مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

دخالت‌های سلیقه‌ای، به فضای تولید محتوا آسیب می‌زند | ساترا باید از صداوسیما جدا شود

تبلیغات بنری

به گزارش یستا قدیر باستانی تبریزی، پژوهشگر و مدرس علوم ارتباطات و رسانه درباره اقدامات اخیر ساترا در خصوص برنامه آکنون و گزارش عادل فردوسی پور گفت: به نظر من تصمیم سترا مبنی بر توقیف این برنامه به دلیل اشاره به برنامه کتاب باز تاسف بار است. دلایل ذکر شده پرسش های جدی در مورد استقلال و کارآمدی ساترا و نحوه ساماندهی فضای رسانه ای در کشور و سوق دادن مخاطبان به تریبون های بیرونی ایجاد می کند.

وی ادامه داد: به نظر می رسد ساترا به عنوان رگولاتور رسانه های صوتی و تصویری در همه جای فضای مجازی وظیفه رصد تمامی مطالب منتشر شده در این فضا را بر عهده دارد، اما با توجه به وابستگی ساختاری این نهاد به صدا و سیما، این سوال مطرح است که آیا ساترا آیا می تواند به عنوان یک نهاد مستقل و بی طرف عمل کند؟

باستانی با بیان اینکه «ساترا» در خصوص توقیف برنامه «اکونون» به نظر من بیش از آنکه به دنبال رعایت حقوق معنوی باشد، به دنبال محدود کردن رقابت پلتفرم های ویدیویی درخواستی با «صداواسیما» است، افزود: در اینجا با اشاره به «کتاب باز» برنامه بهانه است. برای توقف برنامه ای که پتانسیل جذب مخاطبان زیادی را دارد. این در حالی است که خود صداوسیما سال هاست از قالب ها و ایده های نرم افزاری خارجی و حتی داخلی استفاده می کند و کمتر به این موضوع پرداخته می شود. متأسفانه تمام موسیقی هایی که صداوسیما سال هاست از آهنگسازان و خوانندگان از ده ها شبکه صداوسیما پخش می کند، بدون اجازه و پرداخت حقوق صاحبان مشاغل بوده است.

به گفته وی، ممنوعیت برنامه «النو» پیامدهای منفی بدی به همراه دارد و می تواند فضای گفتگو و نوآوری در تولید محتوا را محدود کند پلتفرم‌های ویدیویی در تقاضا ضعیف می‌شوند و این برای عموم مضر است.

بوستانی این موضوع را مطرح کرد که تصمیمات بی مزه و غیرشفاف نهادهای غیراصولی مانند سیترا می تواند منجر به کاهش اعتماد عمومی به رسانه های داخلی و از دست دادن مخاطبان رسانه های فارسی زبان در خارج از کشور و بسترهای خارجی شود پیشنهاد بدیهی است ابتدا ساترا از رادیو و تلویزیون جدا شود و به یک نهاد کاملاً مستقل تبدیل شود تا بتواند وظایف خود را بی طرفانه و به دور از تعصب و تعصب انجام دهد. قوانین و مقررات مربوط به تولید محتوا و حقوق مالکیت معنوی باید با در نظر گرفتن حقوق عموم مردم به صورت شفاف و دقیق تدوین و منتشر شود تا همه فعالان این عرصه از آن آگاه باشند.

وی تصریح کرد: ایجاد سازوکارهای مستقل و بی‌طرفانه برای رسیدگی به شکایات مربوط به نقض حقوق مالکیت معنوی به منظور جلوگیری از اعمال سلیقه‌های شخصی و جلوگیری از ایجاد موانع غیرضروری برای چنین رقابتی ضروری است. به نظر من توقیف برنامه «العان» نشان می دهد که رقابت ناعادلانه صدا و سیما با همه امکانات، بودجه هنگفت عمومی، بسترهای ویدیویی درخواستی و دخالت های شخصی، آسیب جدی به فضای تولید محتوا وارد می کند. در کشور برای بهبود این وضعیت نیازمند تغییرات اساسی در ساختار و عملکرد رسانه ملی و آزادی بیشتر و شفاف سازی قوانین و مقررات هستیم.

منبع: ابنه

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری shahraranews