به گزارش یستا گاهی اوقات به دلیل شرایط اقتصادی و نوسانات بازار، فعالیت کارگاه های تولیدی نمی تواند ادامه یابد و کارگاه با تعطیلی و توقف فعالیت مواجه می شود. در این صورت کارگرانی که در آن کارگاه مشغول به کار هستند نمی توانند به فعالیت خود ادامه دهند و تعطیلی کسب و کار عواقبی در پی خواهد داشت.
با تعطیلی کارگاه نه تنها کارفرما متضرر می شود بلکه کارگری که نان آور خانواده است نیز دچار مشکل می شود و ممکن است معیشت وی به خطر بیفتد، بنابراین کارگری که از مشکلات ناشی از بیکاری رنج می برد باید دچار مشکل شود. حمایتی تلقی می شود و لزوم حمایت از این افراد باعث شد که قانون کار و قانون بیمه در برابر بیکاری اقدامات حمایتی از جمله بازگشت به کار پس از احیای کارگاه و پرداخت بیمه به کارگران بیکار را در نظر بگیرد.
بر اساس ماده 15 قانون کار، اگر کارفرمایی کارگاهی را به دلیل تعمیرات تعطیل کند، این تعطیلی نوعی تعلیق یا تعطیلی نامطلوب کارگران محسوب میشود و کارفرما مکلف به پرداخت حقوق کارگران است.
البته ممکن است تعطیلی کارگاه اجباری و خارج از اختیار مردم باشد یا کارفرما بنا به دلایل و ملاحظاتی مانند تمدید کارگاه را تعطیل کند.
در همین راستا در قانون کار در صورت تعطیلی کارگاه ها، اقدامات لازم برای حمایت از کارگران انجام می شود و در خصوص کارگاه هایی که به طور کامل و دائم تعطیل نشده اند و یا قرارداد کارگران آنها به اتمام نرسیده است، وظایف تعیین شده است. بر آنها تحمیل شده است. تعیین شده است.
طبق ماده 15 قانون کار، در موارد فورس ماژور یا وقوع حوادث غیرمترقبه که وقوع آن خارج از اختیار طرفین باشد، کل کارگاه یا قسمتی از آن تعطیل و انجام تعهدات کارگر یا کارفرما به طور موقت غیر ممکن می شود و کار با کارگران در تمام یا بخشی از کارگاه تعطیل می شود. موارد فوق توسط وزارت کار تشخیص داده می شود.
در صورتی که کارگاه به دلیل حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله یا حوادث غیرمترقبه مانند جنگ تعطیل شود و کارگران بیکار شوند، پس از شروع مجدد کارگاه، کارفرما موظف است کارگران بیکار را در همان واحد بازسازی شده به کار گیرد. بنابراین طبق ماده 15 قانون کار، چنانچه کارفرما به دلیل تعمیر کارگاهی را تعطیل کند، این تعطیلی نوعی تعلیق یا تعطیلی نامطلوب کارگران محسوب می شود و بنابراین کارفرما مکلف به پرداخت حقوق کارگران است، اما در صورتی که قرارداد کارگر تمام شده است، بله کارگر می تواند برای بیمه بیکاری اقدام کند.
در ماده 30 قانون کار از کارگران در شرایطی حمایت می شود که در صورت تعطیل شدن کارگاه به دلیل حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله یا حوادث غیرمترقبه مانند جنگ و امثال آن، کارگران آن پس از شروع به کار بیکار شوند. . فعالیت در کارگاه کارفرما موظف است کارگران بیکار را در همان واحد بازسازی شده و مشاغل ایجاد شده در آن بکار گیرد.
طبق اصل 29 قانون اساسی، دولت موظف است با استفاده از درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردمی و نیز از طریق تأسیس صندوق بیمه بیکاری، معیشت کارگران بیکار کارگاه را تأمین کند قانون اساسی، باید تسهیلاتی برای اشتغال مجدد فراهم شود.
در صورتی که کارگر به دلیل تعطیلی کارگاه بیکار شود امکان اخذ بیمه بیکاری وجود دارد و کلیه حقوق و مزایای وی باید توسط کارفرما تسویه شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا
مطالب مرتبط
قیمت ۶ محصول ایران خودرو کاهش یافت (۱۹ دی ۱۴۰۳) + جدول
توضیح جدید فرهنگستان زبان و ادب فارسی درباره جایگزینی واژه هفتک
میزبانی تیمهای ایرانی در آسیا هنوز تأیید نشده است