پشتوانه قوی از اندیشه و عقلانیت است. توجه به مصالح کلان و پرهیز از پرداختن به مصادیق ساده می تواند زمینه ساز رشد گفتمان عدالت شود. تکیه بر سوابق، اگرچه ممکن است راه حل های فوری به نظر برسد، اما در درازمدت باعث گمراه شدن و پایه گذاری سوء استفاده از سوی برخی قانون شکنان خواهد شد.
وی افزود: در گروه های مختلف اجتماعی گاهی شاهدیم که افراد به اشتباه یک مورد خاص را مصداق فساد یا مشکل اساسی مطرح می کنند در حالی که این ارزیابی نادرست است و می تواند توسط افرادی صورت گیرد که اطلاعات کاملی ندارند چرا که عدالت باید با هوشمندی و آگاهی دقیق صورت گیرد از استفاده از مثال های خاص به عنوان معیار قضاوت خودداری شود. تنها از این طریق می توان به تحقق عدالت در جامعه نزدیک شد و زمینه ساز اصلاحات واقعی شد. در رابطه با موضوع حجاب و پوشش، برخی نهادها که موظف به برخورد با این موضوع هستند، اقدامات موثری انجام نداده اند.
به گفته وی پرداختن به مسائل فرهنگی از جمله حجاب راه حل مناسبی نیست و هر چند پلیس امنیت در این زمینه وظایفی دارد اما تکیه صرف به آنها ثمری نخواهد داشت. همه نهادهای دولتی و عمومی باید حجاب اسلامی را در محیط های کاری خود مد نظر داشته باشند و نهادهایی مانند قوه قضاییه نیز باید این موضوع را با جدیت دنبال کنند. وزارتخانه های صنعت و کار نیز موظفند بستر مناسبی را برای تهیه پوشاک متناسب با فرهنگ اسلامی فراهم کنند. در این راستا می توان نمایشگاه هایی برای عرضه کالاهای فرهنگی و پوشاک اسلامی ایجاد کرد تا دسترسی به این کالاها تسهیل شود.
این استاد دانشگاه در پایان بر آگاهی بخشی و آموزش در حوزه حجاب تاکید کرد و افزود: رسانه ها به ویژه تلویزیون باید در این زمینه موثرتر باشند و با محدودیت کمتری مسائل را بیان کنند.
مطالب مرتبط
نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ دی ۱۴۰۳) | افت دلار به کانال ۸۰ هزار تومان
مزایای خرید از داروخانه آنلاین داروشهر: چرا آنلاین خرید کنیم؟
گلبانگ محراب تا بانگ مضراب | یادی از مرحوم جواد بدیعزاده، موسیقیدان و آهنگساز خوشنام ایرانی