اما چند نکته مختصر که در این زمینه قابل ذکر است:
در کشور ما در حوزه فضای مجازی با دو رویکرد مواجه هستیم: رویکردی که نگاهی دنیوی و سطحی به فضای مجازی داشته باشد و پایبندی به این نگاه، قطعاً منجر به ایجاد فضای مجازی در کشور می شود و علاوه بر آن، ما را در زمره کشورهای عقب مانده در این فضا قرار می دهد.
از طرف دیگر، دیدگاه دیگری وجود دارد که دیدگاه افراطی تلقی می شود. در این رویکرد علاوه بر دامنه کاربری، به حوزه مدیریت فضای مجازی نیز توجه شده است. این نظر به دنبال کسب سهم کشورمان در اداره فضای مجازی است و به دنبال توسعه زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری کشور در این زمینه است و فضای مجازی را به پیامها یا موضوعاتی مانند فیلترینگ تقلیل نمیدهد، بلکه نگاهی جامع به این موضوع دارد. رشته.
در بحث پایانی، تعمیم و سطحی نگری درباره فضای مجازی در کلمات پزشکان و برمحمدی قابل مشاهده بود. در عوض کاندیداهای RF با بیان مثالهای عینی نشان دادند که نسبت به پزشکان و پورمحمدی برتری محسوس و نگاه جامعتری به موضوع فضای مجازی دارند.
مثلا، قاضی زاده هاشمی وی تصریح کرد: ما باید وارد بحث حاکمیت اینترنت در دنیا شویم زیرا دیگران که حاکمان این فضا هستند، معیارها، شاخص ها و مسائل اقتصادی خود را نیز به ما تحمیل می کنند. «در اصل، ما باید تمام عملیات فیلترینگ را حذف کنیم و کل پایه اقتصاد دیجیتال خود را به این پلتفرمهای خارجی ببریم. اگر ناگهان بخواهند اکانت ما را ببندند چه کار کنیم؟ اگر کلاهبرداری بیاید و از مردم ما کلاهبرداری کند، چه باید بکنیم؟
یا، زاکانی وی در بخشی از این مناظره گفت: هیچ ملت و حکومتی نیست که درک درستی داشته باشد و سرزمین و افکار عمومی خود را در اختیار بیگانگان قرار دهد. وی همچنین خاطرنشان کرد که تا زمانی که پلتفرم های خارجی به قوانین کشورمان پایبند باشند، مسدود نخواهیم شد. وی افزود: دولت و شرایط آن را به بیگانگان نمی دهیم. بگذارید حداقل یک چیز را از آمریکایی ها یاد بگیریم که وقتی به تیک تاک آمدند محکم ایستادند.
همچنین گالیله ای وی همچنین به مباحثی پرداخته و مثال هایی در مورد پلتفرم ها و اداره این عرصه ارائه کرد. این اقدامات در نهایت ضعف لفاظی و کلی گویی طرف مقابل را آشکار کرده است.
متاسفانه دولت روحانی در توسعه زیرساختها ضعیف عمل کرد و در حوزه فضای مجازی چه از نظر سختافزاری و چه نرمافزاری تاخیرهای زیادی ایجاد کرد. نکته قابل توجه اینکه وزیر ارتباطات در همین دولت امروز در کنار پزشکان می ایستد!
اگر امروز شاهد انحلال و گسترش انحلال شکن ها در کشور هستیم، ابتدا دولت روحانی و همان افرادی که در کادر پزشکی هستند یا همراه او هستند باید پاسخگو باشند! کسانی که به جای توسعه زیرساختها و گرفتن سهم ما از حاکمیت، بزرگراههای عریض و طویل را در اختیار سکوهای خارجی قرار دادند و با استفاده از زیرساختهای ملی و با امکانات این مردم، آن سکوها را در داخل کشورمان رشد دادند. آنها بودند که کسب و کار برخی افراد را گروگان این سکوها کردند! آنها کسانی بودند که یک کشتارگاه مجازی را پشت سر گذاشتند! آنها هستند که کشور را در معرض تهدیدهای مختلف فرهنگی، امنیتی و اجتماعی قرار دادند. امروز باید جواب بدهند.
مسئله اصلی در فضای مجازی نه فیلترینگ است و نه فیلترینگ. آقای بازییان، پورمحمدی و امثال ایشان به این سوالات پاسخ دهند:
– برنامه آنها برای جلوگیری از خروج داده های عظیم از فضای مجازی کشور و جلوگیری از دستیابی دشمنان به این داده های حیاتی و مهم که امروزه طلای نامرئی محسوب می شود چیست؟
– چه برنامه ها و راهکارهای عملیاتی برای محافظت از خانواده ها، نوجوانان و جوانان در برابر مطالب سخیف و مبتذل در فضای مجازی در نظر گرفته اند؟
– برای مقابله با اهانت های آشکار به مقدسات و به طور کلی وجود مطالب ضد دینی و گمراه کننده چه برنامه و برنامه عملی دارند؟
– آیا در دنیا فضای مجازی را با فرهنگ مدیریت می کنند یا دولت باید اقدامات دیگری انجام دهد؟ آن اقدامات چیست؟
– چه برنامه ای دارند تا سهم ایران در مدیریت و اداره فضای مجازی در سطح کشورهایی مانند آمریکا و چین باشد؟
– اگر آثار مرام را به پلتفرم های خارجی منتقل کنیم، در صورت مسدود شدن طرف مقابل، تحریم یا هر موضوع دیگری چه کسی پاسخگوی خسارات است؟
– اگر پلتفرم های خارجی در کشور وجود دارد، چه کسی مسئول ارتکاب جنایت برخی کاربران در پلتفرم آنها و متاثر شدن جامعه و مردم از این رفتارها است؟
-برای خرید و فروش فیلترشکن، دور زدن قوانین و… در فضای مجازی چه برنامه ای دارند؟
– اگر مخالف فیلترینگ هستند، برای دفاع از حقوق مردم – از قبیل کلاهبرداری و غیره – در تریبون های خارجی و همچنین مصون ماندن از تهدیدات امنیتی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی چه باید کرد؟
– اگر حساب کاربران ایرانی مسدود شود و به شخصیت های ملی مورد احترام مردم توهین شود، با پلتفرم های خارجی چگونه برخورد می شود؟
– آیا برای حضور بسترهای مجازی خارجی چک سفید امضا می کنند؟ با وجود نقض قوانین و مقررات جمهوری اسلامی – با رعایت یا بدون رعایت – با آنها چه باید کرد؟
– چه برنامه هایی برای حضور جهانی پلتفرم های ایرانی وجود دارد؟
– آیا برای توسعه زیرساخت ها در هر بخش از فضای مجازی یک وابسته فرهنگی و امنیتی ایجاد کرده اند؟
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد
افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیمسکه یک میلیون تومان گران شد!