مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

خاموشی‌ها فقط به‌اندازه ۳ درصد تقاضای برق است

تبلیغات بنری

به گزارش یستا وزارت نیرو با انتشار گزارشی اعلام کرد: همزمان با آغاز فصل سرد سال جاری و به دلیل محدودیت در تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه ها، ظرفیت تولید برق کشور نسبت به سال گذشته حدود 3 درصد کاهش یافت. مصرف برق مورد نیاز که وزارت نیرو را بر آن داشت تا با اعمال محدودیت های ساعتی ذخایر سوخت را مدیریت کند تا فصل سرما را با موفقیت پشت سر بگذارد.

با توجه به اینکه بیش از 90 درصد از ظرفیت تولید برق کشور توسط نیروگاه های حرارتی که عمدتاً گازسوز هستند اجرا می شود، عدم ارسال گاز کافی به این نیروگاه ها و کاهش 60 درصدی ذخایر مایع نسبت به سال گذشته، در نتیجه کاهش 60 درصدی ذخایر مایع در مقایسه با سال گذشته، در این نیروگاه ها عمدتاً گاز سوز است. عملا صنعت برق را در معرض … کشور در فصل سرما با چالش های جدی مواجه است

به طور مشخص امسال بیش از 4 میلیارد متر مکعب گاز کمتری نسبت به سال قبل به نیروگاه ها تحویل داده شد و به همین میزان از سوخت مایع برای تولید برق استفاده شد که برای تامین حداکثر بار انرژی جبران نشد. فصل سرد.

این در حالی است که ظرفیت برآوردی نیروگاه های کشور بیش از 94 هزار مگاوات است و به گفته وزیر نیرو در صورت تامین سوخت کافی، امکان تولید برق 20 درصد بیشتر از برق مورد نیاز وجود دارد. . در فصل سرد.

موارد ذکر شده به خوبی نشان می دهد که وابستگی زیاد صنعت برق ایران به نیروگاه های حرارتی که عمدتاً با انرژی گاز تامین می شوند، می تواند در مواقع بحرانی به چالشی جدی تبدیل شود و از این رو لازم است هر چه سریعتر در این مجموعه تنوع ایجاد شود. باید گام های موثرتری برای تولید برق برداشته شود.

ظرفیت تولید 120000 مگاوات انرژی تجدیدپذیر در ایران

مرکز پژوهش های شورای اسلامی در یکی از گزارش های اخیر خود که تحت عنوان «تحلیل امنیت انرژی در ایران از منظر تنوع در سبد تولید برق» تهیه کرده است به این موضوع پرداخته و بر ضرورت تنوع بخشی تاکید کرده است. فایل تولید برق با هدف افزایش امنیت انرژی و تاکید بر رفع اختلافات در این زمینه.

بر اساس این گزارش، یکی از مهم ترین چالش های پیش روی بخش انرژی کشور، اتکای بیش از حد تولید برق کشور به گاز طبیعی است که امنیت تامین برق را با خطر مواجه می کند.

بر این اساس، کل پتانسیل انرژی انرژی های تجدیدپذیر اعم از انرژی خورشیدی و بادی در کشور حدود 120 هزار مگاوات برآورد می شود، اما تاکنون تنها حدود نیمی از برق تولیدی کشور از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر تامین می شود، بنابراین یکی از مهم‌ترین نیروگاه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر عبارتند از: گزینه‌هایی برای تنوع بخشیدن به سبد تولید برق کشور به تأمین مالی و توسعه نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر، به ویژه انرژی بادی و خورشیدی وابسته است.

علاوه بر این، با توجه به اینکه حدود 35 درصد برق تولیدی در جهان از زغال سنگ است و منابع زغال سنگ کافی در کشور وجود دارد، برای تنوع بخشیدن به سبد تولید برق، می توان به ساخت و ساز زغال سوز توجه کرد. گیاهان نیروگاه ها

سهم تولید برق جهانی از انرژی هسته ای حدود 10 درصد و در ایران حدود 2 درصد است. بنابراین یکی دیگر از گزینه های افزایش تنوع سبد تولید برق، افزایش ظرفیت نیروگاه های هسته ای با تکمیل واحدهای جدید نیروگاه اتمی بوشهر است.

در این گزارش تاکید شده است که مهم‌ترین چالش در ایجاد تنوع در سبد تولید برق کشور، تامین منابع مالی لازم برای توسعه نیروگاه‌های تولید برق بدون مصرف سوخت گاز و فرآورده‌های نفتی است شورای اقتصاد بر اساس 12) قانون رفع موانع تولید و استفاده از ظرفیت جذب برای محاسبه بهبود مصرف انرژی موضوع ماده (46) قانون برنامه هفتم.

یکی دیگر از مشوق‌هایی که می‌توان برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در نظر گرفت، اعطای مجوز صادرات برق به نیروگاه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر متعلق به بخش خصوصی است که در بند (4) ماده (48) برنامه هفتم توسعه تخصیص داده شده است. .

این گزارش می افزاید یکی دیگر از راهکارهای ضروری در زمینه تنوع بخشی به سبد تولید برق کشور، اعمال ماده (10) قانون رفع موانع توسعه صنعت برق است که بر اساس آن لغو تدریجی قیمت گذاری انرژی در مسیر برق تصریح شده است. زنجیره تولید، انتقال و توزیع و انتقال کلیه یارانه ها به انتهای زنجیره.

در پایان این گزارش، بر تهیه و تدوین نقشه راه برای تعیین سهم بهینه هر یک از منابع انرژی (گاز طبیعی، فرآورده های نفتی، زغال سنگ، تجدیدپذیر و هسته ای) در بخش تولید برق کشور تاکید شد. رعایت ملاحظات مختص کشور (از جمله مزیت های استراتژیک کشور در هر بخش) به منظور تنوع بخشیدن به سبد تولید برق کشور و پیش بینی الزامات مربوطه از جمله نحوه تامین منابع مالی ضروری و ضروری است.

منبع: تسنیم

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری shahraranews